SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Končno! Radost na slovenskih smučiščih. Kje je možna smuka?

3

termometer

Hladna fronta, ki je s sobote na nedeljo prešla Slovenijo, je končno natresla več deset centimetrov snega, ki so ga smučarski delavci tako težko pričakovali. Kje bo v teh dneh mogoče smučati?

Vsekakor na Voglu, na najvišje ležečem slovenskem smučišču, ki leži znotraj Triglavskega narodnega parka, saj je že v noči s sobote na nedeljo tam zapadlo okoli 40 centimetrov novega suhega snega, ki so ga s teptalnimi stroji utrjevali že ponoči.

"Spet imamo dovolj debelo snežno odejo (do 60 centimetrov), da bomo že danes zagnali dobršen del naprav. Obratovali bodo štirisedežnici Brunarica in Orlove glave, vlečnica Storeč in otroški park," sporoča Matej Kandare, vodja trženja in prodaje na smučišču Vogel.

Predvidoma naj bi k obratovalnim napravam dodali vlečnici Konta in Kratki plaz. "Za preostali dve napravi (sedežnici Šija in Zadnji Vogel) pa bo treba počakati, da se vreme razjasni, veter pa umiri, da bi lahko natančno ocenili razmere," še dodaja Kandare.

"Težko smo že pričakovali novo sneženje. V prejšnjih dneh smo poskusili vse mogoče, da bi svojim gostom omogočili vsaj nekaj smuke. Tako smo uredili otroški park in zasnežili progo ob sedežnici Brunarica. Za kaj več trenutno nimamo tehničnih pogojev, saj na Voglu (še) nimamo dovolj vode, ki bi nam omogočila delovanje več snežnih topov. Naj se zimska pravljica končno začne in naj nas naslednje sneženje obišče že čez kak teden," si je za novo leto zaželel predsednik uprave Žičnice Vogel Bohinj Boštjan Mencinger.

Odprtju večjega dela smučišča sledi tudi vzpostavitev linije SKI BUS po Bohinju, že danes, 29. decembra, pa bo smučarje na Vogel začel voziti Bohinj-SKI vlak.

Tudi na Krvavcu kaže več kot odlično. Prva prava zimska pošiljka jim je prinesla 30 centimetrov novega snega, ki se bo lepo prilegal 40-centimeterski pomrznjeni snežni podlagi. Obratujejo štirisedežnica Tiha dolina, dvosedežnica Njivice 1, dvosedežnica Kriška planina, enosedežnica Gospinca in vlečnica Luža.

Na Rogli bo veselo. Na 25 centimetrov podlage je zapadlo 30 centimetrov snega. Obratujejo vlečnice Uniorček 1, Uniorček 2, Košuta in Jasa (na omenjenih progah boste danes zvečer lahko uživali tudi v nočni smuki) ter štirisedežnica Planja.

Snežilo je tudi v Kranjski Gori, kjer je zapadlo že več kot 15 centimetrov novega snega. Smučarski delavci zagotavljajo, da bodo z današnjim dnem postopoma odpirali tudi preostale dele smučišča. Predvidoma naj bi kmalu pognali tudi štirisedežnico Kekec in štirisedežnico Dolenčev rut.

Snežne radosti lahko uživate na Kopah, kjer je na 30 centimetrov naravne in umetne podlage zapadlo 15 centimetrov novozapadlega pršiča. Obratujeta vlečnici Sedlo in Velika Kopa.

Z današnjim dnem ponovno obratuje smučišče na Pohorju, kjer je trenutno približno 30 centimetrov snega. Zagotovo bodo odprte proge Ruška, Areška, Cojzarica, Sleme in Bejbika na Belviju, če bo mogoče odpreti še kakšno, bodo upravljavci smučišča javnost o tem pravočasno obvestili.

Smučarske navdušence bodo končno lahko sprejeli tudi v smučarskem centru Cerkno, odprt bo od torka, 30. decembra. Obratovale bodo šestsedežnica Počivalo, dvosedežnica Grič in vlečnica Dolina.

Snežna pošiljka je razvedrila tudi smučarske delavce na Starem vrhu, kjer bodo z obratovanjem začeli danes. Vijugali boste lahko na nočni smuki od 19. do 22. ure, smučarske vozovnice pa bodo na voljo po polovični ceni. Namesto 22 evrov boste plačali 11 evrov, otroci pa bodo smučali že za šest evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin