Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2015,
11.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

glasovanje

Petek, 25. 9. 2015, 11.39

6 let, 6 mesecev

Kdo je najbolj zaznamoval ljubljanski maraton?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kdo je po vašem mnenju najbolj zaznamoval največjo tekaško prireditev v Sloveniji? Nagradno glasovanje je končano, rezultate bomo objavili jutri.

Več tisoč ljudi je v zadnjih 20 letih pletlo družabne in športne niti Volkswagen ljubljanskega maratona. Izbrali smo osem prepoznavnih obrazov, brez katerih največje tekaške prireditve ne bi bilo.

Kandidate vam predstavljamo v abecednem vrstnem redu:

1. Roman Kejžar je slovenski maratonski rekorder in redni udeleženec ljubljanskega maratona. Sedemkrat je nastopil na najdaljši razdalji, na kateri je dvakrat tudi zmagal. Slavil je na 1. Ljubljanskem maratonu leta 1996 in na 6. leta 2001.

2. Peter Macuh je eden od šestih tekačev, ki so pretekli vseh 19 ljubljanskih maratonov. Vitalni Korošec je tudi reden udeleženec gorskih maratonov in ultramaratonov.

3. Andrej Razdrih je najbolj zaslužen, da se je 27. oktobra 1996 v središču Ljubljane zbralo 673 tekačev in tekačic, ki so se podali na progo 1. Ljubljanskega maratona. Edini član nestrankarske liste Rad imam Ljubljano, ki je leta 1994 prišla v mestni svet, je v svoj program zapisal tudi točko, ki je predvidela ustanovitev ljubljanskega maratona.

4. Marko Roblek tekač, ki na ljubljanskem maratonu vsako leto poskrbi za več kot kanček dobre volje. Izstopa zaradi bosega teka in nenavadne oprave - bil je tudi že gusar in rimski legionar -, v kateri zasleduje kenijske tekače.

5. Kolektiv The Stroj je tolkalna zasedba, ki že 12 let z bučnimi ritmi dviguje ozračje na štartu ljubljanskega maratona.

6. Daniel Too je kenijski maratonec, ki je leta 2011 s časom 2:08,25 postavil rekord ljubljanskega maratona. Njegov rezultat je lani izenačil Ishimael Bushendich, prav tako pod zastavo Kenije.

7. Gojko Zalokar je direktor Ljubljanskega maratona in prvi mož Timinga Ljubljana, ki organizira ljubljanski maraton.

8. Helena Žigon je 86-letna sivolasa eminenca, ki je bila vse do lani stalnica ljubljanskega maratona. Že njena prisotnost je zadostovala, da so jo ljudje glasno spodbujali in ploskali. 19. Ljubljanski maraton je bil tudi uradno njena zadnja tekaška prireditev, od takrat teče le še zase.

Ne spreglejte