SiolNET. Sportal Rekreacija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kam in kdaj na junijski test hoje?

2

termometer

Najosnovnejši način gibanja lahko pove veliko o vaši telesni zmogljivosti. Tudi v juniju boste imeli več priložnosti, da pridobite nasvete, kako ohraniti in izboljšati vaše pripravljenosti.

Pri testu hoje gre za enega najenostavnejših in najhitrejših testov, s katerimi lahko preverite svojo telesno zmogljivost. S tovrstnimi preizkusi telesne forme so začeli na Finskem, namenjeni pa so telesno zmerno aktivni ali celo neaktivni populaciji med 20. in 65. letom starosti. Gre za natančen in varen test, na katerem prehodite dva kilometra tako hitro kot zmorete, da pri tem ne ogrožate lastnega zdravja.

Pred testom, ki je brezplačen, izpolnete kratek vprašalnik o trenutnem zdravstvenem stanju, zdravstveno osebje pa vam izmeri srčni utrip in krvni tlak. Preden se podate na dvokilometrski sprehod sledi še kratko ogrevanje in raztezanje. Po vrnitvi z dvokilometrske poti vam ponovno izmerijo srčni utrip in krvni tlak ter nato na podlagi opravljenih meritev, vašega spola, starosti, višine, teže in časa, ki ste ga porabili za prehojena dva kilometra, ocenijo vaš fitt indeks oziroma vašo telesno pripravljenost. V kolikor je ta slaba, vam zdravstveno osebje svetuje ustrezno vrsto in količino telesne dejavnosti in športne vadbe, ki bo izboljšala vaše počutje in telesno zmogljivost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin