Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
21. 9. 2014,
21.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Jure Košir tek rekreacija

Nedelja, 21. 9. 2014, 21.51

8 let

Kakšni dinozavri? V Arboretumu zavladali tekači

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Arboretum Volčji potok, kjer se prav v teh dneh poslavlja dobro obiskana razstava dinozavrov, so zavladali tekači. Na BMWFESTu, ki je presegel vsa pričakovanja, jih je nastopilo blizu 2000.

Slovenija je dobila še en velik tekaški dogodek. Že prvi BMWFEST – festival teka in zabave je namreč presegel vsa pričakovanja, gledano organizacijsko kot po obisku. Že prva izvedba teka je v prelep ambient Arboretuma zvabila blizu 2000 športnih navdušencev, ki so lahko tekli na razgibani 12 ter 6-kilometrski progi, družinskem teku na 600 metrov ali poslovnem štafetnem teku. Ves dan so navzoče zabavali Čuki, dvakrat pa je oder zavzela vokalna skupina Perpetuum Jazzile.

Manjkalo ni niti znanih obrazov, med njimi so bili predvsem predstavniki drugih športnih panog, ki se občasno preizkusijo tudi v teku. Prisotna je bila celotna slovenska biatlonska reprezentanca, Lenart Oblak, Peter Dokl in Jakov Fak pa so bili tudi člani zmagovalne poslovne štafete. Ob sebi so imeli še tri člane iz atletskih vrst, ena izmed njih pa je bila tudi odlična atletinja Maruša Mišmaš, ki je v soboto z maksimalnim številom točk pomagala Sloveniji do ekipne zmage na balkanskem prvenstvu.

Na osrednjem teku slavila Grad in Sardočeva

Blaž Grad in Jerica Sardoč sta bila absolutna zmagovalca v teku na 12 kilometrov, s prvima mestoma pa sta si pritekla tudi štartnini za berlinski maraton naslednje leto. Grad, ki je praktično vodil od začetka do cilja, je sicer specialist za tek na 3000 metrov z zaprekami in o maratonu do danes ni razmišljal.

"Po takšni nagradi me čaka kar težka odločitev, očitno se bomo morali v drugi polovici naslednje sezone začeti pripravljat na maraton," je dejal 25-letni Ljubljančan, veliko bolj pa se nagrada sklada z načrti 35-letne Primorke: "Nisem še pretekla maratona, v planu ga imam ravno naslednje leto, tako da je to odlična spodbuda za nadaljnje delo. Pravijo, da je berlinski maraton eden najlepših na svetu."

Že letos bo v Berlinu tekel Jure Košir

Član ene od štafet poslovnega teka je bil tudi nekdanji slovenski smučarski as Jure Košir, ki ga čez teden dni čaka poseben izziv. Nastopil bo na berlinskem maratonu. "Letos sem dopolnil 42 let, tako da sem se odločil, da pretečem svojih prvih 42 kilometrov. Tek je že nekaj časa del moje športne aktivnosti, vendar sem se ga lotil nesistematično. Januarja sva se s prijateljem odločila, da greva skupaj v ta projekt, trenirala sva sistematično po programu in mislim, da je pravi čas, da pretečem prvi maraton. K sreči se mi je ponudila priložnost nastopiti v Berlinu, za katerega pravijo, da je lep, enostaven in najhitrejši, kar v mojem primeru pomeni tudi najlažji," je v šali povedal Košir, ki je pred 20 leti v Lillehammerju osvojil bronasto olimpijsko medaljo v slalomu.

BMWFEST je bil zaključek bogatega atletskega konca tedna, ki se je začel že v petek z otroško atletiko v centu Ljubljane, v soboto je potekal Balkanation, zadnji dan pa so na svoj račun prišli rekreativci. "Atletski vikend je v celoti uspel. Prikazali smo cel spekter atletike: od otroške, vrhunske in današnji zaključek z rekreativnim tekmovanjem. Lahko rečem, da je bila sreča tokrat na strani pogumnih, saj nam je služilo tudi lepo, sončno vreme, tako da sem izjemno zadovoljen," pa je dejal predsednik Atletske zveze Slovenije Gregor Benčina.

Ne spreglejte