Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 11. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vzajemna

Foto: Thinkstock

Natisni članek

vadba Vzajemna spletna vadba advertorial seniorji

Sreda, 22. 11. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

Kako v najlepših letih v 15 minutah porabiti 75 kalorij?

Vsebino omogoča Vzajemna

Foto: Thinkstock

Ohranjajte zdravje in dobro počutje tudi v zrelih letih in se pridružite Niku na nizkointenzivni vadbi, za katero potrebujete le dostop do spleta, udobna oblačila in dve ročki. Vadbo lahko izvajate kar v dnevni sobi in tako kar doma poskrbite za vrhunsko počutje.

vadba senior | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vadba v zrelih letih je izjemno pomembna za ohranjanje zdravja in splošne telesne vitalnosti.

Gibanje pomaga ustaviti čas

Kar nekaj vadb v spletni telovadnici Varuh zdravja je prilagojenih starejši populaciji, ki si želi izboljšati kakovost življenja.

Marsikdo se v zrelih letih začne soočati z bolečinami v sklepih in hrbtenici, nabiranjem maščobe ter manjšo telesno kondicijo. Prav z redno vadbo lahko starejši izboljšajo splošno vitalnost ter preprečijo izgubo kostne mase, pojav srčno-žilnih bolezni in ohranjajo telesno težo. Gibanje lahko upočasni staranje in zmanjša možnost poškodb.


Nik Vzajemna vadba | Foto: Nik je trener funkcionalne vadbe, ki se s športom ukvarja že vse življenje.

Nekoč je igral košarko, a se je kasneje posvetil fitnesu in funkcionalnemu treningu. Zdaj rad svoje znanje deli prek spletnih vadb in tako svojim varovancem pomaga dosegati želene cilje.

Posveča se predvsem pravi tehniki, ki omogoča hitro doseganje rezultatov. Pridružite se mu in rezultati bodo kmalu tu.


Vadba brez bolečin

vadba senior | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Nizkointenzivna vadba nam pomaga, da svoje telo primerno pripravimo na opravljanje vsakodnevnih dejavnosti – učinkovito, brez bolečin, nelagodja in predvsem poškodb.

Prednosti nizkointenzivne vadbe:

  • boljša funkcijska mišična zmogljivost,
  • večja mišična moč,
  • krepitev celotnega gibalnega sistema,
  • krepitev dihalnega sistema,
  • večja gibčnost,
  • boljša telesna koordinacija,
  • nespremenjena kalorijska vrednost prehrane,
  • preoblikovanje telesa.

Vaje izvajamo z lastno težo in preprostimi pripomočki. V spletni telovadnici Varuh zdravja, kjer so zbrane številne vadbe različnih zahtevnosti, nizkointenzivno vadbo za starejše vodi trener Nik. Vadbo je oblikoval tako, da za izvajanje potrebujemo le dve lahki ročki, ki ju lahko nadomestimo s polnimi pollitrskimi plastenkami vode. Redna vadba z Nikom nam bo pomagala, da bomo v 15 minutah porabili kar 75 kalorij.

vadba senior | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pri nizkointenzivni vadbi se utrip srca ne poveča tako močno kot pri zahtevnejših vadbah. Večina goriva za vadbo se nabere iz maščob, sicer manj kot pri visokointenzivnih vadbah, a je treba misliti tudi na naše sposobnosti in splošno zdravje. Za starejše je zato nizkointenzivna vadba veliko bolj primerna. Če želimo vzdrževati stopnjo zdravja, se moramo gibati vsaj 30 minut dnevno.

V največji slovenski spletni telovadnici Varuh zdravja lahko pod vodstvom izkušenih trenerjev preženete stres, okrepite mišice in izboljšajte telesno pripravljenost. Z mislijo na populacijo v najlepših letih so oblikovali kar nekaj programov, ki jih lahko izvajamo doma – sami ali v družbi. Namenjeni so vsem, ki želijo ostati vitalni in ohranjati gibalne sposobnosti na najvišji ravni.

Treba se je samo vpisati, oblikovati svoj profil in cilje ter začeti vaditi. Telovadnica Varuh zdravja je odprta 24 ur na dan, vsak dan.

Največja brezplačna slovenska spletna telovadnica

vadba senior | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

V spletni telovadnici so na voljo naslednje vadbe:

  • pilates,
  • aerobika,
  • joga in
  • druge funkcionalne vadbe.

Vadbe so primerne tudi za tiste, ki morda še nimajo izkušenj z vodenimi vadbami. Posebej so označene vadbe, ki so primerne tudi za starejše in gibalno ovirane.

Vodijo jih priznani slovenski osebni trenerji, ki znajo uporabnike dobro motivirati in jih spodbujati.

Vsak mesec objavijo več kot sto novih vadb.

vadba trening | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock Varuh zdravja je edinstven program aktivnega varovanja zdravja, ki ga zavarovanci Vzajemne že dobro poznajo, saj jih že nekaj let razvaja in spodbuja k zdravemu življenju.

Omogoča jim brezplačne tečaje smučanja, teka na smučeh, velike popuste pri nakupih športne opreme, do posebnih ugodnosti so upravičeni v toplicah, centrih dobrega počutja, ceneje kupujejo smučarske vozovnice in še veliko več.

 

Ne spreglejte