Idealni pogoji za drsanje na prostem #video

Eden od načinov rekreiranja v zimskem času je tudi drsanje. Trenutne zunanje temperature omogočajo, da to lahko počnemo kar na bližnjem bajerju ter se tako izognemo plačilu drsališča.

Foto: Reuters

Čeprav so cene za drsališča praviloma simbolične, pa je poseben čar, ko se z drsalkami odpravite na bližnji bajer ali jezero. Pri tem je potrebno seveda sprva preveriti, če je ledena skorja dovolj debela, da omogoča varno drsanje.

Drsanje Foto: Sportida Gre za enega najbolj univerzalnih zimskih športov. Primeren je za vse generacije, edini strošek pa so drsalke. Pri drsanju krepite predvsem mišice nog in zadnjice, porabite pa lahko tudi do 400 kalorij.

Poleg drsalk, ki naj bodo primerno nabrušene, posebne opreme ne potrebujete, pomembno je le, da se toplo oblečete. Zelo priporočljive so debele rokavice, ki vas lahko nekoliko obvarujejo tudi pri morebitnem padcu, otroci pa naj na glavo nadenejo  čelado.

Zamrznjena jezera poleg drsanja omogočajo še druge načine rekreiranja, potrebujete le malo domišljije. Takole so se pred  leti nekateri zabavali na koseškem bajerju v Ljubljani:

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano