Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 9. 2014,
20.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 13. 9. 2014, 20.47

7 let, 12 mesecev

Hrvati v igri, ki lahko premeša vse karte, ugnali vso konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ekipa Cipli dizelaši, ki je na hrvaški finale Jadranskih iger pripotovala na povabilo organizatorja, je zmagovalka mednarodnega finala Jadranskih iger. Ključni preobrat: vlečenje vrvi.

Igra vlečenja vrvi zaradi svoje specifike zmagovalcu prinaša večje število točk kot v preostalih igrah, zmagovalcu kar 15 namesto deset, kar je Hrvatom, ki so do takrat zaostajali za vodilnimi Italijani, prineslo končno zmago.

Vodja ekipe Mario Pianengo, italijanski priimek izvira z dedove linije, je bil nad zmago navdušen. "Zmagovalca je odločila zadnja igra, kjer so ključni tehnika, moč in pravi trenutek. Ko sodnik da znak, je treba začeti, ne sekundo prej, ne sekundo pozneje. Za slovensko ekipo lahko rečem, da ima najboljšo tehniko na vrvi, a za zmago jim manjka teža. Ekipo smo sestavljali glede na izbor iger, tako da smo imeli primerno postavo za vsako od njih," je povedal kapetan hrvaške ekipe, ki se je, zanimivo, v hrvaški finale uvrstila kot drugouvrščena iz kvalifikacij na Murterju, saj so organizatorji zaradi izvedbe iger, ki potekajo v parih, potrebovali sodo število ekip.

"Že takrat sem izjavil, če je Goran Ivanišević lahko na povabilo dobil Wimbledon, zakaj ne bi še mi Jadranskih iger. No, imel sem prav," se je namuznil Pianengo.

Slovenci prvič zmagali "niz" v vrvi

Slovenci so bili na koncu tretji, čeprav so si še do predzadnje igre, prenašanja košaric z ribami, z Italijani delili prvo mesto. Potem pa so jim dvakrat zgrmele po tleh in sanje o zmagi so spolzele v bazen Ilirija v Biogradu na Moru, kjer je že tretje leto zapored potekal mednarodni finale Jadranskih iger.

"Že v kvalifikacijah in slovenskem finalu, ko sem bil samo opazovalec, je bilo noro, ko pa tekmuješ, je vse samo še boljše. Navijači so bili neverjetni, nekaj jih je iz Slovenije prišlo samo zaradi nas, za nas so stiskali pesti tudi domačini. Imeli smo nekaj smole z igro ribiške kašete, ki smo jih na treningu obvladali, ampak tako pač je. Upam, da se nam uspe tudi prihodnje leto uvrstiti v finale," je po tekmi za Sportal povedal telovadec Rok Klavora, ki je v ekipi nadomestil Žigo Šilca, ki ta konec tedna tekmuje na tekmi za grand prix v Szombathelyju.

Ne spreglejte