Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 9. 2014,
11.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

finale

Sobota, 13. 9. 2014, 11.20

6 let, 7 mesecev

Svetovni prvak, ki na Jadranskih igrah sprošča energijo pred evropskim prvenstvom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dimitar Gjorgjiev, aktualni svetovni prvak v kikboksu, bo eden tistih, ki bodo v mednarodnem finalu Jadranskih iger zastopali makedonske barve. In kaj na to poreče trener?

Makedonska ekipa bo ena od šestih ekip, ki se bodo danes ob 16. uri pomerile na tretjem mednarodnem finalu Jadranskih iger. V Biograd na Moru so pripotovali na posebno povabilo organizatorja, a ker so ga bili deležni šele pred desetimi dnevi, pravzaprav še niso imeli časa za pošten trening.

Enajstčlansko ekipo sestavljajo vrhunski športniki, večkratni državni prvaki v gimnastiki, ritmični gimnastiki, udeleženci olimpijskih iger, evropskih in svetovnih prvenstev. Med njimi še posebej izstopa Dimitar Gjorgjiev, mladenič z razdelanimi načrti o prihodnosti, ki se lahko pohvali že z dvema naslovoma svetovnega prvaka (2011 in 2013) v disciplini kick light do 74 kg ter drugim mestom na evropskem prvenstvu.

Sprostitev pred vrhuncem sezone

Gjorgjiev, ki ima visoke ambicije tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Španiji, si je udeležbo na finalu Jadranskih iger zamislil kot sprostitev pred vrhuncem sezone. "Trener se je strinjal, da se udeležim iger, saj bo to dobrodošla sprostitev pred glavnim tekmovanjem v letošnji sezoni," je pred dopoldanskim treningom (včerajšnjega jim je odplaknil dež) ob robu bazena z morsko vodo, kjer sta se že bohotila napihljiva Jadranka, simbola Jadranskih iger, razgovoril 21-letni Makedonec, ki bo takoj po končanem evropskem prvenstvu skušal uresničiti svoje življenjske sanje.

"V Skopju si želim odpreti svojo telovadnico. Mislim, da je to izvedljivo in potencialno zelo uspešno, saj v Skopju število prebivalstva narašča, ljudje pa zaradi stresa potrebujejo prostor, kjer lahko sproščajo jezo in frustracije," je povedal Gjorgjiev, ki 13 treningov tedensko uspešno združuje s študijem na pravni fakulteti.

Finale mednarodnih iger bo danes ob 16. uri, na kopališču Ilirija v Biogradu na Moru, v njem pa bo imela svojo ekipo tudi Slovenija, No Limits iz Ljubljane.

Ne spreglejte