Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 9. 2014,
7.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

finale

Sobota, 13. 9. 2014, 7.34

8 let

Če nekaj močno verjameš, se kot kaže uresniči. "Šajba" za finale?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav se je Dalmacija še včeraj namakala v dežju, namesto kopala v soncu, so organizatorji Jadranskih iger ohranjali optimizem. "Kjerkoli smo bili, vedno nas je vreme podprlo," pravijo.

Šarmantni Biograd na Moru, z vsega skupaj nekaj več kot pet tisoč prebivalci, je že tretje leto zapored mednarodna prestolnica Jadranskih iger. Te so nastale prav z namenom, da po vzoru priljubljenih Iger brez meja, Jadranskih susretov, ki smo jih tako vneto spremljali v 80. letih prejšnjega stoletja, obogatijo poletni program turističnih krajev. Njihov avtor je Miroslav Krzyk, Hrvat, ki pa brez težav razume tudi slovenski jezik. Dejstvo, da je poročen s Slovenko, pri tem prav gotovo ni zanemarljivo.

Vedno jih pričaka lepo vreme

Krzyk se tudi na predvečer velikega finala ni zdel prav nič zaskrbljen. Ravno nasprotno. Vreme pač ni na seznamu njegovih skrbi. "Kamorkoli smo prišli in kjerkoli so letos potekale Jadranske igre, povsod nas je pričakalo lepo vreme. Tudi ko smo v četrtek začeli postavljati sceno, se je zjasnilo, danes na treningu ekip ni bilo nič drugače in tudi na dan finala pričakujemo podoben scenarij," je bil optimističen Krzyk, ki je v družbi režiserja dogodka Ivana Miladinova ob plodni razpravi končeval zadnji obrok pred internacionalnim spoznavnim večerom, namenjenim šestim ekipam, ki so se uvrstile v veliki finale.

Pisana druščina športnih imen

So pisana druščina. Večinoma s športnim pedigrejem. Slovenska ekipa, ki jo organizatorji omenjajo kot izredno profesionalno in zagnano – podrobneje smo jo predstavili že včeraj –, ima v svojih vrstah odličnega telovadca Roka Klavoro in nekdanjo odbojkarico na mivki Simono Fabjan ter še nekaj športno podkovanih posameznikov, ki so že v slovenskih kvalifikacijah in finalu v Slovenskih Konjicah dokazali, da s svojo okretnostjo in hitrostjo znajo mešati štrene na vrhu rezultatske lestvice.

Iz Makedonije prihaja ekipa Združenja športnih zvez iz Skopja, ki ima v svojih vrstah tudi svetovnega prvaka v kikboksu Dmitrija Georgijeva, s Hrvaške pa ekipa Cipli dizelaši, ki so leta 2012 že okusili slast mednarodne zmage.

Italijanska ekipa je pripotovala iz kraja San Felice Circeo, vozovnico za mednarodni finale pa si je prislužila z zmago v italijanski različici iger brez meja, L'Italia Gioca. Fantje in dekleta so precej resno zagrizli v izziv, saj se pod vodstvom organizatorja in selektorja Gianfranca Benetta na izziv intenzivno pripravljajo že mesec dni.

Ekipo iz Bosne in Hercegovine zastopajo nekdanji vaterpolisti, združeni pod okriljem Plavalno-vaterpolske akademije B, črnogorsko ekipo Galioti iz Tivta pa športniki, ki so na črnogorskem finalu brez kakršnegakoli treninga (menda so jih okupirale številne službene obveznosti) ugnali ekipo Jadran Škvera na njihovem domačem terenu v Hercegnovem.

Trening – obisk podžupana – akcija!

Vse ekipe so že prispele na prizorišče in včeraj opravile tudi prvi trening. Naslednji jih čaka danes dopoldne, nato pa se bodo udeležili sprejema pri podžupanu Biograda na Moru.

Kdo bo zmagovalec? Mi!

Zmagovalno ekipo je seveda mnogo prehitro in krivično napovedovati, a po besedah avtorja iger za zdaj vsi zagotavljajo enako: "Mi bomo zmagovalci."

Ne spreglejte