Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
21. 2. 2014,
14.33

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Filip Flisar Soči 2014

Petek, 21. 2. 2014, 14.33

2 leti, 2 meseca

Filip Flisar bo moral po kolajno v Pjongčang

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Medtem ko slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar še vedno okreva po četrtkovem padcu, pa v Sočiju prah dvigujejo domnevno sporna oblačila francoskih nosilcev kolajn.

V slovenski reprezentanci so četrtkovo šesto mesto Filipa Flisarja v smučarskem krosu pospremili z velikim zadovoljstvom in ponosom zaradi izkazane borbenosti, a tudi z delnim grenkim priokusom, saj je do usodnega padca v polfinalu kazal obetavne predstave in bi lahko kandidiral za finale in eno od kolajn.

A ko je že kazalo, da je zgodba povsem končana, so slovenskemu taboru priložnost za tretji polčas ponudili Kanadčani. Po ogledu posnetkov in analize tekmovalnih oblačil so namreč francoskemu zmagovitemu trojčku v postavi Jean Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol očitali neustrezno prirejanje spodnjega dela smučarskih hlač. Francosko zmanjševanje širine hlačnic v predelu od kolena do smučarskega čevlja naj bi bilo v nasprotju z določili o opremi na tekmah v smučarskem krosu pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS).

Dolga pot do epiloga Na kanadski vlak, ki dela predvsem v interesu osmoljenca velikega finala Brandyja Lemana, so poleg Slovencev sedli še Rusi. Če bi namreč tekmovalna komisija pri FIS ugodila pritožbi in Francoze diskvalificirala, bi do kolajn za zeleno mizo prišli omenjeni Leman, Rus Egor Korotkov in Flisar. Kljub pritožbi so rezultati tekme uradni, kolajne pa ostajajo v francoski lasti. Ker gre namreč za naknadno pritožbo zoper opremo, naj bi se postopek preverjanja ustreznosti oblačil dodobra zavlekel. Naj ob tem spomnimo, da je bila v podobno zgodbo leta 2012 vključena slovenska alpska smučarka Tina Maze, ko so pri FIS pod drobnogled vzeli njeno spodnje perilo oziroma tekmovalni poddres na tekmi svetovnega pokala v Bad Kleinkircheimu. " Vse skupaj lahko traja več tednov," poudarja Flisarjev trener Primož Vrhovnik, medtem ko pa je ugledni član izvršilnega odbora Mednarodne smučarske zveze Michel Vion francoske smučarje in novinarje že pomiril, rekoč, da se rezultati ne bodo spremenili.

Skromne možnosti za diskvalifikacijo Da so možnosti za diskvalifikacijo francoskega terceta minimalne, poudarjajo tudi v vodstvu slovenske olimpijske reprezentance, kjer so nam potrdili, da je bila pritožba tudi uradno preusmerjena na tekmovalno komisijo za smučarski kros pri FIS.

Najboljši slovenski smučar prostega sloga si bo moral torej svojo prvo olimpijsko kolajno priboriti na tekmovalni progi v Pjoengčangu, ki bo čez štiri leta gostil zimske olimpijske igre. Njegova prva misel pa je predvsem popolno okrevanje po četrtkovem padcu, ki resda ni prinesel kakšnega zloma, a je bil vseeno vse prej kot nedolžen. Mariborčan je utrpel celo blažji pretres možganov, še vedno pa čuti tudi močne bolečine v predelu reber. O njegovem stanju se je zelo slikovito izrazil trener Vrhovnik. "Ima zelo visok prag bolečine. Vem, da bi se že potikal naokrog po olimpijski vasi, če bi mu telo to dopuščalo, a zdaj le počiva," je dejal oče smučarskega krosa v Sloveniji.

Ne spreglejte