Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2017,
13.10

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Droga Kolinska

Foto: Slovenska smučarska zveza (SZS) in Argeta

Natisni članek

Argeta mladinska smučarska reprezentanca smučanje advertorial

Sreda, 18. 1. 2017, 13.10

2 meseca, 1 teden

Bela karavana potrebuje vašo pomoč

Da ljubezen do smučanja ne bo postala žrtev prevelikih stroškov

Vsebino omogoča Droga Kolinska

Foto: Slovenska smučarska zveza (SZS) in Argeta

Za številne mlade smučarje, ki svoj prosti čas preživljajo med treningi na belih strminah, ni lepšega, kot biti na snegu v družbi vrstnikov in postati del bele karavane ter tako slediti svojim sanjam.

Mladinci in mladinke preživijo na snegu približno 145 dni na sezono.  | Foto: SZS Mladinci in mladinke preživijo na snegu približno 145 dni na sezono.  Foto: SZS

Alpsko smučanje je naporen in neizprosen šport. Od tekmovalca zahteva neverjetno veliko fizičnih naporov in ogromne investicije.

slovenska mladinska smučarska reprezentanca | Foto: SZS Foto: SZS Velik del stroškov predstavlja nakup smučarske opreme in tekmovalnih dresov, plačilo trenerjev ter visokih transportnih in nastanitvenih stroškov za treninge doma in v tujini.  

Smučarji imajo žal veliko izkušenj tudi s poškodbami, ki zahtevajo drago rehabilitacijo in veliko dodatnih treningov. Terapije pri fizioterapevtih in maserjih so dodaten strošek, ki ga klubi oziroma društva ne krijejo, ampak vse pade na ramena staršev.

V letošnji postavi slovenskih mladinskih ekip je kar 35 junakov. Na njihovih plečih slonijo upi slovenskega smučanja. Zanje si vsi ljubitelji alpskega smučanja želimo, da bi nadaljevali uspešno zgodbo slovenskega smučanja.

Kako lahko pomagamo mladim naslednikom Bojana Križaja in drugih?

slovenska mladinska smučarska reprezentanca | Foto: SZS Foto: SZS Smučarska zveza Slovenije lahko samo delno financira stroške treningov članov mladinske C-ekipe in medregijske mladinske ekipe. Ker so v veliki meri odvisni od sponzorskih sredstev, so viri financiranja vedno rahlo negotovi.

Nihče pa si ne želi, da bi ljubezen do smučanja postala žrtev prevelikih stroškov. Marsikateri obetavni mladi smučar je že moral opustiti svoje sanje, ko bi lahko napredoval na višjo raven, ki pa od mladih smučarjev in staršev zahteva vedno večjo angažiranost. 

Skupaj za naše mlade smučarske upe

Droga Kolinska se zaveda, da so mladi smučarji temelj in prihodnost naših športnih uspehov, vrhunski šport pa zahteva vrhunske treninge in pogoje. Slovenski mladi športni upi morajo trdo trenirati in biti izjemno disciplinirani, da lahko vzpostavijo visoko raven, na kateri bodo v prihodnosti nizali uspehe, ki oboževalce in navijače navdajajo z izjemnim ponosom.

Argetin sklad za razvoj mladinske smučarske reprezentance

slovenska mladinska smučarska reprezentanca | Foto: SZS Foto: SZS Ravno zato je Argeta v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije in našimi smučarskimi legendami priskočila na pomoč in pozornost posvetila mladinski smučarski reprezentanci. Argetin sklad za razvoj mladinske smučarske reprezentance bo mladim smučarjem omogočil boljše treninge, boljšo nastanitev na pripravah in boljšo opremo, vsem ljubiteljem Argete pa zmagovalno malico in občutek ponosa ob spremljanju uspehov naših mladinskih smučarjev.

Argeta bo ob vsakem nakupu Argete prispevala dva centa v sklad za podporo in razvoj mladinske smučarske reprezentance, ob nakupu multipacka pa kar osem centov.

Zbrani denar bodo nakazali slovenski mladinski reprezentanci, ta denar pa jim bo omogočil boljšo opremo in boljše treninge.

Podmladek podpirajo tudi naše smučarske legende

Bojan Križaj, Špela Pretnar, Urška Hrovat in Jure Košir | Foto: Bojan Križaj, Špela Pretnar, Urška Hrovat in Jure Košir

H kampanji so z veseljem pristopili tudi naši nekdanji vrhunski smučarji, ki še vedno aktivno spremljajo in podpirajo mladinsko smučarsko reprezentanco.

Špela Pretnar, Bojan Križaj, Jure Košir in Urška Hrovat, ki se še vedno dobro spominjajo svojih začetkov in svojih prvih uspehov, so stopili skupaj v podporo mladih smučarskih upov, da bi jim pomagali razbremeniti finančne skrbi in mladincem pomagali preusmeriti pozornost zgolj na uspešnost in učinkovitost njihovega treniranja.

Za več informacij o kampanji Skupaj za naše mlade smučarske upe! obiščite spletno stran Argete, kjer lahko spremljate tudi količino zbranega denarja in pogledate v zakulisje življenja mladinskih vrhunskih športnikov.

slovenska mladinska reprezentanca | Foto:

Ne spreglejte