Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2012,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija tek

Petek, 6. 4. 2012, 15.12

8 let

Cilj: 10 kilometrov v 55 minutah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predstavljamo vam tekačico Matejo Bajt, ki bo v Adidasovi šoli teka predstavljala barve Planet Siol.net.

Mateja Bajt je osemintridesetletnica, ki je lanski Ljubljanski maraton na deset kilometrov pretekla v eni uri in dveh minutah, a zdaj je odločena, da bo svoj čas korenito izboljšala: "Ne bi rada pretiravala, ampak v načrtu imam, da bi tekla okoli 55 minut," je odločena. S tekom se je pripravljena spopasti približno trikrat na teden, proti jeseni bo svoje priprave okrepila in se na tekaško pot odpravila vsaj štirikrat tedensko. Letošnji cilj je tako izboljšati lanski čas, a ne skriva ambicij, da si želi preteči tudi 21-kilometrsko razdaljo.

Mateja je že v prijavi zapisala, da si ni nikoli mislila, da bo postala tekačica: "Sicer sem bila od mladih nog tekačica, sem trenirala rokomet in gimnastiko, potem sem dobila otroke in končala s športom. Želja po gibanju me je pripeljala do teka, ki mi je postal všeč, in zdaj že dve leti tečem." Mateja nam je še povedala, da najraje teče sama, saj ima svoj tempo: "Včasih gremo s prijateljicami, medtem ko se mi otroci ne želijo pridružiti, ker so prehitri zame." Njena obvezna oprema pri teku je energična glasba.

10 kilometrov v 55 minutah: Z lahkoto Trenerja, ki bo ekipo Adidasovih tekačev vodil do Ljubljanskega maratona, Blaža Strožerja, smo povprašali, ali je Matejin cilj dosegljiv: "Z lahkoto," je prepričan v tekaške sposobnosti naše kandidatke Mateje. "Imamo dovolj časa, tako da bomo najprej naredili bazo, nato pa bomo za vsakega tekača gradili specifičnost. Mislim, da bo z lahkoto svoj čas izboljšala za vsaj deset minut." Blaž nam je še pojasnil, da bodo prvi treningi daljši in na nizkih pulzih, da se organizem navadi in srce začne črpati čim več krvi, potem pa bodo treningi vedno krajši in hitrejši. V sredo Matejo čaka prva preizkušnja, saj bo na vrsti kondicijsko testiranje, kjer bo izvedela, v kakšni pripravljenosti je njeno telo, tam pa jo bomo spremljali tudi mi.

Ne spreglejte