SiolNET. Sportal Rekreacija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Priprave na ljubljanski maraton – 21 km (še 1 teden do štarta)

Čas je za počitek in pripravo na samo tekmo #načrt

0

termometer

Ljubljanski maraton
Foto: Vid Ponikvar

Do ljubljanskega maratona nas čaka le še nekaj dni. V zadnjem tednu se ne da natrenirati več ničesar, zdaj je čas za počitek in pripravo na samo tekmovanje.

Dogajanje na ljubljanskem maratonu podrobno spremljamo tudi na www.siol.net. Za vas pripravljamo zgodbe zanimivih ljudi in praktične nasvete, v nedeljo pa se boste lahko sprehodili skozi reportažo z 21. Ljubljanskega maratona in se poiskali v obsežni fotogaleriji.

Se bojite, da niste dovolj dobro pripravljeni za tekaški izziv leta? Ste kakšen trening izpustili, bili bolni in bi radi izgubljeno nadoknadili? Ne počnite tega zadnji teden pred maratonom, saj so zadnji dnevi namenjeni počitku.

To pa ne pomeni, da boste ves teden spali. Tudi v zadnjem tednu je primerno teči, a pozabite na visoko intenzivnost in dolge razdalje. Dva do trije lahkotni teki bodo dovolj, nekaj razgibavanja in kakšno stopnjevanje. Ravno prav, da noge ne pozabijo, kaj je to tek.

Dan Trening
Ponedeljek odmor
Torek iztek 8 km
Sreda odmor, masaža ali valjčankje
Četrtek iztek 8 km, 10 x stopnjevanje
Petek odmor
Sobota ogrevanje 3 km, 4 x stopnjevanje
Nedelja nastop na ljubljanskem maratonu (21km)

Čeprav je za marsikoga nastop na maratonu velik izziv, poskušajte o njem čim manj razmišljati. Predvsem poskušajte odgnati negativne misli in vprašanja, kot so "ali mi bo uspelo", "sem dovolj treniral", "kaj, če mi ne uspe". Če ste primerno pripravljeni, se nimate česa bati. Obremenjevanje z nastopom še nikoli ni prineslo ničesar dobrega. Energijo raje usmerite v vsakdanje stvari.

Pa srečno!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin