Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 9. 2016,
12.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Teja Gregorin tek

Ponedeljek, 5. 9. 2016, 12.27

6 let, 6 mesecev

Bronasta olimpijka bi po končani karieri rada pretekla maraton

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Teja Gregorin, bronasta olimpijka iz Sočija, se že vneto pripravlja na novo sezono svetovnega pokala. Kljub natrpanemu urniku si naša najboljša biatlonka včasih vzame čas tudi za tek.

Lanska sezona se za Tejo Gregorin ni končala po njenih željah, zato si želi, da bi bila letošnja sezona uspešnejša. Teja je ravno v tem času končala bazične priprave, tako da na vrsto prihajajo intervalni treningi. 

"To pomeni, da so na vrsti treningi z višjim srčnim utripom. Tempo bo treba stopnjevati, da bomo do zime v kar se da dobri formi. Ravno pred kratkim smo imeli test in pokazal je, da smo dobro pripravljeni. Upam, da ne bo tako kot lani, ko smo govorili, kako dobro smo pripravljeni, a se je pozneje izkazalo drugače. Še vedno sem optimistka," nam je uvodoma povedala slovenska športnica, ki se lahko pohvali z bronasto olimpijsko medaljo iz Sočija.

Teja Gregorin se po navadi na tek odpravi z najmlajšimi tekači. | Foto: Teja Gregorin se po navadi na tek odpravi z najmlajšimi tekači.

Tekla bo z najmlajšimi

Dnevi v času priprav so za Tejo zelo naporni, saj včasih trenira tudi osem ur na dan. Če ji le čas dopušča, se rada udeleži rekreativnega teka. "Tečem bolj malo, ker je naš trening usmerjen drugače. Večinoma trening poteka na rolkah in kolesu, tako da ne tečemo prav veliko. Sicer mi različne tekaške prireditve, kot je Triglav tek, pridejo prav. S tem malce razbijem monotonost treninga. Vse skupaj je malo drugače, veliko je prijetnega druženja in novih poznanstev. Rada se udeležim tekaških prireditev. Mislim, da se bomo imeli na Triglav teku zelo fino," nam je na enem izmed zadnjih treningov povedala Gregorinova. Pozneje nam je še zaupala, da si po končani športni karieri želi preteči tudi maraton.

Fotogalerija
1 / 9

Nekateri so zelo motivirani, drugi malo manj

Tokrat bo spremljala in spodbujala najmlajše tekače. Kot pravi, so nekateri zelo motivirani, drugi malo manj. Upam, da se čim več staršev zaveda, da je šport del življenja. Sicer pa lahko rečem, da so tisti najmlajši zelo zagreti. Včasih se s štarta poženejo tako silovito, kot da imajo pred sabo samo petdeset metrov. Lepo je videti takšno druščino najmlajših," nam je še povedala 36-letna slovenska športnica.

Stane Dolenc | Foto: Stane Dolenc

Zelo dobro traso Triglav teka pozna tekaški trener Stane Dolenc, ki vodi skupino tekačev. "Moram povedati, da se vadbe udeleži okrog 60 tekačev, včasih tudi do 90. Na tekih pa se ponavadi pridružijo tudi ambasadorji Triglav teka, ki so običajno znani vrhunski športniki. Vodijo ogrevalne vaje, naši rekreativci pa jih lahko vprašajo tudi za kakšen nasvet ali mnenje," nam je zaupal Dolenc.

Ne spreglejte