Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2013,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bled smučišče

Nedelja, 1. 12. 2013, 10.58

8 let

Blejska Straža v pogonu že sredi decembra?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Manjše smučišče Straža nad Bledom, ki je za blejski zimski turizem zelo pomembno, bo po dveh letih mirovanja letos vendarle znova obratovalo. Kopica novosti se obeta že sredi decembra.

Potem ko je blejsko smučišče Straža zaradi neuspelih dogovorov med občino in turističnim gospodarstvom o zagotavljanju obratnih sredstev zadnji dve zimi mirovalo, je podjetje Koren Sports letos dalo ponudbo za javno-zasebno partnerstvo. Občina je na tej podlagi objavila javni razpis za upravljanje centra na Straži in celo že izbrala ponudnika, a so se nato v občinskem podjetju Infrastruktura Bled odločili, da bi vendarle sami skušali znova oživiti zimsko sezono na Straži.

Še ena priložnost za Infrastrukturo Bled

Blejska občinska uprava se je tako odločila Infrastrukturi Bled, ki jo od poletja vodi Janez Resman, dati še eno priložnost. Z izbranim koncesionarjem so se po besedah župana Janeza Fajfarja prijateljsko dogovorili, da se na takšno odločitev ne bo pritožil.

Straža kot družinski rekreacijski center za vse leto

V Infrastrukturi Bled so pripravili program razvoja Straže, ki naj bi postala pravi družinski rekreacijski center tako poleti kot pozimi. Resman je prepričan, da ima Straža, ki je zadnji dve leti prespala zimo, velik potencial. Da bi ga izkoristili, sta potrebna le premik v glavah in bolj trženjsko naravnana strategija z inovativnimi pristopi, pri čemer Resman računa tudi na sodelovanje s hotelirji.

Žičnice v pogonu sredi decembra?

Omenjene novosti bodo goste pričakale že sredi decembra, ko naj bi bila Straža pripravljena za zagon žičniških naprav. "Z novim hladilnim sistemom bomo letos lahko naredili bolj kakovosten sneg, in to bistveno prej. Naš načrt je, da bi novo smučarsko sezono odprli do 20. decembra in ujeli božično-novoletne praznike," je povedal vodja turistične infrastrukture na Infrastrukturi Bled Bojan Žerovec. Upa, da jim bo vreme naklonjeno, če pa zimska sezona vendarle ne bi bila donosna, bi jo lahko pokrivali z dobrim izkupičkom iz poletne sezone. Letos so na poletnem sankališču prodali skoraj 30 tisoč vozovnic, prodaja pa iz leta v leto še vedno raste. Poleg tega imajo v načrtu v prihodnjih sezonah obiskovalcem poleti ponuditi še kakšno zanimivost.

Za blejski turizem je po besedah direktorice Turizma Bled Eve Štravs Podlogar možnost dogodkov na snegu v neposredni bližini zelo pomembna, čeprav morajo za zahtevnejše goste turistični ponudniki še vedno organizirati prevoze v večja gorenjska smučarska središča.

Ne spreglejte