Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 7. 2018,
16.18

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 16. 7. 2018, 16.18

5 let, 9 mesecev

Nova okrepitev NK Maribor

Zlatko Zahović pripeljal Brazilca

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

2

Nogometaši Maribora, ki jih v četrtek čaka povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa, v nedeljo pa še začetek nove prvenstvene sezone, se krepijo. Športni direktor Zlatko Zahović je tokrat v Ljudski vrt prinesel Brazilca, ki že ima slovenske prvoligaške izkušnje, Felipeja Santosa. V prejšnji sezoni je igral za Ankaran.

Maribor je prejšnji teden na prvi evropski tekmi nove sezone z 1:0 proti tamkajšnjemu Partizaniju zmagal v Tirani in si pred četrtkovo povratno tekmo v Ljudskem vrtu na stežaj odprl vrata v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa. V nedeljo potem slovenskega podprvaka čaka še prva tekma nove prvenstvene sezone, ko bo doma gostil povratnika v prvo ligo Muro.

Maribor je v svoje vrste pripeljal 21-letnega brazilskega krilnega napadalca Felipeja Santosa, ki bo zapolnil vrzel po odhodu Damjana Boharja.

21-letni nogometaš, ki je v Evropo prvič prišel januarja letos iz brazilskega Palmeirasa, je z vijoličastimi podpisal pogodbo do leta 2021, ekipi Darka Milaniča pa se bo pridružil že v torek.

Zlatko Zahović: Enostavno ga je bilo opaziti

"Komaj čakam. Ko sem igral za Ankaran, sem opazil, da je Maribor velik klub, po organizacijski strukturi in navijačih. Želja, da bi kdaj dobil klic takšnega kluba, se mi je uresničila in zelo sem zadovoljen, da sem tukaj. Zdaj se začenja novo obdobje. Vem, kaj me čaka in pripravljen sem na trdo delo," je po podpisu pogodbe za mariborsko klubsko spletno stran povedal nogometaš, ki je v drugi polovici prejšnje sezone za Ankaran odigral 15 tekem in zabil tri gole.

"Zaradi hitrosti in nadarjenosti ga je bilo enostavno opaziti. Hoteli smo se ustrezno okrepiti po odhodu Boharja, z igralcem, ki rešuje situacije ena na ena. Dobili smo kakovost, vrhunskega talenta in zdaj bomo vse naredili, da se čim prej prilagodi na mesto, klub, nove soigralce ter način igre Maribora," pa je prihod novinca komentiral športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.

Prvoligaški nogomet na Planet TV!

V novi sezoni si boste lahko štiri od petih tekem vsakega kroga Prve lige Telekom Slovenije ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet TV 2, ob tem pa vam bomo na Sportalu ponujali sveže videoposnetke dogajanja z vseh petih slovenskih prvoligaških prizorišč.

-Ta konec tedna boste lahko spremljali:
Petek ob 17.55: Aluminij – Celje (prenos na Planet TV)
Sobota ob 17.55: Mura – Triglav (prenos na Planet TV)
Nedelja ob 18.00: Rudar Velenje Maribor (prenos na Planet TV)
Nedelja ob 20.10: Domžale Krško (prenos na Planet 2)

Preberite še:

Ne spreglejte