Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 9. 2018,
22.05

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Rudar Velenje NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 2. 9. 2018, 22.05

5 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Rudar Velenje

Velenjčani iz Ljubljane s krepko zaušnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Olimpija Rudar Prva liga Telekom Slovenije | Olimpija je brez težav opravila z Velenjčani. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Olimpija je brez težav opravila z Velenjčani.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Olimpije so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar Velenje s 5:0 (2:0).

Jucie Lupeta
Sportal Petardi večnih tekmecev in mojstrovini, ki ju morate videti #video

Olimpija je odigrala zadnjo tekmo pod vodstvom začasnega trenerja Safeta Hadžića, ki se je od ljubljanske klopi poslovil z zmago. V ponedeljek bo moštvo prevzel Zoran Barišić. Zmaji, ki so se v četrtek v Trnavi poslovili od evropskih tekmovanj, so odigrali tudi prvo tekmo brez Issaha Abassa, na njegovem mestu pa je zaigral Jucie Lupeta. Prišlek iz Celja je bil v prvem polčasu najboljši posameznik domače zasedbe, izkazal se je s podajo za prvi gol in atraktivnim golom s škarjicami za 2:0, tekmo pa je končal v 44. minuti zaradi poškodbe kolena, ki jo je utrpel nekaj minut prej po dvoboju z Ivanom Vasiljevićem, ko je portugalski napadalec končal v betonskem zidu ob robu igrišča.

Olimpija je hitro zagospodarila na domači zelenici, pritisk je obrodil sadove v 16. minuti, ko je z leve strani podal Asmir Suljić, v kazenskem prostoru je bil ob enem od velenjskih branilcev prvi pri žogi Jucie Lupeta, podaljšal do Andresa Vombergarja, napadalec Olimpije pa je žogo neoviran poslal v gol.

Pet minut kasneje je lepo priložnost Rudarja zapravil Anže Pišek, ki je po žogi udaril z roba kazenskega prostora, meril pa mimo gola. V 23. minuti je novo priložnost domačih imel Lupeta, njegov strel z glavo je šel preveč po sredini, Matej Radan ni imel veliko dela.

Marijan Pušnik je v gosteh pri svojem nekdanjem klubu doživel boleč poraz. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Marijan Pušnik je v gosteh pri svojem nekdanjem klubu doživel boleč poraz. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V 35. minuti je za potezo tekmo poskrbel Lupeta, ki je v kazenskem prostoru prejel žogo po podaji Roka Kronavetra, okroglo usnje si je ob dveh branilcih nastavil in s škarjicami premagal Radana. Novi napadalec Olimpije je v 44. minuti moral zapustiti igrišče, po tem ko je nekaj minut pred po dvoboju z Ivanom Vasiljevićem pristal v betonski ograji ob robu igrišča.

V sodniškem dodatku prvega polčasa je s prostega strela z roba kazenskega prostora prečko stresel Kronaveter.

Olimpija je na uvodu drugega polčasa nadaljevala z napadalno igro, v 54. minuti pa dosegla že tretji gol. V vlogi podajalca s prostega strela je bil Kronaveter, skok v kazenskem prostoru je dobil Vitalijs Maksimenko in dosegel svoj prvi gol v dresu državnih in pokalnih prvakov.

Težave Velenja so v 61. minuti postale še večje, saj je debitant v Prvi ligi Telekom Slovenije Cene Kitek zaradi prekrška nad Vombergarjem dobil direkten rdeči karton.

Jucie Lupeta se je ob debiju v Stožicah izkazal s podajo in evrogolom, potem pa se je poškodoval. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jucie Lupeta se je ob debiju v Stožicah izkazal s podajo in evrogolom, potem pa se je poškodoval. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Četrti gol domačih je v 63. minuti preprečil Radan, ki se je izkazal s parado po strelu Stefana Savića. V 74. minuti je atraktivno poskusil Kronaveter, gostujoča obramba je pravočasno razčistila nevarnost.

V 85. minuti se je na levi strani kazenskega prostora Velenja znašel rezervist Matic Črnic in v gol pospravil podajo Suljića. Dve minuti kasneje je Damjan Trifkovič v svojem kazenskem prostoru igral z roko, Kronaveter je imel z bele točke priložnost za gol, a je enajstmetrovko zapravil. Kar Kronavetru ni uspelo v 87. minuti, je uspelo Črnicu v 90. minuti. Znova se je pod podajo podpisal Suljić, Črnic je neoviran brez težav dosegel svoj drugi gol na tekmi.

Rudar bo v 8. krogu 15. septembra igral proti Celju, Olimpijo dan kasneje čaka Mura.

Olimpija : Rudar 5:0 (2:0)

Stadion Stožice, sodniki: Vinčić (Maribor), Vukan (Apače) in Benc (Rače).

Strelci: 1:0 Vombergar (16.), 2:0 Lupeta (35.), 3:0 Maksimenko (54.), 4:0 Črnic (85.), 5:0 Črnic (90.)

Olimpija: Ivačič, Bagnack, Zarifović, Maksimenko, Štiglec, Tomić, Kapun (od 66. Brkić), Lupeta (od 45. Savić), Kronaveter, Suljić, Vombergar (od 78. Črnic).
Rudar Velenje: Radan, Pušaver, Vasiljević, Kašnik, Pišek, Pušnik (od 75. Solomun), Tomašević (od 60. Bolha), Kitek, Trifković, Radić (od 64. Šantek), Tučić.

Rumeni kartoni: Tomić; Vasiljević, Pušaver, Šantek, Trifković.* Rdeč karton: Kitek (61.).

Spremljanje tekme v živo:

KONEC TEKME!

VIDEO: drugi gol Matica Črnica:


GOOOL! Matic Črnic je zadel za 5:0.

VIDEO: zgrešena enajstmetrovka Roka Kronavetra:


Rok Kronaveter je v 89. minuti zapravil enajstmetrovko!

VIDEO: gol Matica Črnica:



GOOOL! Zdaj je zadel še Matic Črnic, Olimpija vodi s 4:0.

63. minuta: še ena izjemna priložnost za Olimpijo, z nekaj metrov je z glavo poizkusil Stefan Savić, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar Rudarja Matej Radan.

VIDEO: rdeč karton Ceneta Kitke:


60. minuta: rdeč karton za Ceneta Kitka, ki je storil grd prekršek nad Andresom Vombergarjem.

VIDEO: gol Vitalijska Maksimenka:


GOOOL! Zdaj je že 3:0, v 53. minuti je nov gol za Olimpijo zabil latvijski branilec Vitalijs Maksimenko.

DRUGI POLČAS SE JE ZAČEL!

POLČAS!

VIDEO: vratnica Roka Kronavetra:



45. minuta: po prekršku na robu kazenskega prostora nad Asmirjem Suljićem je imel prosti strel na voljo Rok Kronaveter. Streljal je dobro, a le za las zgrešil cilj. Ustavil ga je okvir vrat.

43. minuta: le malo za tem, ko je zabil sijajen gol, je moral strelec in podajalec Jucie Lupeta zaradi poškodbe zapustiti igrišče. Nadomestil ga je Stefan Savić.

VIDEO: gol Jucieja Lupete:

GOOOL! Najprej podaja, zdaj, v 35. minuti pa še mojstrski gol, kakršnega ne vidimo vsak dan. Očitno bo Jucie Lupeta velika okrepitev za Olimpijo.

21. minuta: zdaj je imel priložnosti tudi Rudar. Z leve strani je pred gol Olimpije prišel Anže Pišek, a meril mimo gola.

VIDEO: gol Andresa Vombergarja:


GOOOL! Olimpija vodi, potem ko jo je v vodstvo popeljal Andres Vombergar. Akcijo je začel Asmir Suljić na levi strani, ki je podal v kazenski prostor, tam pa jo je proti strelu podaljšal Jucie Lupeta.

TEKMA SE JE ZAČELA!
S sredine igrišča so krenili nogometaši Rudarja.

Kakšni sta postavi? Olimpija tokrat od prve minute z Andresom Vombergarjem, novincem Juicijem Lupeto in Asmirjem Suljićem.

Ne spreglejte