Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
16.48

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Krško NK Triglav

Sreda, 15. 5. 2019, 16.48

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Krško

Triglav hladi šampanjec, Krčani prvoligaš le še v teoriji #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši kranjskega Triglava so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:1 (2:0).

Nk Maribor
Sportal Maribor izkoristil darilo Domžal in se vrnil na slovenski vrh! #video #foto

Kranjčani so po slabi popotnici in treh porazih na zadnjih štirih tekmah tokrat prišli do pomembne zmage, ki jim je že zagotovila obstanek v ligi, hkrati pa jim tri kroge pred koncem prinesla lepih pet točk prednosti pred devetouvrščeno Gorico. Krčani, ki so tokrat igrali brez kaznovanega Marca Da Silve, so na drugi strani teoretično še ostali v igri za deveto mesto, za Gorico, s katero imajo boljši medsebojni izkupiček, zaostajajo za devet točk. A Krško mora preostale tri tekme (Aluminij doma, Maribor v gosteh, Gorica doma) dobiti, Gorica pa vse izgubiti (Mura v gosteh, Aluminij doma).

Gorenjci so zasluženo dobili prvi polčas, potem ko so si pripravili veliko priložnosti, v 37. in 44. minuti pa so tudi zadeli. Najprej je David Tijanić prodrl v kazenski prostor in s 15 metrov zadel za 1:0 ob levi vratnici. Nato pa je v predzadnji minuti vodstvo podvojil Ivan Crnov, ko je po Tijanićevi podaji malce z desne strani s približno desetih metrov žogo v mrežo poslal z diagonalnim strelom.

Sicer pa so imeli domači lepe priložnosti tudi v 17. minuti, ko je Crnov pred vrati zgrešil žogo, v 27., ko je iz bližine zgrešil Luka Majcen, v 30., ko je od daleč le malce premalo meril Egzon Kryeziu, in v 40., ko je Crnov z roba kazenskega prostora le za malo zgrešil cilj. Gosti, ki v tej sezoni niso premagali Gorenjcev, so bili še najbolj nevarni v sedmi minuti, ko je Luka Čadež obranil strel Roberta Jandreka iz kazenskega prostora.

Krčane pred izpadom v drugo ligo lahko reši le še čudežen preobrat. | Foto: Grega Valančič/Sportida Krčane pred izpadom v drugo ligo lahko reši le še čudežen preobrat. Foto: Grega Valančič/Sportida

V 52. minuti je imel Majcen novo lepo priložnost, ko je neoviran streljal v kazenskem prostoru, strel pa je pravočasno blokiral Daniel Štefulj. Enajst minut pozneje je Crnov znova poskusil, a je Žiga Frelih žogo ujel, isti igralec pa se je znova vpisal med strelce v 65. minuti, ko je Tijanić z dolgo podajo našel Majcna, ta pa je nato nesebično oddal žogo na desno do Crnova, ki jo je le poslal v prazno mrežo.

Kranjčani so bili v tem dvoboju razred zase, do konca velja omeniti še poskus Majcna z roba kazenskega prostora v 69. minuti, ko je meril previsoko, strel Daliborja Volaša v 75. minuti, ko je bil na mestu Čadež, v isti minuti je neoviranemu Tilnu Mlakarju veselje preprečil Frelih, v 82. minuti pa je Žan Rogelj zadel vratnico malce z desne.

Fotogalerija iz Kranja (foto: Grega Valančič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 29

Že v 90. minuti je Krško doseglo častni gol, ko je bil Luka Vekić uspešen z osmih metrov. Volaš je zatem tik pred koncem dobro izvedel še prosti strel, a je Čadež izvrstno posredoval.

Kranjčani bodo v 34. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Krčani pa bodo dan pozneje gostili Aluminij.

Triglav : Krško 3:1 (2:0)

Športni center, sodniki: Mertik, Kordež in Friš.

Strelci: 1:0 Tijanić (37.), 2:0 Crnov (44.), 3:0 Crnov (65.), 3:1 Vekić (90.).

Triglav: Čadež, Arh Česen, Šalja, Mertelj, Rogelj, Udovič, Tijanić, E. Kryeziu (od 81. Gajić), Mlakar (od 77. Hasanaj), Majcen, Crnov (od 86. Kopač).
Krško: Frelih, Perić, Ilić, Cetina, Volarič, Petrović (od 72. Čavar), Kordić, Ogrinec, Kovačič (od 46. Vekić), Jandrek (od 46. Štefulj), Volaš.

Rumena kartona: Ogrinec, Ilić.

Potek tekme v živo:

Konec tekme! Triglav je zasluženo prišel do zmage in se močno približal obstanku med prvoligaši. Krško je po novem porazu na robu izpada.

VIDEO: gol Luke Vekića:


GOOOL! Krčani so le prišli vsaj do častnega zadetka. V 90. minuti je zadel Luka Vekić.

75. minuta:
ni veliko manjkalo in Triglav bi vodil s 4:0. Priložnost je zamudil Tilen Mlakar.

VIDEO: gol Ivana Crnova:



GOOOL! V 65. minuti na semaforju v Kranju piše 3:0. Po lepi podaji Luke Majcna je drugi gol na tekmi zabil Ivan Crnov.

VIDEO: priložnost Luke Majcna:



51. minuta: ni veliko manjkalo in Triglav bi še povišal vodstvo. Stoodstotno priložnost je zapravil kapetan Kranjčanov Luka Majcen.

Drugi polčas se je začel.
Lahko v drugih 45 in nekaj minutah v Kranju dočakamo preobrat?

Polčas. V prvih 45 minutah je Triglav unovčil premoč in prišel do vodstva. V primeru zmage bodo Kranjčani naredili velik korak na poti k obstanku, saj bodo Gorici pobegnili za pet točk. Ob takšnem razpletu je jasno tudi to, da se bodo Krčani še bolj približali končnemu zadnjemu mestu, ki prinaša neposreden izpad. Za Gorico bi namreč tri kroge pred koncem še vedno zaostajali za šest točk.

VIDEO: gol Ivana Crnova:


GOOOL! V predzadnji minuti prvega polčasa je Triglav povišal vodstvo. Po podaji Davida Tijanića je pred gol gostov prišel Ivan Crnov in rutinirano premagal vratarja Krčanov.

VIDEO: gol Davida Tijanića:


GOOOL! V 36. minuti so Kranjčani le prišli do vodstva, zadel je mladi David Tijanić, ki je v polno meril po strelu z roba kazenskega prostora.

30. minuta: Triglav vse bolj pritiska. Zdaj je od daleč z močnim strelom poizkusil mladi Egzon Kryeziu, a ni bil dovolj natančen.

VIDEO: priložnost Luke Majcna:


27. minuta: še ena priložnost Triglava, po podaji Ivana Crnova je pred golom do strela prišel Luka Majcen, a je kapetan Kranjčanov zgrešil cilj.

VIDEO: priložnost Ivana Crnova:

17. minuta: prva večja priložnost, spet je bil nevaren Triglav. Po levi strani je prodrl Tilen Mlakar, podal v sredino, kjer pa se pred golom ni najbolje znašel Ivan Crnov.

11. minuta:
po kotu je Triglav prišel do strela, poizkusil je Veron Šalja, a meril visoko čez gol.

Tekma se je začela! Kaj nas danes čaka v Kranju?

S kakšnima enajstericama se bosta Triglav in Krško predstavila na današnji tekmi. Tule sta prvi postavi:

Pozdravljeni iz Kranja, kjer se bosta udarila kluba z dna lestvice. Triglav, ki je osmi, je trenutno v dobrem položaju v lovu na obstanek, saj ima dve točki več in tekmo manj od devete Gorice. Krčani so zadnji in imajo še devet točk manj, tako da jih lahko pred izpadom reši le še čudež.

Nogometna gala v živo

V nedeljo, 19. maja, bo potekala Nogometna gala, svečana prireditev v ljubljanski Operi, na kateri bodo razglasili najboljšega nogometaša Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2018/2019, izbrali pa bodo tudi najboljšega trenerja in idealno enajsterico sezone. Prireditev, ki se bo začela ob 20. uri, si boste v neposrednem televizijskem prenosu lahko ogledali na Planetu. Že ob 18. uri pa boste lahko na Sportalu sledili neposrednemu prenosu dogajanja z rdeče preproge, na kateri bomo spremljali prihod povabljencev.

Ne spreglejte