Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 5. 2020,
20.15

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Natisni članek

NK Mura Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 11. 5. 2020, 20.15

3 leta, 11 mesecev

Tudi Mura je že nazaj

Trejzika čutila, da mora do Fazanerije, sledilo je presenečenje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Tako kot preostali prvoligaški štadioni je znova oživela tudi Fazanerija. Vse nogometaše Mure so že prejšnji teden testirali na novi koronavirus in vsi so bili negativni. Ekipi sta se po rehabilitacijah poškodb na treningu pridružila tudi prvi vratar Matko Obradović in napadalec Fejsal Mulič. Njihove vrnitve na zelenice pa je vesela tudi njihova najzvestejša navijačica Trejzika.

Vsak s svojo blazino, bidonom in masko. Razkuževanje rok in ohranjanje razdalje. Nova realnost nogometnih treningov tudi v Fazaneriji. "Skupine ne bodo vedno iste zaradi tega, da bi lahko zadostili kriterijem, ki so nam jih dali za preprečevanje okužb. Po drugi strani pa poskušamo najti čim več povezav med nogometaši, da bi lahko prešli, če bo to kmalu dovoljeno, k skupinskim treningom s čim manj težavami," razmišlja trener Mure Ante Šimundža, ki je tako kot njegovi izbranci komaj čakal, da se po dolgem času spet zberejo na istem mestu.

Terezija Knaus komaj čaka, da se prvenstvo nadaljuje. | Foto: Mario Horvat/Sportida Terezija Knaus komaj čaka, da se prvenstvo nadaljuje. Foto: Mario Horvat/Sportida

Njihov prvi trening si je prek ograje ogledala tudi najzvestejša navijača Mure Terezija Knaus, ki komaj čaka, da se nogometaši vrnejo v pogon. Tako ona kot drugi navijači do konca sezone zaradi varnostnih ukrepov ne bodo mogli za svoje ljubljence stiskati pesti na Fazaneriji, so pa Prekmurci so izrazili željo, da bi kljub temu kupili vstopnice in s tem podpirali klub.

"Vemo, kaj pomenijo navijači v Murski Soboti, tako na gostovanju kot na domačih tekmah so naš 12. igralec. Za nas so zelo pomembni. S to idejo se kaže simbioza med klubom in navijači, zato velik poklon zanje," je navijači pohvalil Šimundža.

Za najzvestejše navijače so pripravili tudi obrazne maske z napisom in všitkom Nogometne šole Mura. Ves izkupiček od prodanih mask je namenjen razvoju mladinske šole.

Preberite še:

NK Nafta Lendava, NK Koper, druga liga
Sportal NZS se je odločila! Koper med elito, Maribor še brez Evrope.
Ante Guberac
Sportal Prvi mož Kopra drzno izzval Maribor in Olimpijo
NK Triglav trening
Sportal V roke so pljunili tudi v Kranju #foto
NK Maribor trening
Sportal Nenavadne okoliščine novega mariborskega začetka
NK Olimpija trening
Sportal Olimpija opravila prvi trening: "O tem ne odločam jaz"
Ne spreglejte