Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 7. 2021,
18.40

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares

Ponedeljek, 12. 7. 2021, 18.40

2 leti, 9 mesecev

Legendarni kapetan se počasi poslavlja

Tavares vstopa v zadnjo sezono v karieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Marcos Tavares | Sezona 2021/22 bo za legendarnega napadalca zadnja v karieri. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Sezona 2021/22 bo za legendarnega napadalca zadnja v karieri.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Mariborski klub je sporočil, da je Marcos Tavares podpisal še zadnjo pogodbo v karieri in da se po sezoni 2021/22 poslavlja od aktivnega igranja nogometa.

Brazilec s polnim imenom Marcos Magno Morales Tavares je član mariborskega kluba že vse od leta 2008 in eden izmed njegovih najprepoznavnejših obrazov. Danes je prek družbenega omrežja Facebook tudi sam sporočil, da vstopa v svojo zadnjo sezono v karieri, ki jo bo končal v vijoličastem dresu. 

Tavares je za Maribor na 584 tekmah zabil 209 golov. O zadnjem podaljšanju pogodbe pa je dejal: "Moje srce še hoče, telo pa kliče k počitku. Vstopam v zadnjo sezono v svoji karieri, z NK Maribor sem podpisal zadnjo pogodbo v vlogi igralca. Skupaj z vodstvom kluba smo se odločili, da še ostanem v slačilnici in pri ustvarjanju nove zgodbe pomagam mladim igralcem. Zame bo to izjemno čustvena sezona, saj smo se dogovorili, da ne bi organizirali slovesa pred praznimi tribunami. Po tolikšnih skupnih trenutkih se želim posloviti pred navijači in se vsakomur izmed njih zahvaliti za podporo, ki sem je bil deležen v vijoličastem dresu. Še zmeraj sem motiviran in si želim pomagati na igrišču, kolikor le lahko, in to bom tudi dokazal. Vsako minuto, ki jo bom dobil, bom izkoristil, kot bi bila moja zadnja. Rad bi še zadnjič zadel, preden 'kopačke' postavim v kot. Želel bi si, da bi se ta posebna, čustvena sezona za zmeraj vtisnila v spomin, in verjamem, da se bo končala na način, kot že od nekdaj sanjam."

Šuler: Pogodba je pripravljena tako, da Marcos ostane v klubu

"Gre za zadnjo kapetanovo pogodbo, ki je pripravljena tako, da se potem preseli v druge vode. Torej z igrišča v pisarne. V pogovorih je prevladala obojestranska želja, da Marcos ostane v klubu tudi v prihodnje, in me veseli, da imamo skupno pot. Pripravlja se slovo, kot se za kapetana, kot je Marcos, za legendo kluba z vrha vseh seznamov, spodobi. Dobro vemo, kakšen pečat je dal Marcos klubu in kaj je klub naredil zanj. Zato bomo poskrbeli, da se zgodba ne konča, ampak gre naprej v drugačni obliki. Najprej pa ostaja Marcos v slačilnici kot mentor, pomočnik na igrišču, potem bomo poiskali najbolj primeren trenutek za uraden konec aktivne zgodbe v vijoličastem in poslovilno tekmo, ki bo dogodek, kot ga, upam, Maribor ob podobni priložnosti ne pomni," je podaljšanje in utrditev sodelovanja z dolgoletnim kapetanom predstavil športni direktor Marko Šuler.

NK Maribor Urartu
Sportal Anglež zadel za NK Maribor, ki je novo okrepitev našel pri Muri
Viole Maribor Urartu
Sportal Simon Rožman: Ni bilo vse idealno, a …
NK Maribor Urartu
Sportal Žugelj zadel za zmago Maribora
Ne spreglejte