Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 7. 2020,
22.30

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 9. 7. 2020, 22.30

3 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Rudar

Šov Vukušića za novo visoko zmago Olimpije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Nogometaši Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Rudar s 5:0 (4:0).

NK Olimpija NK Rudar
Sportal Olimpija po novi visoki zmagi že prečrtala Maribor? #video

Čeprav so vodilni Ljubljančani gostili zadnjeuvrščeni Rudar, ki v sezoni še nima zmage, je nekatere ljubljanske navijače tekma nekoliko skrbela. Bali so se, da bi lahko njihovi ljubljenci tekmece podcenjevali, se z njimi mučili, toda bojazen je bila odveč.

Minila je že po prvi akciji domačih, iz katere je padel gol, ki je poskrbel, da so lahko varovanci Dina Skenderja igrali sproščeno in celo nekoliko varčevali z močmi. Kljub temu so z zelo učinkovito igro prišli do visoke zmage, s katero so obdržali štiri točke prednosti pred drugouvrščenim Celjem, prednost pred Mariborom, ki si je v Sežani privoščil spodrsljaj, pa povečali na sedem točk.

Četrti zadetek Vukušića:

Prvi gol je padel že po 37 sekundah. Stefan Savić in Ante Vukušić sta izvedla zanju tipično akcijo, ob podaji prvega je najboljši strelec lige utekel v prazen in med nogami Mateja Radana poslal žogo v mrežo.

Ne dolgo zatem je imel svojo priložnost tudi Rudar, vendar je Damjan Trifković z roba kazenskega streljal čez gol. V 17. minuti pa je bilo na semaforju že 2:0. Po protinapadu je Luka Menalo po desni strani prišel v kazenski prostor, močno streljal, Radanu pa je žoga v gol spet ušla med nogami.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (foto: Grega Valančič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 25

Ljubljančani, ki so igrali brez kaznovanega Tomislava Tomića, so posest žoge prepustili tekmecem, a kadar so prišli v njihov kazenski prostor so tudi zadeli. Najprej je Vukušić izkoristil podajo Endrija Cekicija, njegov prvi strel je Radan sicer ubranil, a se je žoga od Hrvata srečno odbila za njegov Hrbet.

Vukušič je do odmora zadel še enkrat, in sicer je bil za "hat trick" že na drugi zaporedni tekmi po podaji Menala uspešen z glavo. To je bil že njegov 25. gol v sezoni, na lestvici najboljših strelcev je imel takrat pred drugouvrščenim rojakom in napadalcem Celja Dariom Vizingerjem že štiri gole prednosti.

Olimpija je zapravila tudi enajstmetrovko:

A se pri tem ni ustavil. Že po 14 sekundah drugega dela je nekdanji igralec splitskega Hajduka udaril še enkrat, potem ko so njegovi soigralci z agresivnostjo ukradli žogo Velenjčanom, je iz kazenskega prostora spet natančno meril.

Ker je bil tekma odločena, je Skender štirikratnega strelca poklical na klop, igrišče sta zapustila tudi Savić in Cekici, a Ljubljančani so si še naprej pripravljali priložnosti. Prek Menala, ki tudi ni dočakal konca na igrišču, so zadeli še okvir vrat, imeli so enajstmetrovko, toda Romanu Bezjaku je Radan strel ubranil, tako ko tudi v akciji v 89. minuti, ko je slovenski reprezentant sam prišel pred njega.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostila Aluminij, Rudar pa bo gostil Muro.

Olimpija : Rudar Velenje 5:0 (4:0)

Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Vinčić, Gabrovec, Benc.

Strelci: 1:0 Vukušić (1.), 2:0 Menalo (17.), 3:0 Vukušič (35.), 4:0 Vukušič (40.), 5:0 Vukušić (46.).

Olimpija: Vidmar, Andrejašič, Samardžić (od 81. Kamy), Šme, Jurčević, Ostrc, Elšnik, Menalo (od 65. Knežević), Savić (od 56. Bezjak), Cekici (od 56. Pavlović), Vukušić (od 56. Kadrić).

Rudar Velenje: Radan, Pušaver, Pavlović, Vošnjak, Jovan (od 56. Krefl), Tifković (od 46. Lelić), Črnčič (od 64. Vižintin), Jovanović, Filipović, Kuzmanović, Panadić (od 46. Koprivnik).

Rumeni kartoni: Bezjak; Črnčič, Vošnjak.
Rdeč karton: /

Potek srečanja v Stožicah:

KONEC TEKME!

89. minuta: Še ena velika priložnost za Olimpija. Sam se je pred Radanom pnovno znašel Bezjak, a je bil vratar Velenja spet uspešnejši.

69. minuta: Olimpija je zapravila enajstmetrovko! Strel z bele točke je izsilil Haris Kadrić, ki ga je podrl Adam Vošnjak. Odgovornost je prevzel rezervist Roman Bezjak, ki je streljal povsem po sredini, Radan pa ga je prebral in strel ubranil.

Video: Bezjak zapravil enajstmetrovko:

62. minuta: Čeprav je Vukušić zapustil igro, je Olimpija še vedno nevarna. Po podaji Michael Pavlović je vratnico zadel Menalo in ostalo je pri 5:0.

Video: Menalo zadel vratnico:

54. minuta: Trener Olimpije Dino Skender je iz potegnil prvega junaka tekme Vukušića in v igro pošlje mladega Harisa Kadrića.

53. minuta: Rudar ima v zadnjih minutah nekaj več od igre. Napadalec Josip Filipović je močno sprožil, a namesto gola je zadel točno v obraz Samardžića. Branilec Olimpije je za trenutek obsedel, a je lahko nadaljeval s tekmio.

Video: auč ...

46. minuta: GOOOL! 5:0! Noro. Olimpija je le po 15 sekundah drugega polčasa je spet zadela. Elšnik je ukradel žogo, Vukušić pa je spet zadel v polno. Četrtič!

Video: še četrti zadetek Vukušića:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

40. minuta: GOOOL! 4:0! Zmaji se ne ustavljajo in vodijo s 4:0. Po podaji na pamet Menala, je branilca prehitel Vukušić in zadel še svoj tretji zadetke na tekmi. To je za hrvaškega golgeterja še drugi zaporedni hat-trick.

Video: Vukušić in njegov drugi zaporedni hat-trick:

 

35. minuta: GOOOL! 3:0! Srečanje je odločeno! Olimpija je zadela še tretjič, v polno pa je po podaji Endrija Čekičija spet meril Ante Vukušić. Njegov prvi poskus je Radan še ubranil, odbitek pa se je spet odbil v Hrvata, ki nadaljuje svoj strelski šov.

Video: Radan prvič še ubranil strel Vukušića, nato pa ...:

29. minuta: Sodnik Slavko Vinčić je pokazal prvo rumeno kazen. Dobil jo je Leon Črnčič, ki je trčil v Menala. Črnčič na naslednji tekmi ne bo mogel pomagati Velenjčanom.

17. minuta: GOOOL! 2:0! Ljubljančani so povišali prednost. Kombiniral je dvojec Savić-Vukušić, nato pa se je sam pred Radanom znašel Luka Menalo, ki je povišal na 2:0. Zanimivo je, da je tudi ta zadetek Radan prejel med nogami.

Video: med strelce se je vpisal tudi Menalo:

4. minuta: Nova velika priložnost za Olimpijo. Po podajo s kota Savića je z  glavo lepo streljal Miral Samardžić, a vratar Velenja Matej Radan se ni dal. Ostalo je pri minimalnem vodstvu zmajev. 

1. minuta: GOOOL! 1:0! Olimpija je tekmo odprla, kot si je lahko le želela. Že po nekaj sekundah je lepi akciji in podaji Stefana Savića je v polno zadel najboljši strelec lige Ante Vukušić.

Video: hitro vodstvo Olimpije:

Sodniki: Slavko Vinčić (glavni sodnik), David Gabrovec (1. pomoč), Uroš Benc (2. pomoč) , David Šmajc (4. sodnik)

ZAČETEK TEKME V STOŽICAH! Zmaji bodo zagotovo želeli izkoristiti velik spodrsljaj Maribora in ga izločiti iz boja za prvaka.

Začetni postavi :

Začetna enajsterica za tekmo proti NK Olimpija Ljubljana!⚒ #srecnorudar #PLTS

Objavil/a NK Rudar Velenje dne Četrtek, 09. julij 2020

Pred tekmo:

Sklepno dejanje 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v Stožicah, kjer bi lahko, vsaj tako je mogoeč sklepati po nedeljski tekmi v Kranju, spremljali nov festival zadetkov. Zmaji so na Gorenjskem bruhali ogenj, dosegli kar sedem zadetkov, izstopala pa sta zlasti prvi strelec tekmovanja Ante Vukušić (trije zadetki in dve podaji) ter Stefan Savić (dva zadetka in dve podaji). Dalmatinec je že pri 22 zadetkih, tako da bo do konca sezone napadal celo absolutni rekord 1. SNL, ki ga je pred slabimi tremi desetletji postavil Zoran Ubavić (29 zadetkov).

Olimpiji se nasmiha državni naslov. Če si do konca sezone ne bodo privoščili vsaj dveh spodrsljajev, bo predsednik Milan Mandarić zaploskal novemu uspehu, že tretji zvezdici, odkar je prvi mož ljubljanskega kluba. Mladi hrvaški trener Dino Skender se lahko pohvali s stoodstotnim izkupičkom, tremi zmagami na treh tekmah in razliko v zadetkih 9:3, igralci so po stresni menjavi strokovnega vodstva odpravili krizo in si povzdignili samozavest.

Tokrat jih v četrtek ob 20.30 v praznih Stožicah čaka dvoboj proti tekmecu, ki bo v prihodnji sezoni nastopil v drugi ligi, v tej sezoni pa ni v prvi ligi premagal prav nikogar. Edino slast zmage v rednem delu je občutil le v pokalnem tekmovanju, ko je v osmini finala v gosteh premagal prav Olimpijo! Če bi to ponovil še v četrtek, bi bila to prvovrstna senzacija, ki bi se je zelo razveselili v Celju in Mariboru. Knapi lahko zaigrajo razbremenjeni. Odkar so tudi matematično zapravili vse možnosti za obstanek, so nanizali nekaj neposrečenih predstav, na zadnji tekmi so navijače Rudarja jezile zlasti nepotrebne napake mladega vratarja Tomaža Stopajnika.

Olimpija bo pogrešala kapetana Tomislava Tomića, ki bo počival zaradi kazni rumenih kartonov. Domen Beršnjak bo tako imel vnovično priložnost, da kot peti trener Velenjčanov v tej sezoni reši čast in prepreči sramoto, saj Rudarju grozi, da bo postal šele drugi klub v zgodovini 1. SNL po Dekanih, ki bi končal prvoligaško sezono brez ene samcate zmage.

Ne spreglejte