Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 12. 2019,
12.41

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

6

Natisni članek

NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija Macky Bagnack Prva liga Telekom Slovenije Senijad Ibričić

Ponedeljek, 9. 12. 2019, 12.41

4 leta, 4 mesece

Sklepi disciplinskega sodnika Prve lige Telekom Slovenije za 20. krog

Kapetan Domžal zaradi ostrega jezika brez štirih, Bagnack pa zaradi brutalnega prekrška brez dveh tekem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

6

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je sklenil dogajanje v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije s kaznimi, ki se nanašajo na zadnji, 20. krog. Kapetan Domžal Senijad Ibričić se bo zaradi žaljenja in groženj sodniku hladil kar štiri tekme, branilec Olimpije Macky Bagnack pa bo moral zaradi nasilnega štarta nad Tonćijem Mujanom počivati na dveh srečanjih.

Sportal Uradno: najlepšega v Prvi ligi Telekom Slovenije zabil nekdanji up Milana! #video

Zadnji jesenski krog je postregel s sosedskim derbijem v Stožicah, ki se je presenetljivo razpletel v korist Domžal. Rumeni so v gosteh zadali boleč udarec jesenskemu prvaku Olimpiji (1:0), edini zadetek na dramatični tekmi, na kateri je sodnik Nejc Kajtazović pokazal kar dva rdeča kartona, je dosegel Senijad Ibričić. Kapetan Domžal je zadel z bele točke, le nekaj trenutkov po tem, ko je najstrožjo kazen za Olimpijo zapravil prvi strelec 1. SNL Ante Vukušić, pa je moral zaradi dveh rumenih kartonov z igrišča. Bil je nezadovoljen s sojenjem.

''Drugi opomin je prejel zaradi ugovarjanja, nešportnega protestiranja zoper sodniške odločitve in žaljenja ter grožnje sodniku,'' je v poročilu zapisal disciplinski sodnik. Nekdanji reprezentant BiH, ki je le dan po izključitvi v Ljubljani podaljšal pogodbo z Domžalami do leta 2024, bo tako preskočil uvodne štiri tekme v spomladanskem delu.

Prekršek Mackyja Bagnacka za rdeči karton:

Če bo v vrstah Olimpije ostal Macky Bagnack, ne bo smel pomagati zmajem na uvodnih dveh srečanjih. Spomnimo, Olimpija bo v leto 2020 krenila 22. februarja z gostovanjem pri večnem tekmecu Mariboru, na njem pa bodo zmaji zaradi kazni rumenih kartonov pogrešali tudi Mirala Samardžića.

''Izključitev zaradi nasilnega štarta, olajševalna okoliščina je bila pisna izjava,'' je zapisal disciplinski sodnik. Afričan, ki bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal klubsko okolje, je v izdihljajih srečanja z brutalnim prekrškom pokosil na tla Tonćija Mujana, a Dalmatinec v vrstah Domžal na srečo ni bil resneje poškodovan.

Sportal Mandarić nagradil igralce in izpostavil zgodovinski uspeh Olimpije #video

Olimpija bo morala seči v žep in plačati 850 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so prižigali bakle, Domžale pa bodo plačale 360 evrov zaradi nešportnega vedenja več igralcev, saj so rumeni v zadnji tekmi v letu 2019 prejeli pet rumenih kartonov in en rdeči karton.

Triglav bo moral plačati 200 evrov. Kršil je predpise NZS, saj prvi trener Vlado Šmit (še) nima potrebne licence.

Mura Bravo
Sportal Bravo pokvaril načrte Muri, 1. SNL se vrača 22. februarja! #video
Ne spreglejte