Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 8. 2020,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

Erik Bovcon Amel Džuzdanović Andrej Komac NK Primorje

Sobota, 15. 8. 2020, 20.30

3 leta, 8 mesecev

NK Primorje se je po sedmih sezonah vrnil v drugo ligo

Sinovi burje so nazaj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Če morajo prvoligaši na začetek sezone počakati še teden dni, pa se je po začrtanem urniku že med tednom začelo prvenstvo v drugi slovenski nogometni ligi. Med 16 klubi v drugem kakovostnem razredu slovenskega nogometa je kar enajst takih, ki so že okusili slast igranja v prvi ligi. Med te lahko štejemo tudi klub iz Ajdovščine, ki je sicer pred devetimi leti nastal na pogorišču starega Primorja, ki je med elito igral 18 sezon.

NZS
Sportal Primorju 500 evrov kazni zaradi gledalcev na tekmi
Sergej Jakirović
Sportal Mariborčani ponižali Gorico, ki je doživela najhujši poraz v 19 mesecih

Sinovi Burje so nazaj na nogometnem zemljevidu. Sicer ne še v prvi ligi, po sedmih sezonah v tretjeligaški konkurenci je Primorje letos napredovalo v drugo ligo. Drugoligaško tekmovanje so začeli z zmago (2:0) nad Dravo, v Lendavi pa so z enakim rezultatom morali priznati premoč Nafti. "Slišimo, da se mesto prebuja, zato smo nad odzivom ljudi okoli našega kluba zelo zadovoljni," pove trener Primorja Andrej Komac.

Primorje je bilo dolga leta stabilen prvoligaš, ki je imelo za sabo močno domače gradbeno podjetje. Ajdovci so trikrat igrali v finalu pokala, štirikrat v Evropi, leta 1996 so bili celo jesenski prvaki. Na tekmah te ekipe se je svoj čas zbralo tudi po tri tisoč gledalcev, zdaj pa upajo, da bodo v prihodnosti ekipo videli tudi v prvi ligi.

Trener Primorja je Andrej Komac, ki je za slovensko reprezentanco zbral kar 42 nastopov. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Trener Primorja je Andrej Komac, ki je za slovensko reprezentanco zbral kar 42 nastopov. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Poleg trenerja, ki je svoj čas branil barve Gorice, Primorja in Olimpije ter zbral 42 nastopov za slovensko reprezentanco, v rdeče-črnem dresu najdemo še eno znano ime. Kapetan Amel Džuzdanović je pred petimi leti zablestel v dresu Gorice, nato ga je zaustavila huda poškodba. "Naš cilj se je stabilizirati v drugi ligi, mogoče tudi ciljati na prvo, a počasi. Najprej moram obstati, potem pa bomo razmišljali naprej," pove kapetan.

Vsaj za zdaj Ajdovci ne pogledujejo proti prvi ligi. Zato o kašnih odmevnih okrepitvah ne razmišljajo. "Dali bomo priložnost domačim igralcem in igralcem širše okolice. Če postanemo stabilen drugoligaš, bo za zdaj to več kot dovolj," je razložil predsednik Primorja Erik Bovcon. 

Vzdušje na drugoligaškem krstu je kljub vsem korona omejitvam dokazalo, da Ajdovščina ostaja nogometno mesto.

Preberite še:

Dejan Grabić
Sportal ''Slovenci nismo tako lačni uspeha kot južni bratje''
Tadej Trdina
Sportal Nočna mora Rudarja se nadaljuje, Fužinar in Nafta na vrhu
T - Jan Mlakar
Sportal Maribor ujel največjo poletno okrepitev
Ne spreglejte