Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2019,
21.29

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Druga liga Bonifika Koper NK Ankaran

Petek, 8. 3. 2019, 21.29

5 let, 1 mesec

Ankaran s sporočilom za javnost

Pred začetkom spomladanskega dela na mizo položili vse karte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Domžale : Ankaran Hrvatini Prva liga TS | Ankaran se seli na Bonifiko. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Ankaran se seli na Bonifiko.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Drugoligaški klubi bodo s sobotnimi tekmami končali zimski premor. Med udeleženci bo tudi klub Ankaran Hrvatini, katerega usoda je bila po koncu jesenskega dela zavita v tančico skrivnosti, a so se zdaj oglasili vodilni iz kluba, ki zatrjujejo, da medijskega molka ni bilo. Primorski brezdomci bodo spomladi deležni velike spremembe, saj zapuščajo Postojno in se vračajo na Obalo, domače dvoboje pa bodo igrali v prevetreni zasedbi na koprski Bonifiki.

V veliki medijski senci Prve lige Telekom Slovenije, ki je v spomladanski del vstopila konec februarja ter nase opozorila s takšnim in drugačnim dogajanjem, bodo jutri spomladanski del prvenstva nadaljevali tudi drugoligaši. Nogometaši kluba Ankaran Hrvatini bodo prvo tekmo spomladanskega dela na koprskem stadionu Bonifika odigrali že jutri, ko jim bo nasproti stala ekipa Bilj, ki se je v zimskem prestopnem roku okrepila prav z nekaterimi igralci Ankarana.

Devetouvrščena ekipa druge lige Ankaran je z današnjim sporočilom za javnost razjasnila, kaj se je v zadnjem času dogajalo v klubu. "Nismo se zavili v molk. Stopili smo korak nazaj v komunikaciji, ker naše plati zgodbe, ki je bila edina verodostojna, nihče ni želel poslušati. Naredili smo nekaj napak v preteklosti, iz katerih smo se nekaj naučili, ampak nismo videli smisla v tem, da bi madeže odstranjevali v javnosti, kot so si nekateri želeli. V Ankaranu ni kaosa," je jasno povedal predsednik kluba Sebastjan Dvojmoč. "Usmerjeni smo v drugi del tekmovanja, naš cilj je na koncu biti v prvi polovici lestvice. Zagotovo pa lahko razkrijem, da bo klub doživel spremembe v organizaciji in vodenju, kar zadeva menedžment," je še dejal Dvojmoč.

Vlado Badžim je na čelu primorskega kluba. | Foto: Vid Ponikvar Vlado Badžim je na čelu primorskega kluba. Foto: Vid Ponikvar

Vrnitev na Bonifiko

Ankaran se že v soboto vrača na Bonifiko, kar je zagotovo velik korak k izboljšanju položaja nogometa na Obali. "Politika nas ni nikoli zanimala, saj nima kaj iskati v športu. Verjamemo pa, da bo trenutno skromnega stanja nogometa v slovenski Istri konec v bližnji prihodnosti in da ga bomo dvignili na raven, na katero spada. Obalne občine imajo nove župane in vse kaže, da jim ni vseeno za stanje športa na domačem območju. Veselimo se prihajajočih sprememb v dobro športa, še zlasti v Kopru," pravi predsednik Ankarana.

Ankaran se vrača na Bonifiko. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ankaran se vrača na Bonifiko. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Veliko se je govorilo tudi o (pre)zadolženosti kluba, a v klubu zagotavljajo, da nimajo nič manj ali več težav kot preostali nogometni klubi v drugoligaški konkurenci. "Še enkrat bom poudaril, da v Ankaranu ni kaosa. Imamo pravnega svetovalca, ki je že na samem začetku zahteval, da na prvo mesto v klubu postavimo trenerje in igralce, vsa preostala odprta vprašanja se bodo rešila na miren in argumentiran način. Spoštovali bomo usmeritve Nogometne zveze Slovenije, da težave rešujemo brez sodišč, mirno in argumentirano ter v dobro nogometa. Če bo kdo naklepno rušil ime kluba, pa ne bomo več tiho, ampak bomo povedali, kdo naklepno škoduje nogometu," je bil jasen Dvojmoč.

Sodelovanje s Postojno pod vprašajem

Primorski klub je jeseni pod tekmovalnim imenom Ankaran Postojna domoval na Notranjskem, a je nadaljnje sodelovanje s Postojno pod velikim vprašajem, saj se v Postojni na klice Ankarana ne odzivajo. "Počakali bomo še nekaj dni, potem pa najverjetneje, kot nam je svetoval pravnik, zaprosili za sestanek Občino Postojna, saj informacije, ki se širijo v Postojni, niso prave in si ne želimo, da bi bile mlajše selekcije v enakih težavah kot otroci in starši v Krškem. Napačne informacije prinesejo težave, na koncu bi največ izgubila Postojna. Različne poglede v Postojni si želimo rešiti čim prej. Težava torej ni na naši strani, ampak na strani tistih, ki se na naše prošnje po nujno potrebnem sestanku še vedno ne odzivajo," je še razkril prvi mož NK Ankaran Hrvatini.

Olimpija Ankaran
Sportal Kapetan navdušen: Ankaran zapušča Postojno in se vrača na Obalo
Marko Roginić
Sportal Primorski brezdomci po novem v Postojni, kdo bo najboljši?
Ne spreglejte