Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 2. 2019,
13.08

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

Natisni članek

NK Ankaran Jan Pahor Druga liga

Torek, 26. 2. 2019, 13.08

5 let, 1 mesec

Druga liga

Kapetan navdušen: Ankaran zapušča Postojno in se vrača na Obalo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13
Olimpija Ankaran | Ankaran je v prejšnji sezoni prvič v klubski zgodovini nastopal v prvi ligi, zdaj pa je v drugi ligi prezimil na sredini razpredelnice. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Ankaran je v prejšnji sezoni prvič v klubski zgodovini nastopal v prvi ligi, zdaj pa je v drugi ligi prezimil na sredini razpredelnice.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Drugoligaški klubi v nasprotju s Prvo ligo Telekom Slovenije še niso končali zimskega premora. Prve tekme bodo odigrali šele čez dva tedna, med udeleženci pa bo tudi klub Ankaran-Hrvatini, katerega usoda je bila po koncu jesenskega dela zavita v tančico skrivnosti. Primorski brezdomci bodo spomladi deležni velike spremembe, saj zapuščajo Postojno in se vračajo na Obalo, domače dvoboje pa bodo igrali v prevetreni zasedbi na koprski Bonifiki. Selitve na Obalo se je zelo razveselil kapetan Jan Pahor.

V veliki medijski senci Prve lige Telekom Slovenije, ki je v spomladanski del vstopila konec prejšnjega tedna ter nase opozorila s takšnim in drugačnim dogajanjem, potekajo priprave drugoligaških klubov na nadaljevanje sezone. Na prvem mestu so prezimile Radomlje (36 točk), blizu sta Tabor Sežana in Bravo (oba 33), v boju za najvišja mesta velja pričakovati tudi Dob, Krko (oba 30), Nafto 1903 (29) in ptujsko Dravo (28).

Luka Cerar Radomlje
Sportal Radomljani na premor kot jesenski prvaki

Iz Postojne na Obalo

Jan Pahor je v karieri v dresu Kopra in Ankarana odigral 102 dvoboja v 1. SNL. | Foto: NK Ankaran Jan Pahor je v karieri v dresu Kopra in Ankarana odigral 102 dvoboja v 1. SNL. Foto: NK Ankaran Klub Ankaran-Hrvatini se je utaboril na sredini lestvice. Po koncu jesenskega dela so se v javnosti pojavile številne govorice o usodi kluba, ki je že dalj časa prisiljen igrati domače tekme na prizoriščih, zelo oddaljenih od Ankarana. V nekaterih ni manjkalo namigov o neprijetnih ukrepih, omenjali so celo predčasen umik nogometašev, ki prisegajo na oranžno barvo dresov, iz tekmovanja.

Vodstvo kluba se je zavilo v molk in do nadaljnjega ne daje komentarjev, je pa dvome okrog nejasnosti drugoligaške usode NK Ankaran-Hrvatini odpravil Jan Pahor. Kapetan in najbolj izkušen nogometaš v vrstah Ankarana je napovedal, da bo primorski klub, ki je jeseni pod tekmovalnim imenom Ankaran-Postojna domoval na Notranjskem, nadaljeval tekmovanje. In osvajanje točk, s katerimi želi uresničiti cilj, obstanek v drugoligaški druščini, ki bo tako še naprej štela 16 klubov.

Priprave na spomladanski del - začel se bo 9. marca - so že stekle. Malce pozneje od drugoligaških tekmecev, a vseeno. "Zagotovo bomo igrali, ni se treba bati za usodo Ankarana," sporoča 32-letni kapetan galebov, ki se je zelo razveselil velike spremembe. Podobna velja tudi za ljubitelje nogometa na Obali, saj bodo lahko spomladi spremljali Ankaran na delu tako blizu kot že dolgo ne.

Ankarančani se po jeseni, ki so jo kot gostitelji preživeli v Postojni, kjer so se združili s tamkajšnjim primorskim ligašem, vračajo na Obalo. Domače tekme bodo igrali na koprski Bonifiki.

Še Brežice in Bled, nato gre zares proti Biljam

Vlado Badžim pripravlja izbrance na spomladanski del 2. SNL. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Vlado Badžim pripravlja izbrance na spomladanski del 2. SNL. Foto: Žiga Zupan/Sportida To je za Pahorja veliko olajšanje, saj se je v prejšnji sezoni, ko je Ankaran igral v prvi ligi, kot gostitelj dokazoval tako na Koroškem kot tudi v Ajdovščini in Novi Gorici, zato ni čudilo, da se je njegovega moštva oprijel vzdevek primorski brezdomci. "Zdaj bo neprimerno lažje. Zlasti meni, ki prihajam z Obale," je zadovoljen Pahor, ki je v prvi ligi odigral že več kot sto tekem in ima veliko izkušenj. V Postojni je nastopal pred maloštevilnim občinstvom, pogoste so bile celo tekme, ko se je ob igrišču zbralo več gostujočih kot domačih navijačev.

Ankarančani v teh dneh trenirajo v Piranu, trener Vlado Badžim, ki ostaja zvest galebom, pa ima na voljo prevetren igralski kader. Po koncu jeseni je Ankaran zapustilo kar nekaj prvokategornikov. Od znanih imen, starejših predstavnikov primorskega nogometa, sta v klubu le še Pahor in Patrik Bordon, poleg njiju pa se bodo dokazovali mlajši nogometaši, pretežno tujci, stari večinoma od 19 do 23 let. Druga liga jim ponuja atraktivno tekmovanje, kjer se želijo potrjevati proti številnim ambicioznim klubom, ki jih žene želja po napredovanju v Prvo ligo Telekom Slovenije.

Ankaran se bo spomladi predstavil v vlogi gostiteljev na Bonifiki.  | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ankaran se bo spomladi predstavil v vlogi gostiteljev na Bonifiki. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V sredo se bo Ankaran v prijateljski tekmi pomeril z Brežicami, v soboto pa z Bledom. V soboto, 9. marca, bo šlo zares. Takrat se bo pomeril z Biljami, ki so se v zimskem prestopnem roku okrepile prav z nekaterimi igralci Ankarana.

Domžale Radomlje
Sportal Zlati slovenski reprezentant zapustil Maribor, zdaj bo napadal prvo ligo
Udovič
Sportal Sramota, da ima skoraj vsaka vas boljšega
Anel Hajrić
Sportal Najboljši strelec brez ene prvoligaške minute, ki ima res zanimivo anekdoto
Ne spreglejte