Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2019,
19.15

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 14. 4. 2019, 19.15

5 let

Poročilo s tekme Olimpija : Aluminij

Navijači Olimpije jezni na Mandarića, Aluminij na sodnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Olimpija Aluminij | Olimpija je strla odpor Aluminija v zaključku srečanja. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Olimpija je strla odpor Aluminija v zaključku srečanja.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Nogometaši Olimpije so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Aluminij z 2:0 (0:0).

Olimpija Aluminij
Sportal Kronaveter rešil Olimpijo, čudežen preobrat Krškega, silovit začetek Mure #video
Olimpija : Aluminij 2:0 (0:0)

Stadion Stožice, gledalcev 400, sodniki: Perič, Mežnar, Mijatović.

Strelca: 1:0 Jurčević (79.), 2:0 Kronaveter (90.).

Olimpija: Vidmar, Andrejašič (od 60. Kidrič), Bagnack, Maksimenko, Jurčević, Boakye, Tomić (od 77. Valenčič), Putinčanin, Savić (od 89. Štiglec), Suljić, Kronaveter.
Aluminij: Janžekovič, Krajnc (od 82. Leko), Martinović, Kontek, Koblar, Horvat (od 82. Amuzie), Petrovič, Muminović, Vrbanec (od 77. Marinšek), Matjašič, Štor.

Rumeni kartoni: Tomić, Vidmar; Krajnc.
Rdeč karton: /

Safet Hadžić, "dežurni gasilec" ljubljanske ekipe, ki je med tednom na klopi Olimpije zamenjal Roberta Pevnika, je z zmago začel svojo novo epizodo na vroči klopi. Lahko je zadovoljen z rezultatom, nikakor pa ne z igro svojih varovancev, ki je bila večji del anemična, raztrgana in polna napak, a tekmeci tega niso izkoristili, čeprav so bili v drugem polčasu, v katerem je sicer padla odločitev o zmagovalcu, boljši. Aluminij je tako proti Ljubljančanom izgubil še drugič v desetih dneh, premoč so morali priznati tudi v prvi polfinalni tekmi pokala, iz Ljubljane pa je odšel že z osmim zaporednim porazom.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Matic Ritonja/Sportida:

Fotogalerija
1 / 40

Ljubljančani so sicer na začetku prevzeli pobudo, toda akcije niso bile nevarne. V 16. minuti pa so bili vendarle blizu gola, ko je Rok Kronaveter dobro izvedel prosti strel, gostujoči vratar Luka Janžekovič pa je žogo odbil v okvir vrat. V 25. minuti so imeli priložnost tudi Kidričani, Matic Vrbanec je neoviran z desetih metrov streljal z glavo, toda veselje mu je preprečil ljubljanski vratar Nejc Vidmar.

Vrhunci dvoboja v Ljubljani:

Olimpija si je v 44. minuti vendarle priigrala priložnost, po protinapadu in preigravanju je Asmir Suljić prišel v kazenski prostor, a streljal premalo močno, da bi premagal Janžekoviča.

Aluminij je bil boljši, nato je Kronaveter mojstrsko zaposlil Jurčevića

V drugem delu so na igrišču zagospodarili Kidričani, v 58. minuti so imeli priložnost, ki bi lahko prelomila tekmo v njihovo korist. Lucas Mario Horvat je že premagal Vidmarja, toda žogo je z golove črte izbil Jurčević.

Prav Jurčević je dokončno postal junak tekme v 79. minuti, ko je po podaji Kronavetra z močnim strelom z roba kazenskega prostora svojo ekipo povedel v vodstvo.

Zadetek Maria Jurčevića za 1:0:

To pa so Ljubljančani v sodnikovem podaljšku še povišali, hudo napako oziroma neumnost Ilije Martinovića je kaznoval Kronaveter.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostila Gorico, Aluminij bo gostoval v Celju.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec dvoboja v Ljubljani. Olimpija je z zmago 2:0 proti Aluminiju, s katerim se bo pomerila tudi 23. aprila v Ljubljani v pokalu, za vodilnim Mariborom zadržala zaostanek 12 točk.

Gooooool! 2:0! V zadnjih sekundah sodnikovega podaljška, ko je šel Aluminij na vse ali nič, je Rok Kronaveter potrdil zmago Olimpije. Zmaji so zmagali z 2:0, Mariborčan pa je dosegel 12. zadetek v tej sezoni.

Zadetek Roka Kronavetra:

Goooool! 1:0! 79. minuta. Olimpija je v obdobju, ko je imel prevlado na igrišču Aluminij, prešel v vodstvo. Rok Kronaveter je atraktivno poslal v ogenj Maria Jurčevića, levi bočni branilec zmajev pa je z ostrim udarcem po tleh premagal Luko Janžekoviča in poskrbel za vodstvo gostiteljev. To je bila najlepša akcija zmajev na srečanju, Jurčević pa je dosegel drugi zadetek za Olimpijo v tej sezoni.

Zadetek Maria Jurčevića:

Gostje so kmalu po prejetemu zadetku izvedli dvojno menjavo, v igro sta vstopila Stanley Amuzie in Nikola Leko.

75. minuta: V strelih na gol je razmerje podobno, v manjši prednosti pa so gostje, ki so v drugem polčasu nevarnejši tekmec. Ekipi vstopata v zadnjo šestino tekme z rezultatom 0:0. Če bi Olimpija osvojila le točko, bi se zaostanek za Mariborom povečal na 14 točk.

70. minuta: v Stožicah so se zaslišali malce glasnejši žvižgi nezadovoljnega občinstva.

59. minuta: Gostje so po strelu Jureta Matjašiča z razdalje, žoga je nato zadela v roko branilca Olimpije Jana Andrejašiča, zahtevali strel z bele točke, a je sodnik Dragoslav Perić ocenil, da za kaj takšnega ni potrebe. Primorca je v 60. minuti zamenjal Rok Kidrič.

Bi moral sodnik po tem, ko je žoga zadela v roko Jana Andrejašiča, pokazati na belo točko?

  • Da.
    75,04 %
    520 glasov
  • Ne.
    24,96 %
    173 glasov
Oddanih 693 glasov

Protesti nogometašev Aluminija:

58. minuta: Aluminij je nevarno zapretil, a je vodstvo Kidričanov po strelu Maria Lucasa Horvata z izbijanjem pred golovo črto preprečil Mario Jurčević.

Konec prvega polčasa. ''Dobro smo se zoperstavili Olimpiji. Tako moramo nadaljevati tekmo,'' poudarja kapetan Aluminija Matic Vrbanec, ki je zapravil najlepšo priložnost za Kidričane, zvezni igralec Olimpije Rok Kronaveter, ki je stresel okvir vrat, pa je za Planet TV povedal: ''Moramo biti boljši. Točke morajo ostati doma.''

43. minuta: najprej je bilo vroče v kazenskem prostoru Olimpije, ko se je spet izkazal vratar Nejc Vidmar, v nasprotnem napadu pa je Asmir Suljić streljal v spodnji desni kot vrat Aluminija, a je čuvaj mreže Luka Janžekovič prebral njegovo namero. Ostaja 0:0.

Navijaška skupina Green Dragons je izobesila transparent "Vsak teden nova vizija, rezultat je apatija," s katero je podala kritiko predsedniku Milanu Mandariću. Dvoboj spremlja brez glasnega navijanja.

Green Dragons | Foto: Sportal Foto: Sportal

34. minuta: prvi rumeni karton na dvoboju je prejel nogometaš Aluminija Alen Krajnc.

24. minuta: Prva velika priložnost za Aluminij. Kapetan Matic Vrbanec je streljal z glavo, a se je na vratih gostiteljev izkazal Nejc Vidmar in ukrotil strel. Ostaja 0:0. 

15. minuta: Priložnost za Olimpijo. Rok Kronaveter je izvedel prosti strel in se odločil za močan strel z razdalje. Goste sta rešila vratar Luka Janžeković in sreča, saj je vratar Aluminija s konicami prstov izbil žogo v prečko. Ljubljančane je tako od prvega zadetka na tekmi delilo le nekaj centimetrov. Ostaja 0:0.

10. minuta: Olimpija je v začetnih desetih minutah nevarnejši tekmec, a si še ni priigrala resnejše priložnosti. Maloštevilni gledalci v Stožicah za zdaj še niso dočakali strela v okvir vrat.

Začetek tekme v Stožicah.

Za kakšno začetno enajsterico pa se je odločil gostujoči trener Oliver Bogatinov, ki bo v Stožicah gostoval tudi 23. aprila, ko se bo potegoval za vstop Aluminija v veliki finale pokala Slovenije?

Ob 17. uri se bo 27. krog Prve lige Telekom Slovenije nadaljeval s srečanjem med Olimpijo in Aluminijem. Novi trener zmajev Safet Hadžić je izbral začetno enajsterico. V njo je uvrstil tudi najboljšega strelca Roka Kronavetra, ki na zadnjem gostovanju v Murski Soboti (0:0), ko je zmaje zadnjič vodil Robert Pevnik, ni dočakal priložnosti za nastop. Od prve minute igra tudi Marko Putinčanin, ki v spomladanskem delu ne igra pogosto.

V Stožicah bo prvič letos vodil Olimpijo Safet Hadžić. Povratnik na vroči stolček je bil jeseni za kratek čas že trener zeleno-belih. Takrat se je izkazal. Zdaj se mu ponuja priložnost, da uresniči cilj in popelje ljubljanski klub do treh točk proti Aluminiju, ki igra spomladi v spremenljivi formi.

Pri domačih bosta zaradi kartonov manjkala Goran Brkić in Jucie Lupeta, kar ob poškodbah Nika Kapuna in Matica Črnica pomeni dodatne težave Olimpije pri igri v napadu.

Zmaje čaka ta mesec še en zelo pomemben domači dvoboj s Kidričani. To bo povratna polfinalna pokalna tekma, na kateri bodo 23. aprila (v torek) branili prednost z 2:1. Izbranci Oliverja Bogatinova so se po zadnji tekmi v prvenstvu, ko so s 3:1 premagali Gorico, povzpeli na želeno četrto mesto, v napadu pa je vse nevarnejši Luka Štor.

Ne spreglejte