Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 4. 2021,
19.13

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Natisni članek

Vito Štrakl Jan Gorenc Luka Bobičanac Kai Cipot Tjaš Begić ND Gorica NK Mura Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 30. 4. 2021, 19.13

2 leti, 12 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Mura

Strelske vaje Mure v Novi Gorici #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Mura Olimpija | Mura je ugnala Gorico s kar 5:1. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je ugnala Gorico s kar 5:1.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so v tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 5:1 (2:1).

NK Olimpija : NK Aluminij, prva liga
Sportal Drama in delitev točk v Stožicah, Olimpija na +5 #video

Današnji prvi dvoboj 31. kroga sta ekipi začeli z različnima izhodiščema. Goričani z zadnjega mesta, s petimi točkami zaostanka za prvaki iz Celja, Sobočani pa s tretjega mesta, potem ko so v prejšnjem krogu s 3:0 premagali vodilno Olimpijo.

Danes so po dokaj izenačenem začetku v zadnji uri tekme gostje stopili na plin in na koncu prepričljivo premagali zadnjeuvrščene tekmece ter se začasno približali Mariboru le na točko.

V vrstah Gorico je prvi zapretil Etien Velikonja, a je v sedmi minuti streljal prek vrat Matka Obradovića. Nato pa je Mura imela v 15. minuti kar dve priložnosti v eni akciji, ko je najprej Kai Cipot zadel prečko, odbito žogo pa je Nino Kouter poslal v vratarja Uroša Likarja.

Povedla je Gorica. Po prostem strelu v 17. minuti je soboška obramba žogo odbila, a le do roba kazenskega prostora, kjer jo je z močnim udarcem v mrežo poslal Tjaš Begić.

Tjaš Begić je Gorico popeljal v vodstvo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tjaš Begić je Gorico popeljal v vodstvo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Gostje so izenačili v 23. minuti, a tudi ob domači pomoči. Prodor z desne strani je Žan Karničnik končal s podajo v kazenski prostor, kjer je posredoval domači branilec Matko Zirdum, a je žogo preusmeril v svoj gol.

V nadaljevanju so gostje dosegli še en gol, ko sta bila sama pred vrati Luka Bobičanec in Kouter, s so sodniki zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Polčas je Mura vseeno končala s prednostjo, za kar je poskrbel Cipot, potem ko je bil po podaji Bobičanca z desne strani na pravem mestu in je žogo s treh metrov potisnil v mrežo.

Mura v drugo zadela še trikrat

Status favoritov so nato gostje hitro potrdili že v 54. minuti. Po strelu s kota je pred vrati z glavo natančno meril Jan Gorenc, s tretjim golom so gostje tudi precej umirili domače.

V 74. minuti je bilo dokončno jasno, da Gorica ne bo imela nobenih možnosti. Takrat so imeli gostje prosti strel, po katerem se je Bobičanec s 25 metrov odločil za neposreden strel proti golu namesto za podajo in presenetil domačega vratarja, ki je stal preveč iz gola.

Mura je brez težav nadzorovala potek dvoboja in tik pred koncem tekme dosegla še en gol. Domači so izgubili žogo, do nje je prišel mladi Vito Štrakl, ki se je sam znašel pred vratarjem in ga z natančnim strelom z roba kazenskega prostora tudi premagal.

V naslednjem krogu bo Mura v sredo, petega maja, gostila Koper, Gorica bo dan pozneje gostovala pri Aluminiju.

Gorica : Mura 1:5 (1:2)

Športni park Nova Gorica, sodniki: Glažar, Praprotnik, Salkić.

Strelci: 1:0 Begić (17.), 1:1 Zirdum (23., avtogol), 1:2 Cipot (39.), 1:3 Gorenc (54.), 1:4 Bobičanec (71.), 1:5 Štrakl (90.).

Gorica: Likar, Zirdum, Velikonja (od 59. Colley), Mavretič (od 58. Cvijanović), M. Kavčič, Hodžič, T. Kavčič, Paljk (od 58. Oyewusi), Nkama (od 74. Baruca), Begić (od 74. Kačinari), Vipotnik.

Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Kouter (od 80. Horvat), Ouro, Pucko (od 66. Šturm), Kous, Bobičanec (od 85. Đurak), Maroša (od 80. Štrakl), K. Cipot (od 67. Žižek).

Rumeni kartoni: Hodžič, Kavčič; Pucko, Karničnik, Gorenc.
Rdeč karton: /

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Novi Gorici.

GOOOL! Petarda Mure, ki vodi že s 5:1. V 90. minuti je zadel še Vito Štrakl.

Video: zadetek Štrakla:

GOOOL! Kakšen zadetek Mure. Iz prostega strela je po napaki vratarja Gorice v 70. minuti zadel Luka Bobičanec.

Video: gol Bobičanca:

GOOOL! Mura je v 54. minuti še povišala vodstvo. Po podaji iz kota je mrežo Gorice zatresel Jan Gorenc.

Video: gol Gorenca:

Začetek drugega dela srečanja.

Konec prvega polčasa. Mura se na odmor odpravlja s prednostjo 2:1.

GOOOL! Mura vodi v Novi Gorici. V 39. minuti je za preobrat zadel Kai Cipot.

Video: drugi gol Mure:

29. minuta: Uf, kakšno napako si je privoščila obramba Mure. Žogo je prestregel Luka Bobičanec, ki se je sam znašel pred vratarjem Gorice Likarjem, nesebično podal do Nina Kovtra, ki je dosegel zadetek, a je sodnik ocenil, da je šlo za prepovedan položaj.

Video: razveljavljeni zadetek Mure:

GOOOL! Veselje Gorice ni trajalo dolgo. Mrežo domačih je je po strelu Žana Karničnika nesrečno v lastno mrežo preusmeril Matko Zirdum.

Video: prvi gol Mure:

GOOOL! Le dobro minuto po priložnost Mure so do zadetka prišli nogometaši Gorice. Do odbite žoge in strela na robu kazenskega prostora je prišel Tjaš Begić in ob prvem strelu v okvir vrat tudi zadel. 

Video: gol Begića:

15. minuta: Prva prva priložnost za gol na tekmi. Po predložku Luke Bobičanca je z glavo prečko stresel Kai Cipot

Video: priložnost Mure:

Začetek tekme v Novi Gorici.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Pred tekmo:

Danes se bosta za prvoligaške točke ob 17. uri potegovali Gorica in Mura. Štirikratni državni prvaki iz mesta vrtnic še verjamejo v čudež. Šest krogov pred koncem za devetouvrščenimi Celjani zaostajajo pet točk. Ob domnevi, da bi Mariborčani v soboto prekrižali načrte branilcem naslova v knežjem mestu, se Gorici tako ponuja lepa priložnost, da bi se še bolj približali mestu, ki ponuja popravni izpit v boju za obstanek, nastop v dodatnih kvalifikacijah.

Primorci že dalj časa zasedajo dno razpredelnice, danes pa v goste k njim prihaja izrazito neugoden tekmec. Mura je v tej sezoni dobila vse tri medsebojne dvoboje, skupno pa se lahko pohvali z nizom kar šestih zaporednih zmag v 1. SNL nad vrtnicami. Za nameček je na zadnjem srečanju, ko je v nedeljo v drugem polčasu nadigrala vodilno Olimpijo (3:0), pokazala zavidljivo raven kakovosti in moštvenega duha. Če se bo v podobni luči predstavila tudi v novogoriškem Športnem parku, bi se lahko gostitelji znašli v hudih težavah.

 

Črno-belim ne manjka motivacije. Potegujejo se za Evropo, zato si ne smejo dovoliti spodrsljajev. Vroči Domžalčani jim dihajo za ovratnik, po drugi strani pa niso rekli zadnje še niti v boju za državno krono. "Vse tekme z Gorico so bile zelo zahtevne, tudi ta bo ena od takšnih," opozarja Ante Šimundža, ki znova ne bo mogel računati na kaznovanega Stanišo Mandića. "Lestvica ni pravi odraz naše kakovosti. Zaradi nuje po točkah bomo zelo trd oreh za vsakega nasprotnika," na drugi strani sporoča član Gorice Tine Kavčič, ki je konec prejšnjega tedna vpisal jubilejni 150. prvoligaški nastop.

Ne spreglejte