Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2021,
18.09

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rudi Požeg Vancaš Ester Sokler Ilija Martinović NK Maribor NK Maribor NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 1. 5. 2021, 18.09

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Maribor

Izjemen debi Šalje, šok terapija za Celje uspela, Maribor na kolenih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Celje : NK Maribor, prva liga, Rudi Požeg Vancaš | Maribor je klonil na gostovanju pri Celju. | Foto Grega Valančič/Sportida

Maribor je klonil na gostovanju pri Celju.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Celja so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (1:0).

NK Olimpija : NK Aluminij, prva liga
Sportal Drama in delitev točk v Stožicah, Olimpija na +5 #video

Aktualni državni prvaki so v boju s 15-kratnimi prvaki prišli do odmevne, predvsem pa pomembne zmage v boju za obstanek. Igralci novega stratega Agrona Šalje so do treh točk prišli v izdihljajih tekme, ko je Ester Sokler unovčil neodločnost mariborske obrambe. Celjani so vsaj začasno z 31 točkami na osmem mestu ujeli Aluminij, Maribor pa je zamudil priložnost, da se približa vodilni Olimpiji na zgolj točko. Zadnjo sicer v nedeljo še čaka obračun z Aluminijem, tako da bo prednost lahko celo spet sedem točk.

Celjani, ki so pogrešali kaznovana Žana Benedičiča in Jona Šporna, in Mariborčani, ki so zaradi kazni igrali brez Luke Uskokoviča (v zapisniku tokrat ni bilo niti Amirja Derviševića in Alexandruja Cretuja), so v uvodu tekme pokazali kar dinamično predstavo, prvi pa je resneje pri Mariboru zagrozil Aleks Pihler, ki je sprožil od daleč, a za približno dva metra zgrešil cilj.

V 30. minuti je Aljoša Matko imel izvrstno priložnost za vodstvo Maribora, a je iz bližine z desne strani zadel le zunanji del mreže. Le nekaj trenutkov pozneje je z leve poskusil Felipe Santos, Matjaž Rozman pa je z nekaj težavami žogo ujel pred golovo črto. Novo akcijo so Mariborčani izpeljali v 32. minuti, takrat pa je bil malce premalo natančen Jan Repas z roba kazenskega prostora.

Agron Šalja je v prvenstvu debitiral z veliko zmago. | Foto: Vid Ponikvar Agron Šalja je v prvenstvu debitiral z veliko zmago. Foto: Vid Ponikvar

Celjani dvakrat šokirali Maribor

Pritisk ni obrodil sadov, zato pa so Celjani v 35. minuti povedli. Matic Vrbanec je z leve strani poslal žogo pred vrata Maribora, tam pa je žogo v lastno mrežo preusmeril Ilija Martinović. Štiri minute pozneje je na drugi strani z nizkim strelom poskusil Gal Gorenak, a je bil Rozman pripravljen. Celjani so ob razredčeni obrambi gostov v 41. minuti prišli do nove lepe priložnosti, Ivan Božić je imel veliko časa za strel, a zadel Pihlerja.

V drugem polčasu so bili sprva Celjani odločnejši, v 57. minuti pa je Martinović na drugi strani zapravil prvo mariborsko priložnost v tem delu igre, ko je žogo poslal čez gol. Trener gostov Simon Rožman je v 59. minuti ekipo osvežil z Rokom Kronavetrom, Blažem Vrhovcem in Rudijem Požegom Vancašem, zadnji je takoj zatem z glavo zgrešil cilj.

Mariborčani so si v teh trenutkih priigrali še nekaj obetavnih položajev, a brez pravega zaključka. V 75. minuti pa so vijolični le izenačili, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Požeg Vancaš, žoga je zadela Josipa Ćalušića, spremenila smer in presenetila Rozmana. Pritisk Maribora se je nadaljeval, v 85. minuti je Repas poskusil iz prve, a je ostalo pri 1:1, je pa v 89. minuti Ester Sokler zadel za celjsko zmago, potem ko je po desni v kazenski prostor prodrl Mićo Kuzmanović.

Celje bo v 32. krogu v torek gostovalo pri Bravu, Maribor pa bo gostil Tabor.

Celje : Maribor 2:1 (1:0)

Arena Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Vukan, Vidali.

Strelci: 1:0 Martinović (35./avtogol), 1:1 Požeg Vancaš (75.), 2:1 Sokler (89.).

Celje: Rozman, Kadušić, Stojinović (od 71. Ćalušić), Zaletel, Brecl, Vrbanec, Rorič (od 79. Kljun), Božić (od 79. Matjašič), Novak, Kerin (od 66. Kuzmanović), Dangubić (od 80. Sokler).

Maribor: Jug, Klinar, Martinović, Peričić, Koderman, Pihler (od 81. Kotnik), Gorenak (od 59. Vrhovec), Repas, Felipe Santos (od 59. Požeg Vancaš), Matko (od 59. Kronaveter), Mlakar.

Rumeni kartoni: Sokler; Klinar, Pihler, Martinović.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Celju. Domači so slavili z 2:1.

GOOOL! Kakšna dramatična končnica v Celju, kjer so domači znova povedli! V 89. minuti je po protinapadu zadel Ester Sokler in šokiral Maribor, ki je imel pred tem nemalo priložnosti za zadetek.

Video: gol Soklerja:

GOOOL! Maribor je v 75. minuti prišel do izenačenja. Ob strelu Rudija Požega Vancaša je žoga ob pomoči obrambe Celja končala za hrbtom vratarja Rozmana.

Video: gol Maribora:

Konec prvega polčasa v Celju, kjer domači vodijo z 1:0.

GOOOL! Celjani so v 35. minuti povedli z 1:0. S prostega strela je predložek pred vrata Maribora poslal Matic Vrbanec, žogo pa je nespretno v lastno mrežo z glavo poslal Ilija Martinović

Video: avtogol Maribora:

31. minuta: Pritisk Maribora se stopnjuje. Zdaj je s strelom poskusil še Felipe Santos, a je zadnji trenutek žogo zaustavil Matjaž Rozman.

Video: priložnost Santosa:

30. minuta: Uf, velika priložnost za Maribor. Izjemno je pred vrata Celja predložek poslal Vid Koderman, a je Aljoša Matko žogo poslal mimo vrat.

Video: priložnost Matka:

Začetek tekme v Celju.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Pred tekmo:

Edina slovenska kluba, ki v prvoligaški druščini vztrajata od začetka državne samostojnosti, sta do zdaj odigrala že 102 štajerska derbija. Tradicija je dolga, raznovrstna in bogata, le redkokatera tekma pa je imela opravka z okoliščinami, kot spremljajo kluba v tem obdobju. Celjani v tej sezoni branijo naslov državnega prvaka, a nalogi niso bili kos. V jesenskem delu so zaostali za vrhom, v spomladanskem, ko je ekipo prevzel Jiri Jarošik, so padli na skrb vzbujajoče deveto mesto! Čeh je v začetku tedna pričakovano zapustil stolček, nasledil ga je Agron Šalja in v celjski tabor vnesel prepotrebni mir. Rumeno-modre je popeljal v polfinale pokala, ohranil upanje na Evropo, zdaj ga čaka še ognjeni krst v 1. SNL.

Za premiero si ni mogel izbrati bolj nepredvidljivega tekmeca. V knežje mesto prihaja Maribor, ki se še poteguje za državni naslov in lahko v soboto zaostanek za zmaji zniža na vsega točko razlike. Imajo pa vijolice tudi svoje skrbi, sploh po pokalnem izpadu v Domžalah, ko je trener Simon Rožman doživel novo razočaranje, po porazu pa je pokazal, da določeni igralci niso zadovoljili njegovih pričakovanj. Napoved športnega direktorja Marka Šulerja o prevetritvi igralskega kadra že dobiva konkretnejše obrise, upanje Mariborčanov na to, da bi lahko prekrižali načrte Ljubljančanom, še vedno tli. Ne močno, a vendarle. Rožman prihaja na stadion, kjer je pred leti prvič opozoril nase. Če bo po Domžalah ostal kot trener vijolic praznih rok še proti drugemu nekdanjemu klubu v Sloveniji, bo Maribor le stežka poskrbel za bolj razburljivo končnico v boju za prvaka.

 

Ne spreglejte