Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2020,
18.07

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 22. 2. 2020, 18.07

4 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Celje : Aluminij

Celjani dokazali, da izjemni rezultati v letu 2020 niso naključje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Mitja Lotrič | Kapetan Celja Mitja Lotrič je v tej sezoni že pri 10 zadetkih. | Foto Vid Ponikvar

Kapetan Celja Mitja Lotrič je v tej sezoni že pri 10 zadetkih.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Celja so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (1:0) in se mu na lestvici približali zgolj na točko zaostanka. Oba zadetka za gostitelje je dosegel kapetan Mitja Lotrič.

Celje : Aluminij 2:0 (1:0)

Stadion Z'dežele, sodniki: Obrenović, Kordež in Kasapović.

Strelec: 1:0 Lotrič (25.), 2:0 Lotrič (52.).

Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović (od 60. R. Štraus), Kadušić, Zaletel, Benedičič (od 90. Antanavičius), Kerin, Lotrič, Božić (od 81. Plantak), Vizinger.
Aluminij: Kovačić, Pantalon, Petek, Vrdoljak, Klepač, Leko (od 46. Marinšek), Vrbanec (od 70. Šaka), Matjašič, Čermak, Živković (od 15. Bosilj), Pečnik.

Rumeni kartoni: Čermak, Vrdoljak, Pečnik.
Rdeči karton: Pečnik (82.).
Nino Kouter
Sportal Bravo pokvaril debi Camoranesiju, Mura trn v peti Domžal, Olimpija do velike točke #video

Prva medsebojna dvoboja ekip iz zgornjega dela lestvice sta se končala z 0:0. Tokrat pa so četrtouvrščeni Celjani, ki so imeli za seboj niz dveh zmag, prišli do novega uspeha proti največjemu presenečenju jesenskega dela sezone Aluminiju, ki ima po novem le še točko naskoka pred današnjim tekmecem.

Celjani so prvi obračun pomladi dočakali v dokaj podobni ekipi kot jeseni, saj so izgubili praktično le Tadeja Vidmajerja. Je pa trener Dušan Kosić v začetno postavo uvrstil dva novinca, in sicer na oba bočna obrambna položaja - Advana Kadušića in Denisa Marandicija. Ob njima sta novinca še Domantas Antanavičius in Valentin Zekov.

Ilija Martinović ne pomagal več obrambni vrsti Aluminija, ki je bila največje pozitivno presenečenj jesenskega dela 1. SNL. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Ilija Martinović ne pomagal več obrambni vrsti Aluminija, ki je bila največje pozitivno presenečenj jesenskega dela 1. SNL. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Aluminij do spomladi prav tako deloval s podobnim kadrom, a z eno pomembno izjemo. V ekipi ni več enega ključnih vezistov Dejana Petroviča. Proti Celju nista imela pravice nastopa niti Nemanja Jakšić in Ivan Kontek, brez podaljšanja pogodbe pa je še naprej Ilija Martinović. So pa izbranci Slobodana Gruborja v svoje vrste spet privabili napadalca Luko Štora, prišli pa so še Lovro Grajfoner, Miloš Šaka in Stipe Vrdoljak. Slednji je tudi bil v prvi postavi.

Lotrič dvakrat v polno

Tekmo so bolje začeli Celjani, ki so v 25. minuti tudi zasluženo povedli, potem ko je po kotu žoga prišla do Luke Kerina na vrh kazenskega prostora, ta jo je oddal v svojo desno do Mitje Lotriča, ki jo je z diagonalnim strelom poslal v mrežo za 1:0 in svoj deveti gol sezone.

Lotrič se je vpisal med strelce v prvem ...

Celjani so dobršen del prvega polčasa povsem onemogočili razvoj igre Aluminija, tudi po izgubljeni žogi so takoj pritisnili na tekmeca, a tudi sami v tem delu igre niso več posebej nevarno ogrozili vrat Matije Kovačića.

Zato pa so nase opozorili v uvodu drugega dela, ko je poskusil Kadušić, a brez uspeha. Že v 52. minuti pa je svoj deseti gol sezone (za deseto celjsko zmago) zabil Lotrič, s strelom z roba kazenskega prostora je po novi Kerinovi podaji povišal vodstvo domačih na 2:0. V 78. minuti je imel Ivan Božić novo lepo priložnost za Celje, ko je prišel v bližino gola malce z desne, a je bil Kovačić na mestu.

... in drugem polčasu:

V 82. minuti pa so medli gosti za nameček na igrišču ostali z igralcem manj, drugi rumeni karton je po prekršku nad Kerinom odbil nekdanji član Celja Tilen Pečnik. V 86. minuti je eden ključnih igralcev celjske vrste Žan Benedičič sprožil od daleč, a bil malce premalo natančen. To je bila tudi zadnja večja priložnost tekme.

Celje bo v 22. krogu v sredo gostilo Bravo, Aluminij pa dan prej Rudar.

Dogajanje v Celju v živo:

Konec dvoboja v Celju. Gostitelji so nadigrali jesenske podprvake, ki niso usmerili niti enega strela v okvir vrat Matjaža Rozmana. Celjani so zmagali z 2:0, v strelih na gol pa so bili izbranci Dušana Kosića boljši s 13:2 (7:0 v okvir vrat). 

82. minuta: nov udarec za goste iz Kidričevega, ki so ostali z igralcem manj. Drugi rumeni karton si je prislužil Tilen Pečnik (prvega je prejel v 65. minuti) in moral predčasno z igrišča.

Izključitev Tilna Pečnika:

78. minuta: Ivanu Božiću se je po podaji Mitje Lotriča ponudila priložnost za tretji zadetek Celja. Znašel se je sam pred vratarjem Aluminija, ki je z nogo ustavil strel in preprečil vodstvo gostiteljev s 3:0.

Priložnost Ivana Božića:

70. minuta: Gostje iz Kidričevega si še vedno niso priigrali večje priložnosti za zadetek. Namesto kapetana Matica Vrbanca je v igro vstopil debitant iz Srbije Miloš Šaka.

Gooool! 2:0. V 51. minuti je znova zablestela naveza Kerin - Lotrič. Luka Kerin je prodrl po levi strani in zaposlil kapetana Mitjo Lotriča, ki se je z roba kazenskega prostora odločil za strel. Bil je tako natančen, da je zatresel mrežo Aluminija in povišal prednost Celja. Celjanom se tako nasmiha zmaga, s katero bi se Kidričanom na lestvici približali na vsega točko zaostanka. Lotrič je v tej sezoni že pri desetih zadetkih!

Drugi zadetek Mitje Lotriča:

47. minuta: dlani vratarja Aluminija Matije Kovačića je ogrel Advan Kadušić, debitant v 1. SNL. Ostaja 1:0.

Začetek drugega polčasa. Trener Aluminija Slobodan Grubor se je odločil za drugo menjavo. Namesto Nikole Leka je poslal v ogenj Nika Marinška.

Konec prvega polčasa. Gostitelji so bili podjetnejši v napadu, največjo priložnost pa je kapetan pretopil  v zadetek za 1:0. gledalci niso videli veliko priložnost, Lotričev strel je bil edini v prvem polčasu v okvir vrat, skupno razmerje strelov na gol pa je 2:1 za Celjane.

Gooool! 1:0! 25. minuta. Celjani so prešli v vodstvo. Dolgo akcijo pred vrati Kidričanov je po podaji Luke Kerina z izvrstnim diagonalnim strelom po tleh končal Mitja Lotrič in navdušil navijače domačega kluba. Prekmurec, ki nosi kapetanski trak celjskega kluba, je dosegel že deveti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Mitje Lotriča:

15. minuta: zaradi poškodbe gležnja je moral predčasno zapustiti igrišče napadalec Aluminija Ante Živković. Hrvata, ki je blestel v pripravljalnem obdobju, je zamenjal mladi up David Flakus Bosilj. Maloštevilni gledalci na stadionu Z'dežele v zelo prijetnem vremenu še niso videli resnejše priložnosti za zadetek.

Začetek dvoboja v Celju.

Trener Celja Dušan Kosić se je odločil za naslednjo začetno postavo:

Izbor trenerja Aluminija Slobodana Gruborja:

Prvoligaška karavana se bo iz Kranja preselila v knežje mesto, kjer se bosta spopadla Celje in Aluminij. To bo "mali" derbi 21. kroga, saj sta oba kluba uvrščena med štiri najboljše v državi. Celjani so v pripravljalnem obdobju pustili imeniten vtis. Kot edini od slovenskih prvoligašev niso niti enkrat izgubili, čeprav so se mudili tudi v Turčiji in imeli opravka z močnimi tekmeci. V generalki za spomladanski del so nadigrali oslabljeno Olimpijo s 3:0. Kosićevo četo so okrepili nekateri reprezentanti iz tujine, ki bodo na stadionu Z'dežele okusili moč jesenskega podprvaka iz Kidričevega.

Čeprav je Aluminij izgubil enega najboljših zveznih igralcev jesenskega dela, Dejana Petrovića, še vedno pa ne more računati na obrambnega stebra Ilijo Martinovića, ki razmišlja o novem okolju, še vedno spada med najmočnejše slovenske klube. Zasedba se je pozimi še okrepila, kar je logična posledica naporne pomladi, kjer Aluminij čaka tudi izziv v pokalu. Kidričani bodo zaradi kartonov v Celju pogrešali Nemanjo Jakšića in Ivana Konteka.

Ne spreglejte