Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 12. 2019,
19.22

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić

Četrtek, 19. 12. 2019, 19.22

4 leta, 4 mesece

Milan Mandarić vse bližje odhodu iz Stožic

Nekaj besed, ki v Ljubljani dvigujejo prah. Olimpija kmalu v roke Nemcev?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

1

Milan Mandarić | Se bo Milan Mandarić kmalu podpisal na dokument, s katerim bo NK Olimpijo predal v roke novega lastnika? | Foto Urban Urbanc/Sportida

Se bo Milan Mandarić kmalu podpisal na dokument, s katerim bo NK Olimpijo predal v roke novega lastnika?

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pri trenutno vodilnem slovenskem nogometnem prvoligašu NK Olimpija so objavili sporočilo za javnost, v katerem so nekaj besed namenili prihodnosti kluba in namignili, da bi lahko v začetku prihodnjega leta le odšel zdajšnji glavni vlagatelj in tudi predsednik Milan Mandarić. Po naših informacijah se Ljubljančani za posel dogovarjajo z vlagatelji iz Nemčije.

"Vodstvo NK Olimpija Ljubljana je v preteklih dneh opravilo pogovore s potencialnimi vlagatelji, ki so izkazali željo po prevzemu kluba. Pogovori se bodo nadaljevali tudi prihodnjih dneh, končno odločitev bomo javnosti posredovali v prvi polovici januarja 2020," so v izjavi za javnost, ki so jo objavili na uradni klubski spletni strani, zapisali pri NK Olimpija in zagotovo razburkali domišljijo svojih navijačev.

Ni skrivnost, da predsednik Milan Mandarić, ki je v klubu od leta 2015, že več mesecev išče izhod iz kluba in predvsem kupca, ki bi iz njegovih rok prevzel delovanje trenutno vodilnega slovenskega nogometnega prvoligaša.

V zadnjih mesecih se je pojavilo že nekaj mogočih kupcev z vseh koncev sveta. Še najbolj je bil v središču pozornosti Italijan Gabriele Nardini, čigar ime je v javnosti krožilo kar nekaj časa, a so pri Olimpiji Italijana na koncu označili za neresnega.

Odkar je na čelu Olimpije, je ta osvojila dva naslova državnega in dva naslova pokalnega prvaka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Odkar je na čelu Olimpije, je ta osvojila dva naslova državnega in dva naslova pokalnega prvaka. Foto: Grega Valančič/Sportida

V zadnjih dneh se po pisarnah smukajo Nemci

Kot je mogoče razumeti zdajšnje informacije, ki so jih iz kluba v javnost spravili kar sami, pa bi se lahko zgodilo, da je na obzorju pravi kupec, ki bo prevzel vse prej kot poceni ustroj Olimpije.

Po informacijah, do katerih se nam je ob zelo skopem komuniciranju odgovornih pri Olimpiji uspelo dokopati, naj bi šlo za skrivnostne vlagateje iz Nemčije, ki se po klubskih pisarnah smukajo v zadnjih dneh in preverjajo finančne podrobnosti morebitnega posla. Ni skrivnost, da je Olimpija zadolžena.

Dolgovi naj bi znašali okoli milijona evrov, zagotovo pa jih bodo poskušali Mandarić in sodelavci nekoliko omiliti tudi z morebitno prodajo v prihajajočem januarskem prestopnem roku.

Nogometaši Olimpije, ki bodo prezimili na vrhu prvenstvene lestvice (iz pokala so izpadli v osmini finala), so trenutno sicer na dopustu, pod vodstvom trenerja Safeta Hadžića pa se bodo na pripravah za drugi del sezone zbrali 13. januarja.

Na odgovor na vprašanje, ali bodo takrat že imeli nove nadrejene in v kakšni podobi se bodo zbrali, pa bo treba počakati še nekaj tednov.

Milan Mandarić
Novice Novi milijoni za Mandarića, kaj bo z Olimpijo?
Sportal Mandarić nagradil igralce in izpostavil zgodovinski uspeh Olimpije #video
Safet Hadžić
Sportal S trenerjem Olimpije ob koncu leta o vsem. Tudi o pijavkah v klubu.
Ne spreglejte