Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2020,
20.01

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NK Aluminij NK Koper Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 2. 12. 2020, 20.01

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Koper : Aluminij

Odbil vse napade Aluminija in prišel do nove zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
NK Koper NK Bravo | Koprčani po novi zmagi ostajajo na vrhu lestvice, | Foto Grega Valančič / Sportida

Koprčani po novi zmagi ostajajo na vrhu lestvice,

Foto: Grega Valančič / Sportida

Nogometaši Kopra so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Aluminij z 1:0 (1:0).

NK Olimpija NK Maribor
Sportal Večni derbi: Olimpija ustavila pohod Maribora in ga spet ujela #video

Nogometaši Kopra so prišli do sedme prvenstvene zmage. Z igro proti predzadnji ekipi prvenstvene razpredelnice Aluminiju niso navdušili, so pa izkoristili eno od maloštevilnih priložnosti, kar tekmecem ni uspelo. Z novimi tremi točkami so se točkovno izenačili z drugouvrščeno Muro, za vodilnim Mariborom zaostajajo za dve točki, prav taka je njihova prednost pred Olimpijo, ki ima tako kot Maribor tekmo manj.

Nogometaši Aluminija, ki so imeli zaradi snega nekaj težav na poti na Obalo, se v Koper, kjer jih je čakal na papirju favoriziran tekmec, niso prišli le branit. To je dokazoval že njihov uvodni pritisk, kljub temu pa so si v deseti minuti prvo priložnost priigrali gostitelji, ko je Stefan Stevanović žogo z glavo lepo zavrnil do Nardina Mulahusejinovića, ta pa je z roba kazenskega prostora streljal mimo gola.

Zadetek Mulahusejnovića:

Deset minut pozneje so lepo akcijo izvedli tudi Kidričani, Jure Matjašič je z desne strani poslal žogo v sredino, kjer je z glavo streljal Marcel Čermak, a je bil na mestu koprski vratar Ivan Vargić, ki se je nato v 34. minuti izkazal tudi po strelu Roka Prše od daleč.

Čeprav so imeli gosti več žogo v nogah, pa so v polno zadeli Koprčani. V 43. minuti je Matej Palčič z desne strani žogo natančno podal na glavo Mulahusejnovića, ta pa je z natančnim strelom dosegel še osmi gol v sezoni.

Tudi drugi polčas so napadalneje začeli Štajerci, v 56. minuti so si pripravili lepo priložnost, toda Mihael Klepač, ki je nekaj trenutkov pred tem stopil v igro, očitno še ni bil dovolj ogret, streljal je neposredno v vratarja Vargića.

Že nekaj minut pozneje bi lahko Klepač v kazenskem prostoru bolje reagiral, podobno kot v 74. minuti na drugi strani Stevanović in v 86. Palčič.

V naslednjem krogu bo Koper v soboto gostoval v Domžalah, Aluminij pa bo gostil Muro.

Koper : Aluminij 1:0 (1:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Balažič, Kovačič, Povšnar.*

Strelec: 1:0 Mulahusejnović (43.).

Koper: Vargić, Rajčević, Jozinović (od 83. Pejić), Palčič, Jelić Balta (od 58. Knežević), Vršič, Dodlek, Žužek, Stevanović (od 83. Vekić), Barišič (od 71. Krajinović), Mulahusejnović (od 71. Spinelli).

Aluminij: Janžekovič, Ploj (od 55. Krefl), Jakšić, Petek, Azemović, Horvat, Čermak (od 79. Maletić), Matjašič, Kim, Prša, Flakus Bosilj (od 55. Klepač).

Rumen karton: Jelić Balta.
Rdeči kartoni: /

Potek srečanja v Kopru:

KONEC TEKME V KOPRU!

87. minuta: Velika priložnost za Koper. Palčič je imel na nogi drugi zadetek za Koper, a je tako grdo zgrešil, da je šla žoga skoraj v stranski avt.

57. minuta: Kidričani pretijo. Nevarni Matjašič je po dvojni podaji lepo našel rezervista Klepača, ki je z neposredne bližine streljal neposredno v Vargića in ostalo je pri domačem vodstvu z 1:0.

Video: strel Klepača:

54. minuta: Aluminij je pokazal, da se ne bo kar tako sprijaznil s porazom. Po lepi akciji je do strela prišel Korejec Kim in prisilil Vargića, da je žogo odbil v kot.

Video: strel Kima:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

42. minuta: GOOOL! 1:0! Koper vodi. Po lepi podaji Palčiča je Janžekoviča z glavo matiral Nardin Mulahusejnović. Akcijo je začel Vršič, ki je žogo poslal do Mulahusejnovića, Ta je s prsmi žogo odločil Barišiču, ki je hitro na bok podal Palčiču, ki je na koncu lepo našel svojega robustnega napadalca. Mulahusejnović je z osmimi zadetki zdaj sam na vrhu lestvice kraljev strelcev.

Video: zadetek Mulahusejnovića:

35. minuta: Aluminij je zapretil. Vse skupaj je začelo po podaji s kota, nekaj sekund kasneje pa je do resnega zaključnega strela prišel Roko Prša, ki je dodobra ogrel dlani Vargića.

Video: strel Prše:

24. minuta: Prišlo je do neugodnega trka vratarja Janžekoviča in Jakšića. Vratar je pri lovljenju žoge padal na branilca, ki je po tem, ko se je spet nadihal, lahko nadaljeval s srečanjem.

Video: trk Janžekoviča in Jakšića:

20. minuta: Do strela so prišli tudi gostje iz Kidričevega. Blizu zadetka je bil Čermak, a se Vargić ni dal. Nezadovoljni hrvaški vratar je kljub temu, da je zanesljivo odbil žogo, branilcem povedal svoje.

10. minuta: Velika priložnost Kopra. Po podaji čez celotno igrišče je žogo s prsmi lepo za Mulahusejnovića ustavil Stevanovića, a nogometaš iz BiH, ki je sicer prvi strelec lige, je žogo za malo poslal mimo vrat. Vratar Aluminija Janžekovič bi bil brez moči, če bi šla žogo v okvir vrat.

Video: strel Mulahusejnovića:

8. minuta: Prva priložnost na tekmi. Do prostora za strel je prišel domači napadalec Mulahusejnović, a na koncu je sprožil krepko preko vrat Aluminija.

ZAČETEK TEKME V KOPRU!

Začetni postavi na Bonifiki:

Začetnih 11 🟡🔵 za tekmo z Aluminijem. #FORZAKOPER KLOP: Adam, Vekić, Badžim, Pejić, Knežević, Čirjak, Guberac, Krajinović, Spinelli

Objavil/a FC Koper dne Sreda, 02. december 2020

Današnjo tekmo v Kopru začenjamo v naslednji postavi. 💪 #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Sreda, 02. december 2020

Pred tekmo:

Nogometno sredo bo sklenilo srečanje na Bonifiki. Koper, ki letos slavi 100. rojstni dan, bo ob 17.15 pričakal Aluminij. Kanarčki so veliki favoriti, na lestvici so pet mest višje od današnjega tekmeca. Zbrali so kar deset točk več od Kidričanov. Pod žarometi Bonifike se obeta tudi ponovitev pokalnega spopada, v katerem so bili po podaljšku boljši Koprčani (3:1). V prvenstvu jim gre imenitno, optimizma jim ne primanjkuje kljub tesnemu porazu v Murski Soboti, kjer ni dosti manjkalo, pa bi lahko celo premagali Muro. Na koncu so jo vendarle nesrečno odnesli praznih rok (1:2).

"Dobro se poznamo, skrivnosti ni. Po dolgem času smo doživeli poraz, zato si želim odziva ekipe. Moramo pokazati, kaj znamo in česar smo sposobni, zato želimo v prvenstvu še naprej zbirati točke," trenerja Kopra Mirana Srebrniča čaka nova zahtevna tekma z Aluminijem. Koper je to jesen v Kidričevem gostoval kar dvakrat, saj je bil dvoboj odigran v dveh delih. Najprej je bil zaradi močnega naliva prekinjen, nato pa se je nadaljeval in postregel z remijem (1:1).

Če so Koprčani na zadnji tekmi prekinili niz neporaženosti, pa so šumari šli v drugo skrajnost in končno okusili slast zmage. Prvič po 7. krogu. V derbiju začelja so jo po preobratu, glavni junak je postal dvakratni strelec Alen Krajnc, zagodli Gorici (2:1). "Po nedeljski zmagi je veliko lažje. Lep čas nismo zmagali, a borbena predstava v nedeljo nas je nagradila. Za nas igralce je ta ritem, ko si tekme sledijo druga za drugo, težak, ampak tudi v Kopru bomo dali vse od sebe, da nedeljsko zmago nadgradimo z novim pozitivnim rezultatom," si želi branilec Luka Petek.

Čaka ga ogromno dela z Nardinom Mulahusejnovićem, prvim strelcem tekmovanja. Petek opozarja zlasti na prekinitve, pri katerih bi lahko do izraza prišli predložki Dareta Vršiča, pa tudi visok skok spretnega Žana Žužka. "Imajo zelo dobre prekinitve, zelo so nevarni pri skokih," priznava Petek, ki želi v  boju za obstanek zadržati prednost pred zadnjeuvrščeno Gorico.

Ne spreglejte