Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2024,
19.43

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Pijus Širvys NŠ Mura 1. SNL Roko Jurišić

Sreda, 3. 1. 2024, 19.43

3 mesece, 3 tedne

nogometna tržnica prve slovenske lige

Mariborčani predstavili tujo moč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Litovski nogometni reprezentant Pijus Širvys je nova okrepitev slovenskega prvoligaša Maribora, je klub danes sporočil na svoji spletni strani. Petindvajsetletni Litovec, ki se najbolje znajde v vlogi desnega bočnega branilca, je z Mariborom podpisal pogodbo do poletja 2026.

Širvys, ki ima 12 nastopov v članski reprezentanci Litve, je v prejšnji sezoni tamkajšnjega državnega prvenstva v majici Panevežysa dosegel sedem zadetkov in prispeval šest podaj. Trikrat se je doslej med strelce vpisal tudi v majici z državnim grbom.

"Ob bojevitosti in izpolnjevanju obrambnih nalog se odlikuje tudi s kreativnostjo v fazi napada," o prihodu Litovca pravi Marko Šuler. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com "Ob bojevitosti in izpolnjevanju obrambnih nalog se odlikuje tudi s kreativnostjo v fazi napada," o prihodu Litovca pravi Marko Šuler. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com "Glede na to, da smo na desni strani zelo okrnjeni, saj imamo trenutno na voljo le Žiniča, smo potrebovali rešitev za povečanje konkurence. Milec se namreč postopoma vrača po dolgi, neprijetni poškodbi in je še vprašljivo, kako dolgo bo trajalo okrevanje. Igralcev, kot je Pijus, ni veliko na tržišču. Prihaja kot prost igralec, ki redno igra za državno reprezentanco in ima spoštljivo statistiko. Po opravljenem skavtingu in pridobljenih informacijah tudi značajsko ustreza našim zahtevanim merilom. Ob bojevitosti in izpolnjevanju obrambnih nalog se odlikuje tudi s kreativnostjo v fazi napada. Hkrati pa ima veliko željo po dokazovanju in sprejema prihod v Maribor kot velik izziv. Hitro smo sklenili dogovor. Pijus se bo moštvu pridružil že na skupni večerji pred začetkom priprav,” je prihod Litovca za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Marko Šuler.

"Zelo sem vesel, da sem postal član Maribora. Vem, da ima bogato zgodovino, o klubu pa sem slišal veliko lepega od igralcev, ki so doslej igrali v Sloveniji. Veselim se trenutka, ko se bom prvič predstavil gledalcem v Ljudskem vrtu in z velikim motivom začenjam priprave. Zame je najbolj pomembno, da moštvo igra dobro, jaz pa skušam predvsem prispevati svoj delež," je med drugim ob podpisu pogodbe dejal Širvys.

Roko Jurišić ni več član Mure. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Roko Jurišić ni več član Mure. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Hrvaški branilec ni več član Mure

Hrvaški branilec Roko Jurišić ni več član nogometnega kluba Mure, je murskosoboški prvoligaš sporočil na spletni strani. Kariero bo nadaljeval v Osijeku. Jurišić po pol leta zapušča Fazanerijo, za črno-bele je zbral 17 nastopov v vseh tekmovanjih, dosegel je en gol.

"Roko je bil z nami le pol leta, a je v tem času pokazal, da premore veliko znanja in da je le vprašanje časa, kdaj bo naredil korak naprej v karieri. Rad bi se mu zahvalil za njegov doprinos v tem času in mu zaželel vse dobro v novem klubu," je ob koncu sodelovanja za spletno stran dejal predsednik Mure Robert Kuzmič.

Aljaž Krefl
Sportal Slovenski nogometaš zapustil Olimpijo
NK Bravo NK Celje Žan Karničnik
Sportal Slovenski reprezentant polnopravni član Celja
Lan Vidmar
Sportal Maribor predstavil okrepitev
Ne spreglejte