Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 4. 2021,
19.30

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Aluminij NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 16. 4. 2021, 19.30

3 leta

Poročilo s tekme Aluminij : Maribor

Ni veliko manjkalo, da bi Rožman začel s porazom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Simon Rožman | Maribor po dolgem premoru ni deloval suvereno. | Foto Guliverimage

Maribor po dolgem premoru ni deloval suvereno.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Aluminija in Maribora so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

NK Bravo : NK Domžale, prva liga, Andraž Kirm
Sportal Olimpija po zmagi ušla na +4, novi trener Tabora debitiral s porazom #video

V Kidričevem sta se merila predzadnji Aluminij in drugouvrščeni Maribor. Pri slednjem je debitiral trener Simon Rožman, ta pa ni mogel računati na Nemanjo Mitrovića, Gregorja Bajdeta, Ivana Sušaka in Aljošo Matka. Vrnil pa se je Martin Milec, ki ni igral od 7. novembra. Čeprav je bil Maribor boljši v polju praktično celotno tekmo, zapravil je tudi najstrožjo kazen, so izbranci Oskarja Drobneta prišli do žele točke, ki jih je vsaj začasno potisnila na osmo mesto. Maribor ostaja drugi s točko za Olimpijo.

V prvem polčasu so imeli gosti večjo posest žoge, sicer pa je bila igra dokaj enakovredna, kar zadeva samo zaključevanje akcij. Prvič je bilo nevarno v 16. minuti, ko je Ažbe Jug žogo izbil točno v Gašperja Pečnika, od njega pa se je žoga odbila v vratnico.

Ažbe Jug in njegova napaka:

Čeprav so imeli domači še par ne tako nevarnih poskusov, pa jim ni uspelo priti do vodstva, tako kot ne niti Mariborčanom, ki so nase opozorili predvsem v 17. minuti, ko je Rok Kronaveter z močnim strelom zgrešil cilj, v 27., ko je s prostega strela poskusil Amir Dervišević in je posredoval Luka Janžekovič, ter v 34., ko je iz bližine malce z leve strani streljal Andrej Kotnik, spet pa je bil na mestu Aluminijev vratar.

V drugem polčasu je v 55. minuti najprej s šibkim strelom poskusil Kronaveter, a se je žoga skotalila kak meter mimo vrat domačih. Tudi sicer so bili spet terensko podjetnejši Mariborčani, ki pa jim prav nevarne akcije ni uspelo sestaviti. Rožman je poskusil z dodatnimi menjavami, v igro je v 75. minuti poslal tudi Marcosa Tavaresa, ki je zaigral na svoji 422. slovenski prvoligaški tekmi in je tako zdaj sam na drugem mestu večne lestvice (prehitel je Dušana Kosića in Janeza Strajnarja, zaostaja pa še za Sebastjanom Gobcem, ki ima 488 tekem).

Janžekovič ustavil Tavaresa:

Aluminij je bolj ali manj le branil točko, Oskar Drobne je v zadnjih desetih minutah še dodatno zaprl igro z Renatom Pantalonom, a v 87. minuti so gosti imeli na voljo najstrožjo kazen po prekršku Luke Petka nad Janom Mlakarjem. Z bele točke je močno po sredini streljal Tavares, toda izkazal se je Janžekovič in tako ohranil 0:0.

Že v sodniškem dodatku je Tilen Pečnik zapravil eno redkih priložnosti v drugem polčasu za domače, ko je strel blokiral Luka Uskoković. Blaž Vrhovec je v tretji minuti dodatka na drugi strani za kak meter zgrešil cilj, tako da je ostalo pri delitvi plena.

Uskoković rešil Maribor:

Aluminij bo v 29. krogu v torek gostoval v Celju, Maribor pa bo gostil Domžale.

Aluminij : Maribor 0:0

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Vidali.* Strelci: /.* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Petek, Azemović, Ploj, Krefl, Bolha, G. Pečnik (od 57. Flakus Bosilj), Prša (od 76. T. Pečnik), Đerlek (od 76. Čermak), Kadrić (od 84. Pantalon).* Maribor: Jug, Milec, Martinović, Uskoković, Guerrico, Vrhovec, Dervišević (od 75. Pihler), Kotnik (od 64. Požeg Vancaš), Kronaveter (od 75. Tavares), Felipe Santos (od 64. Repas), Mlakar.* Rumeni kartoni: Azemović, Bolha, Jakšić; Guerrico.* Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Kidričevem:

KONEC TEKME!

92. minuta: Velika priložnost za Aluminij. Mariborčane je v zadnjem trenutku podstavil nogo in rešil goste.

87. minuta: Zgrešena enajstmetrovka! Po prekršku nad Mlakarjem je sodnik Obrenović pokazal na belo piko. Odgovornost je prevzel kapetan Tavares, ki je v igro vstopil v 76. minuti namesto Kronavetra, a Janžekovič je bil na mestu in ohranil Aluminij pri življenju.

Video: Tavares je zapravil enajstmetrovko:

67. minuta: Nesreča! Dervišević je s prostega udarca direktno v glavo nastreljal Bolho, ki je stal v živem zidu. Branilec Kidričanov se je zgrudil po tleh, a po nekaj sekundah premora se je spet zavedel in lahko nadaljeval s srečanjem.

Video: Derviševič nokavtiral Bolho:

64. minuta: Trener Maribor Simon Rožman je opravil dve zamenjavi. V igro je poslal  Repasa in Požega Vancaša, igrišče sta zapustila Kotnik in Santos.

57. minuta: Smola v vrstah Aluminija. Poškodoval se je Pečnik, zamenjal ga je Flakus Bosilj.

55. minuta: Prva malce bolj resna akcija v drugem polčasu. Kotnik je s kratko podajo lepo našel Kronavetra, ki je z roba kazenskega prostora streljal mimo desne vratnice.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

34. minuta: Odlično obramba Janžekoviča! Lepo priložnost za strel si je priigral Kotnik, lepo sprožil, a z lepo obrambo se je izkazal domači vratar. Ostalo je pri 0:0.

Video: poskus Kotnika:

17. minuta: Šok je Mariborčane predramil in že nekaj sekund kasneje je na drugi strani močno sprožil Kronaveter, a z okoli 17 metrov je bil malce premalo natančen.

16. minuta: Koliko sreče za Maribor! Po hudi napaki Juga, ki je žogo nabil v Pečnika, od njega pa se je žogo odbila v vratnico in ostalo je pri 0:0. Pečnik je že videl žogo v golu, zato ni stekel za njo, na koncu pa je bilo prepozno. 

Video: veliko sreče za Maribor:

14. minuta: Prvi strel na tekmi. Po slabem izbijanju Martinovića je z glavo sprožil Prša, a žoga je pristala naravnost v naročju Juga.

10. minuta: Previden začetek na obeh straneh. Tako na eni kot na drugi strani nismo videli prav nič dramatičnega.

ZAČETEK TEKME V KIDRIČEVEM!

16.35: Po 7. novembru lani bo ponovno za Maribor zaigral Martin Milec, ki je bil poškodovan.

Začetni postavi:

Današnjo tekmo z NK Maribor začenjamo v naslednji postavi. 💪 #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Petek, 16. april 2021

Pred tekmo:​

Danes se začenja zadnja četrtina prvenstva, ki bi lahko postregla z razburljivim bojem tako za naslov prvaka kakor tudi evropske vozovnice in obstanek. Po zaostali tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije, na kateri sta se Olimpija in Bravo v torek razšla brez zmagovalca (1:1), je postalo jasno, da se lahko Maribor danes povzpne na prvo mesto. Rožman pohvalil organizirano obrambo Aluminija Če bodo vijolice uspešne na gostovanju pri sosedih iz Kidričevega, bodo (s tekmo več) prehitele Olimpijo.

Simon Rožman bi se v tem primeru podpisal pod popoln debi na trenerskem stolčku 15-kratnih državnih prvakov, ki so se v sezoni, ko jim ne gre vse po načrtih, odločili že za četrto menjavo trenerja. Po Sergeju Jakiroviću, Mauru Camoranesiju in vmesnem vršilcu dolžnosti glavnega trenerja Saši Gajserju bo tako dočakal priložnost še 38-letni Štorovčan.

"Imeli smo dovolj časa za spoznavanje, da odkrijemo karte in se osredotočimo na zadeve, ki jih želimo videti na igrišču. Aluminij se odlikuje z odlično organizacijo v fazi obrambe, mi pa moramo izkoristiti naše kvalitete," sporoča nekdanji trener Celja, Domžal in Rijeke. Izbrance je pohvalil za prizadevnost na treningih, dal vedeti, kako ni pod njegovim vodstvom nihče privilegiran, nihče odpisan, zdaj pa njihov pravi odziv, želeno mero energije in discipline, pričakuje še na tekmi, ki šteje za točke. Če bo Maribor zmagal, bo vrgel rokavico največjemu rivalu Olimpiji, saj jo bo prehitel na lestvici.

O izboru igralnega sistema in enajsterici, s katero namerava napasti Kidričane, ni govoril. To bo jasno v popoldanskih urah, ko se bo Maribor spopadel z zahtevno oviro, saj Aluminij v boju za "varno" osmo mesto še kako potrebuje točke. Pri gostih bo manjkal Aljoša Matko, ki po prometni nesreči ni oddelal celotnega tedna z moštvom, bo pa po dolgem času lahko kandidiral za dvoboj Martin Milec.

Drobne: Izgubili smo igralno ostrino

Štajerski spopad, ki bi zagotovo napolnil tribune, a bodo te zaradi znanih ukrepov žal ponovno samevale, optimistično pričakujejo v vrstah gostiteljev. Čeprav so Mariborčani favoriti, Kidričani v dvoboj vstopajo s prepričanjem, da jo lahko zagodejo Rožmanovi četi. Pred reprezentančnim premorom so nanizali zmagi nad Bravom in Domžalami, postali prva ekipa, ki je v letu 2021 spravila na kolena rumeno družino iz mesta ob Kamniški Bistrici, na lestvici pa se točkovno izenačili z branilci naslova Celjani. Aluminij je bil takrat v zelo dobri formi, a je nato na njegovo smolo sledil daljši (prisilni) premor.

"Zagotovo smo izgubili igralno ostrino. Nobena od ekip sedaj ne ve, v kakšnem stanju je. Prve tekme bodo veliko pokazale, mi gremo iz tekme v tekmo. Za prvo tekmo si ne bi mogli želeti boljšega nasprotnika, motivacija bo na višku. Pričakujem pravo, moško, požrtvovalno tekmo in se nadejam pozitivnega rezultata," sporoča trener Oskar Drobne, ki podobno kot Rožman prihaja iz Štor.

Danes bo želel pokvariti debi "soseda" na trenerskem položaju NK Maribor. Ko se je prvič v tej sezoni pomeril proti Mariborčanom, jih je po nepozabnem polčasu, polnem evrogolov, presenetil sredi Ljudskega vrta (2:2). Jim lahko pokvari načrte še na domači zelenici? Dvoboj se bo začel ob 16.45, glavni sodnik bo Rade Obrenović.

 

Ne spreglejte