Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 7. 2020,
20.33

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NK Mura NK Tabor Sežana Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 22. 7. 2020, 20.33

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Tabor : Mura

Mura v zadnjih sekundah osvojila kraško trdnjavo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Ante Šimundža | Ante Šimundža je sezono, v kateri je popeljal Muro do pokalne lovorke, sklenil z zmago na Krasu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Ante Šimundža je sezono, v kateri je popeljal Muro do pokalne lovorke, sklenil z zmago na Krasu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Mure so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali CB24 Tabor Sežano z 1:2 (1:0). Nogometaši Mure so na stadionu Rajko Štolfa v izdihljajih srečanja prišli do tretje zmage nad Taborom v tej sezoni. S tem so še drugič zaporedoma osvojili četrto mesto v prvenstvu, v prihodnji sezoni pa bodo po zaslugi osvojene pokalne lovorike igrali še v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Celje Olimpija
Sportal Celjani po neverjetni drami prvaki Slovenije #video

CB24 Tabor Sežana : Mura 1:2 (1:0)

Stadion Rajko Štolfa, 250 gledalcev, sodniki: Balažič, Vojska, Salkić.

Strelci: 1:0 Salkić (19.), 1:1 Horvat (64.), 1:2 Karničnik (90.).

CB24 Tabor Sežana: Rener, Yameogo, Azinović, Nemanić, Kouao, Sever (od 78. Agnoletti), Grobry, Mihaljević (od 42. Vukelić), Salkić, Babić, Laukžemis.

Mura: Zalokar, Karničnik, Kaučič, Gorenc, Šturm, Maruško, Horvat, Brkić (od 74. T. Cipot), Filipović, Šušnjara (od 65. Kouter), Maroša.

Rumeni kartoni: Babić, Kouao.

Rdeč karton: /

Nogometaši Mure so na stadionu Rajko Štolfa v izdihljajih srečanja prišli do tretje zmage nad Taborom v tej sezoni. S tem so še drugič zaporedoma osvojili četrto mesto v prvenstvu, v prihodnji sezoni pa bodo po zaslugi osvojene pokalne lovorike igrali še v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Medtem so v drugi sezoni med slovensko elito primarni cilj izpolnili tudi domačini, ki so si že nekaj krogov pred tem zagotovili obstanek v ligi, sezono pa so pod vodstvom nekdanjega italijanskega reprezentanta in svetovnega prvaka s to izbrano vrsto Maura Camoranesija sklenili na sedmem mestu.

Prvi polčas pripadel gostiteljem ...

Na zadnji tekmi sezone sta tekmeca kljub številnim menjavam v kadrih prikazala čvrsto igro, nekoliko več od nje pa je imela v prvem polčasu Mura, ki je prek Žana Karničnika prva ogrela dlani katerega od vratarjev. Kraševci so prav tako poskušali predvsem od daleč, a je bil Marko Zalokar ob strelih Maria Babića in Denisa Kuoaa zbran v vratih Murašev.

Zadetek Erika Salkića:

Vseeno je moral v 19. minuti po žogo v mrežo, ko je po sijajnem predložku Babića z glavo zadel Erik Salkić. Najbližje izenačenju je bil v prvem polčasu Amadej Maroša. V 40. minuti je bil povsem neoviran ob strelu z glavo z neposredne bližine, a je žogo zelo slabo zadel in ostalo je pri vodstvu Tabora po 45 minutah.

... nato je sledil preobrat

V drugem polčasu pravega razburjenja v prve četrt ure ni bilo, potem pa je bil najprej blizu zadetka Žan Karničnik, a je bil s 30 metrov malenkost nenatančen za izenačenje. Na drugi strani je bil v sijajnem položaju Leon Sever, ki je bil sam pred golom Zalokarja, a je žogo poslal prek vrat.

Zadetek Tomija Horvata:

Kazen je sledila že dve minuti kasneje, ko je Tomi Horvat, ki ga nihče od domačih ni pokril na poti do roba kazenskega prostora, natančno zadel v desni kot vratarja Ariana Renerja. V drugi polovici drugega polčasa je imel v 84. minuti drugo vodstvo domačih na levici najprej Litovec Karolis Laukžemis, le nekaj trenutkov kasneje pa iz identičnega položaja nekoliko z leve strani v kazenskem prostoru še Babić, a je obakrat odlično posredoval sicer rezervni vratar Murašev Zalokar.

Zadetek Žana Karničnika:

Ko je že bilo videti, da se bosta tekmeca razšla z neodločenim izidom, je po prekršku Kouaa in posledičnem prostem strelu v gneči v kazenskem prostoru do dveh strelov prišel Karničnik. S prvim je zadel vratnico, z drugim pa je žogo tik pred zadnjim piskom sodnika poslal v mrežo za končno četrto mesto.

 

Ne spreglejte