Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 8. 2019,
20.19

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

NK Mura NK Rudar Velenje Luka Bobičanec

Nedelja, 18. 8. 2019, 20.19

4 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Rudar

Mura s tekmo manj povsem pri vrhu lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Luka Bobičanec | Muri gre na začetku nove sezone odlično. | Foto Mario Horvat/Sportida

Muri gre na začetku nove sezone odlično.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Mure so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 2:0 (0:0). Mura, ki ima tekmo manj, je z 11 točkami povsem pri vrhu lestvice.

NK Aluminij NK Olimpija
Sportal Olimpija padla v Kidričevem, senzacionalni Aluminij je skočil na vrh #video

Mura je še naprej neporažena v tej sezoni državnega prvenstva. Ob dveh remijih ima tri zmage in drži korak z vrhom lestvice. Odpor Rudarja so Prekmurci zlomili v drugem polčasu, predvsem zadetek Luke Bobičanca je sodil v kategorijo "evrogolov". Na drugi strani so Velenjčani, ki so igrali brez poškodovanih Milana Tučića in Žige Škofleka, še brez zmage in na predzadnjem mestu lestvice.

Prvi polčas v Fazaneriji ni bil med najbolj razburljivimi v sezoni. Ekipi sta sicer prišli do nekaj obetavnih strelov, sicer pa se je igra večinoma odvijala med kazenskima prostoroma.

V uvodu tekme je bolj po sreči prečko domačega gola oplazil Borna Petrović, od daleč je poskusil tudi Cene Kitek, pri domačih pa je prvi resneje zagrozil Amadej Maroša, ko je v 15. minuti z glavo meril malce premalo natančno. Zatem je dvakrat nevarno poskusil Tomi Horvat, tako v 19. kot v 21. minuti je bil na mestu Tomaž Stopajnik.

Sledila sta strela Luke Bobičanca in Rijada Kobiljarja, tako Stopajnik kot Matko Obradović z njima nista imela veliko dela. Zadnji nevarnejši poskus v prvem delu je bil delo Dominika Radića, ko je sprožil iz prve z dobrih desetih metrov, a tudi on zgrešil cilj.

Ante Šimundža je bil lahko po koncu tekme zelo zadovoljen, Jani Žilnik pa nekoliko manj. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ante Šimundža je bil lahko po koncu tekme zelo zadovoljen, Jani Žilnik pa nekoliko manj. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V 46. minuti je takoj streljal Bobičanec, Stopajnik je žogo odbil, v 49. minuti pa je Šušnjara preslabo sprožil z roba kazenskega prostora, tako da je Rudarjev vratar žogo ujel.

V 50. minuti pa Stopajnik ni imel možnosti za obrambo. Bobičanec je namreč sprožil s 25 metrov malce z desne in zadel v nasprotni zgornji kot Rudarjevih vrat za vodstvo Mure z 1:0. Bobičanec je s štirimi zadetki na vrhu lestvice strelcev, obenem je tudi prvi podajalec lige (tri asistence).

Isti igralec je v 53. minuti izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov, takrat pa je žogo poslal malce čez gol. Sledilo je nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov na eni in drugi strani, vključno z novim Horvatovim v 63. minuti, ki je tudi žogo poslal previsoko.

Domači so imeli novo veliko priložnost v 67. minuti, ko je iz bližine malce z leve poskusil Maroša, a zadel le zunanji del mreže. Pet minut pozneje je Stopajnikove dlani znova malce ogrel Bobičanec, v 75. minuti pa je Mura podvojila prednost.

Šušnjara je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil Maroša in žogo poslal v mrežo. Stopajnik se je žoge sicer dotaknil, a zadetka ni mogel preprečiti. To je bila tudi zadnja resna akcija tekme.

Sobočani bodo v 7. krogu v soboto gostovali v Ljubljani, Velenjčani pa bodo dan pozneje gostili Sežančane.

Fotogalerija
1 / 32

Mura : Rudar 2:0 (0:0)

Stadion v Fazaneriji, sodniki: Sagrković, Mikača in Perger.

Strelca: 1:0 Bobičanec (50.), 2:0 Maroša (75.).

Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Kous, Šporn, Kozar, Bobičanec (od 86. Brkić), Šušnjara, Horvat (od 70. Karničnik), Maroša (od 81. Mulić).
Rudar: Stopajnik, Trifković (od 64. Lovenjak), Kašnik (od 60. Hrubik), Filipović, Vosnjak, Krefl, Kobiljar, Kitek, Radić, Petrović (od 77. Črnčič), Tomašević.

Rumeni karton: Karničnik.

Mura : Rudar 2:0 (0:0)

KONEC TEKME! Mura je prišla do nove zmage, po kateri je z 11 točkami tik pod vrhom lestvice, ob tem pa ima še tekmo manj.

81. minuta: zdaj pa so bili blizu zadetka gostje. Po strelu Dominika Radića so branilci Mure žogo blokirali na golovi črti.

VIDEO: gol Amadeja Maroše:


GOOOL! V 75. minuti je Mura povišala vodstvo. V polno je tokrat meril Amadej Maroša. Podal je Luka Šušnjara.

VIDEO: priložnost Luke Šušnjare:

68. minuta: Priložnost za Muro, streljal je Luka Šusnjara, a ni zadel. V 68. minuti rezultat v Fazaneriji ostaja 1:0.

60. minuta: v kazenskem prostoru Mure je prodiral Rijad Koblijar in padel. Morda je kdo pričakoval enajstmetrovko, a sodnik je le zamahnil z roko.

VIDEO: mojstrski gol Luke Bobičanca:


GOOOL! Mojstrovina Luke Bobičanca v 50. minuti. Nogometaš Mure je poskrbel za mojstrovino s strelom z 20 metrov in Prekmurce popeljal do vodstva. To je bil četrti prvenstveni gol 26-letnega Hrvata, s katerim je skočil na vrh lestvice strelcev.

49. minuta: nevarna je bila Mura, do strela v kazenskem prostoru je prišel Luka Šušnjara, a meril precej slabo.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Bomo v Fazaneriji le dočakali prvi nedeljski gol v najboljši slovenski nogometni ligi?

POLČAS! Za nami je več kot dve uri nogometne igre nedeljskega sporeda Prve lige Telekom Slovenije, a gola še nismo dočakali. Tudi v Fazaneriji v prvih 45 minutah rezultat 0:0.

37. minuta: v Fazaneriji se ne dogaja nič posebnega, na prvi gol pa še čakamo.

21. minuta: Nogometaš Mure Tomi Horvat je s strelom z 20 metrov poizkusil še enkrat, a se je vratar Rudarja spet izkazal in žogo odbil v kot.

19. minuta: priložnost Mure, poizkusil je Tomi Horvat, a se je z obrambo izkazal vratar Rudarja.

10. minuta: na drugi strani je bila nevarna Mura, tik preden bi Amadej Maroša lahko prišel do žoge sam pred vratarjem Rudarja, je obramba Velenjčanov žogo izbila v kot.

VIDEO: prečka Borne Petrovića:


9- minuta: zdaj je z leve strani predložek Borna Petrović pred vrata z leve strani poslal in skoraj presenetil vratarja Mure. Žoga je zavila proti golu in končala v prečki.

ZAČETEK TEKME! Zdaj se javljamo še iz Murske Sobote, kjer Mura, ki še ne pozna poraza na prvih štirih tekmah, gosti velenjski Rudar, ki v petih nastopih še ni zmagal in je pri dnu lestvice. Prekmurci bi, če bi zmagali, skočili pod sam vrh lestvice. Jim bo uspelo?
Ne spreglejte