Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2019,
20.56

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Jasmin Mešanović Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 17. 5. 2019, 20.56

4 leta, 11 mesecev

Maribor pred obračunom s Triglavom

Mariborčani so naslov proslavili, zdaj pa sproščeno naprej #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Maribor bo v soboto ob 17.30 v derbiju kroga, ki si ga boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Planet TV, nastopil prvič, odkar si je v sredo zagotovil 15. naslov državnega prvaka. "Na vsaki tekmi se želimo dokazovati," pred tekmo pravi Jasmin Mešanović, napadalec Maribora, ki bo imel pred domačimi navijači priložnost proslaviti novo prvenstveno lovoriko.

Damir Skomina
Sportal Konec je, Skomina je Krčane pospremil v drugo ligo

Maribor je v sredo po preobratu prišel do zmage s 3:1 v Celju in si tri kroge pred koncem sezone zagotovil novo prvenstveno lovoriko, ki mu jo je v prejšnji sezoni iz rok iztrgala Olimpija. Takoj po tekmi v Celju so Mariborčani proslavili naslov, o čemer smo se lahko prepričali tudi z objavami na raznih družbenih omrežjih, a že dan pozneje je bil enak kot vsi dozdajšnji. Trening in osredotočenje na izzive, ki prihajajo. V prvenstvu še trije, v pokalu še en. Veliki finale proti večnemu tekmecu Olimpiji, v katerem bodo poskušali vijoličasti ponoviti podvig Ljubljančanov izpred leta dni. Osvojitev dvojne krone.

"Po tekmi s Celjem so nas pričakali navijači, pripravili so nam fantastičen sprejem. Uspeh smo proslavili, tako da je to zdaj za nami," pred tekmo s Triglavom pravi Jasmin Mešanović. "Po osvojitvi naslova je padlo breme. Zdaj smo sproščeni. Lažje se bo pripraviti kot pred tednom dni. Smo profesionalci, pripravljeni smo stoodstotno. Ker smo že prvaki, to ne pomeni, da se ne bomo trudili. Na vsaki tekmi se želimo dokazovati. Tako bo tudi proti Triglavu," je obljubil bosanski napadalec.

Darko Milanič se je z Mariborom veselil že svojega šestega naslova slovenskega prvaka. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Darko Milanič se je z Mariborom veselil že svojega šestega naslova slovenskega prvaka. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Darko Milanič: Zdaj je vse drugače

"Fantje so si zaslužili, da so se malce pozabavali," je Darko Milanič najprej nekaj besed namenil proslavi, ki so si jo mariborski nogometaši privoščili v noči na četrtek.

"Seveda je zdaj vse skupaj drugače, saj smo prvaki. Tekem, ki so še pred nami, se lahko lotimo malce drugače," je nadaljeval trener Maribora, ki ga čaka obračun proti Triglavu. Ta se bori za obstanek in je na dobri poti, da si ga zagotovi. Na osmem mestu ima pred deveto Gorico, ki se ji obetajo dodatne kvalifikacije za obstanek, pet točk prednosti. "Čaka nas tekma, ki ne bo sprehod. Triglav se močno bori, da bi ostal v ligi, in ima lepo izhodišče, da mu to uspe," je še povedal Milanič, ki je vse tri tekme proti Kranjčanom v tej sezoni dobil. Bo še četrto?

Nogometna gala v živo

V nedeljo, 19. maja, bo potekala Nogometna gala, svečana prireditev v ljubljanski Operi, na kateri bodo razglasili najboljšega nogometaša Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2018/2019, izbrali pa bodo tudi najboljšega trenerja in idealno enajsterico sezone. Prireditev, ki se bo začela ob 20. uri, si boste v neposrednem televizijskem prenosu lahko ogledali na Planetu. Že ob 18. uri pa boste lahko na Sportalu sledili neposrednemu prenosu dogajanja z rdeče preproge, na kateri bomo spremljali prihod povabljencev.

 

 

Ne spreglejte