Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 5. 2020,
22.59

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

2

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije Vlada Republike Slovenije Koronavirus Jelko Kacin Prva liga Telekom Slovenije Milan Krek

Torek, 5. 5. 2020, 22.59

3 leta, 11 mesecev

Po zasedanju slovenske vlade na Brdu pri Kranju

Kaj bo z nogometom? Vlada sprejela nekaj pomembnih odločitev.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

2

NK Mura, NK Maribor, prva liga | Kdaj bodo prvaki iz Maribora in preostali nogometaši iz Prve lige Telekom Slovenije spet lahko igrali nogometne tekme? | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Kdaj bodo prvaki iz Maribora in preostali nogometaši iz Prve lige Telekom Slovenije spet lahko igrali nogometne tekme?

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Vlada Republike Slovenije je na večerni seji na Brdu pri Kranju obravnavala tudi možnost sprostitve ukrepov glede športnih dogodkov ob pandemiji novega koronavirusa. Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je po njej povedal, da se bodo na treninge z današnjim dnem lahko vrnili tudi nogometaši. Vladni govorec Jelko Kacin je dodal, da z organizacijo nogometnih tekem za zdaj ne kaže najbolje.

"S športnimi dogodki kaže slabo. Tako bo še nekaj časa. S treningi je veliko bolje. Nacionalni inštitut za javno zdravje je dal soglasje za nekatere pomembne panoge. Pripravlja se precejšnja sprostitev," je pred kamero RTV Slovenije za oddajo Odmevi povedal Jelko Kacin in napovedal, da bodo podrobnejše ugotovitve z današnje seje predstavili na sredini novinarski konferenci.

Pred kamero je stopil tudi direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje in potrdil, da se bodo nogometaši lahko vrnili na treninge. "Z današnjim dnem smo vsem ekipnim športnikom dali navodila, da lahko začnejo izvajati treninge, a morajo ob tem upoštevati številne ukrepe. Paziti morajo na medsebojno razdaljo. Lahko tečejo, si podajajo žogo. Takrat, ko bodo lahko šli v medsebojne dvoboje, pa se bomo še dogovorili o različnih načinih. V svetu se pojavlja več načinov. Tudi to, da se ekipe za nekaj časa umaknejo v karanteno in potem organizirajo turnir, na katerem na tribunah ni gledalcev, prisotno pa je občinstvo pred televizijskimi ekrani. Vsi uživajo in tekmujejo. Če tega ne bomo naredili, potem se bojim, da o nogometu ne bodo odločali trenerji, ampak bo selektor postal virus," je povedal Milan Krek.

Milan Krek | Foto: Nebojša Tejić/STA Milan Krek Foto: Nebojša Tejić/STA

Kdaj bodo na Nogometni zvezi Slovenije lahko spet pozdravili nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije, ki se je po 25 krogih ustavila 8. marca, tako še ni znano, a je zdaj postalo jasno, da se slovenski nogometni prvoligaši vračajo vsaj na treninge.

Na odgovor, kdaj se bodo lahko spet igrale tekme in na kakšen način, bomo morali počakati še nekaj časa. Morda bo slika vsaj malce bolj razjasnjena po sredini novinarski konferenci.

NZS Novoletno srečanje
Sportal NZS v skrbeh: Izguba se bo štela v milijonih, ogrožen je obstoj klubov #video
Dejan Dončić
Sportal NZS se je odločila, Dončić dvignil palec novostim
Radenko Mijatović
Sportal Čeferin obvestil NZS, da pričakuje odgovore do 25. maja

 

Ne spreglejte