SiolNET. Sportal Prva liga
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Izjava za javnost NK Olimpija

NK Olimpija pojasnjuje, kaj se je dogajalo v soboto

0,70

termometer

NK Olimpija NK Koper četrtfinale
Olimpija bi se morala v soboto v derbiju 17. kroga pomeriti z Muro, a je dvoboj prestavljen. Foto: Nik Moder/Sportida

Pri Muri po tem, ko so jih dve uri pred začetkom derbija 17. kroga z Olimpijo obvestili, da je dvoboj v Stožicah prestavljen, niso skrivali slabe volje in nezadovoljstva. Po (ne)prespani noči je z izjavo za javnost postregel še ljubljanski klub, opisal potek dogodkov na stresno soboto in poudaril, kako je zdravje igralcev in zaposlenih v klubih na prvem mestu.

Ante Šimundža Sportal Odziv Mure na dogodke v Ljubljani: To je bilo skrajno neodgovorno in ponižujoče

Pri ljubljanski Olimpiji so v današnji izjavi za javnost, objavljeni na klubski strani, opisali sosledje dogodkov, ki je po povečanem številu okužb v taboru zmajev in izdanih odločbah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) o karanteni zaradi tveganega stika preostalim igralcem, ki niso cepljeni, preboleli oziroma pozitivni, privedel do tega, da je bila tekma v Stožicah prestavljena. Poudarjajo, da so ravnali v skladu s protokoli NIJZ v želji, da bi omejili širjenje okužb in zaščitili člane Olimpije ter navsezadnje tudi Mure in preostalih klubov.

Trener Olimpije Dino Skender še čaka na prvo domačo zmago, odkar se je vrnil na vroči stolček zmajev. Trener Olimpije Dino Skender še čaka na prvo domačo zmago, odkar se je vrnil na vroči stolček zmajev. Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpija in Mura se bosta tako za točke v sklopu 17. kroga potegovali v rezervnem terminu, ki ga bo vodstvo tekmovanja sporočilo pozneje, zeleno-bele pa čakajo dodatne skrbi, saj imajo za zdaj v svojih vrstah kar 12 okužb s koronavirusom, igralci, ki niso cepljeni, preboleli oziroma pozitivni, pa se nahajajo v karanteni.

Ljubljanski klub se zaveda, da širjenja virusa nima več pod nadzorom, poraja pa se vprašanje, kaj se bo pripetilo z naslednjimi tekmami. Prihodnjo soboto bi tako morali zeleno-beli po urniku 1. SNL gostovati v Celju. V soboto so brez načrtovane tekme ostali tudi Celjani, saj je izvedbo tekme v Domžalah preprečila gosta megla. Ta je bila prisotna tudi v Ljubljani, kjer bi v času dvoboja med Olimpijo in Muro tudi vladala zelo slaba vidljivost, a o tem sodnikom niti ni bilo treba odločati, saj je Nogometna zveza Slovenije (NZS) dve uri pred načrtovanim začetkom dvoboja sporočila, da je tekma zaradi izdanih odločb o karanteni prestavljena. Celjani se bodo z Domžalčani v prestavljeni tekmi potegovali za točke v ponedeljek, nov termin srečanja med Olimpijo in Muro, ki jo že v četrtek čaka evropski spektakel – domača tekma konferenčne lige proti Tottenhamu v Ljudskem vrtu –, pa od NZS še ni potrjen.

NK Domžale : NK Olimpija, prva liga, Janez Pišek Sportal Pišek zadel za zmago nad nekdanjimi, prestavljena še ena tekma Olimpije

Izjava za javnost NK Olimpija:

Zdravje igralcev in zaposlenih v klubih je na prvem mestu

Skladno z velikim porastom okužb s koronavirusom v državi in navodili NIJZ v NK Olimpija Ljubljana poostreno izvajamo ukrepe preventive in testiranja. S temi aktivnostmi smo v preteklih desetih dnevih identificirali okužbe treh članov kluba, ki so bili pravočasno umaknjeni od ekipe. Na petkovem hitrem testiranju na koronavirus, ki ga skladno s protokolom izvajamo dan pred tekmo, je bilo pet igralcev pozitivnih, ki sicer niso imeli nobenih simptomov in so bili takoj samoizolirani. Skupno s tremi predhodno okuženimi člani ekipe je bilo v taboru Olimpije torej osem okužb. Na Nogometno zvezo Slovenije smo takoj sporočili, kakšno je stanje, nato pa po navodilu zveze s PCR-testi testirali celoten tabor. 

Rezultate PCR-testiranja smo prejemali v soboto med 11.00 in 12.00. Poleg že omenjenih osmih članov ekipe so bili pozitivni še testi štirih asimptomatskih igralcev. Skupno je bilo tako pozitivnih 12 članov zeleno-belega tabora in po posvetu klubske zdravstvene službe z NIJZ je postalo jasno, da obsega širjenja virusa ne obvladujemo več, ampak da je prišlo do izbruha okužb v ekipi. 

Na podlagi rezultatov PCR-testov in ugotovitve, da širjenja virusa nimamo več pod nadzorom, je NIJZ tudi preostalim igralcem, ki niso cepljeni, preboleli oz. pozitivni, izdal odločbe o karanteni zaradi rizičnega stika.  

O dogajanju smo ažurno obveščali Nogometno zvezo Slovenije, ki je na podlagi izdanih odločb o karanteni sprejela odločitev, da se tekma prestavi. 

Zdravje igralcev in osebja kluba smo in bomo vedno postavili na prvo mesto. Ravnali smo skladno s protokoli NIJZ v želji, da bi omejili širjenje okužb in zaščitili člane Olimpije ter navsezadnje tudi Mure in preostalih klubov.

NK Olimpija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin