Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2020,
12.15

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

NK Rijeka Prva liga Telekom Slovenije Ivan Močinić NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 25. 11. 2020, 12.15

3 leta, 5 mesecev

Ivan Močinić v zmajevem gnezdu

Olimpijo okrepil Hrvat, ki je že zaigral za "kockaste" in navduševal Keka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Ivan Močinić | Ivan Močinić v Ljubljani ne bo prvič oblekel zeleno-belega dresa. Nosil ga je že na Dunaju. | Foto Sportida

Ivan Močinić v Ljubljani ne bo prvič oblekel zeleno-belega dresa. Nosil ga je že na Dunaju.

Foto: Sportida

Nogometni klub Olimpija je v svoje vrste sprejel še enega hrvaškega legionarja. V zmajevo gnezdo je prišel 27-letni zvezni igralec Ivan Močinić, ki se lahko pohvali z nastopom za izbrano vrsto ''kockastih''. V karieri se je najbolj izkazal v dresu Rijeke, pri dunajskem Rapidu pa ni imel sreče z zdravjem.

Olimpija, Aluminij, november 2020
Sportal V Stožicah vse v znamenju Olimpije in tudi Maradone

Čeprav vodstvo Olimpije na čelu s predsednikom Milanom Mandarićem napoveduje zasuk ljubljanskega kluba, ki naj bi se vedno bolj uprl na lastni podmladek in skušal afirmirati čim več mladih domačih nogometašev, se v Ljubljani vse bolj kopiči legija tujih igralcev. Prevladujejo Hrvati. Prejšnji teden sta zmaje okrepila izkušena Mario Kvesić in Goran Milović, ki sta prišla v Ljubljano kot prosta igralca, zdaj pa je šel po njunih stopinjah še Ivan Močinić ter sklenil sodelovanje z zeleno-belimi do konca sezone.

Kapetan Kekove Rijeke, nato je sledila kalvarija v Avstriji

Z Rijeko je zbral osem nastopov tudi v skupinskem delu evropske lige. | Foto: Sportida Z Rijeko je zbral osem nastopov tudi v skupinskem delu evropske lige. Foto: Sportida Pri 27 letih se lahko pohvali z bogato kariero. Pri Rijeki je predstavljal enega od stebrov zvezne vrste, vrsto let sodeloval z Matjažem Kekom in nosil kapetanski trak, leta 2016 pa se je odpravil v tujino. Izbral je ponudbo dunajskega Rapida, ki je zanj odštel 2,5 milijona evrov. Ni manjkalo veliko, pa bi leta 2014 odpotoval na svetovno prvenstvo v Braziliji.

Znašel se je že na seznamu Nika Kovača, a mu je nato nabiranje neprecenljivih izkušenj z največjega tekmovanja na svetu preprečila poškodba. Leta 2015 je debitiral v članski reprezentanci Hrvaške. Pomagal je do gostujoče zmage nad Rusijo, to pa je bil tudi njegov edini nastop za ''ognjene''. Na Dunaju se ni naigral. Naletel je na ogromno zdravstvenih težav, ki so ga oddaljile od igrišč skoraj za dve leti.

Dare Vršič
Sportal V Sloveniji odmeva nenavaden fenomen

Z Olimpijo želi postati slovenski prvak

Ko se je lani vrnil, ni več ujel forme, s katero je pred leti spadal med najboljše hrvaške zvezne igralce. Nazadnje se je predstavil v dresu Istre 1961, hrvaškega prvoligaša iz Pulja, v sezono 2020/21 pa vstopil kot prost igralec. Novega delodajalca je našel šele konec novembra v Sloveniji, kjer se je pridružil številnim rojakom. Po prihodu v Ljubljano ni skrival dobre volje.

"Počutim se super. Podpisal sem za velik klub, ki ima veliko navijačev in bogato tradicijo. Res sem zadovoljen, da sem tukaj, in upam, da bom lahko ekipi čim bolj pomagal. Olimpiji želim pomagati do naslova prvaka, kar je verjetno vsako leto cilj kluba," je izpostavil nekdanji hrvaški reprezentant, ki bo lahko v četrtek spremljal soigralce na delu na domači tekmi proti Aluminiju.

Simon Rožman
Sportal Hude težave za Rožmana pred evropskim spektaklom v Neaplju
Hrvaška kolonija se je povečala

Pri Olimpiji prav gotovo ne manjka Hrvatov. Poleg trenerja Dina Skenderja in njegovih pomočnikov imajo potni list južne slovenske sosede tudi napadalca Ante Vukušić in Dražen Bagarić, zvezni igralci Luka Marin, Mario Kvesić in Jakov Blagaić ter branilca Goran Milović in Marko Perković. Močinić je torej že osmi hrvaški legionar v vrstah Olimpije.

 

Ne spreglejte