Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2019,
18.28

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Safet Hadžić

Petek, 14. 6. 2019, 18.28

4 leta, 10 mesecev

Hadžić z novo pričesko in receptom, kako bi dalj časa ostal kot trener Olimpije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

3

Zadnji med prvoligaši - manj kot štiri tedne pred prvo evropsko tekmo - so priprave na novo nogometno sezono začeli podprvaki iz Ljubljane. Trener Safet Hadžić, ki Olimpijo sploh prvič vodi od prvega dne priprav, se še ne more pohvaliti z nobeno okrepitvijo, pa čeprav je izgubil dva nosilca igre, Roka Kronavetra in Dina Štigleca.

Safet Hadžić o odhodih

 

Zbor v okrnjeni zasedbi, lahko rečemo za začetek nove sezone pri Olimpiji. Nejc Vidmar, Vitalij Maksimenko, Vitja Valenčič, Haris Kadrić, Asmir Suljić in Tomislav Tomić so dobili še nekaj prostih dni, prišel pa je Nik Kapun, ki še okreva po poškodbi.

Najbolj nasmejan je bil Stefan Savić, ki je sveže zaročen: "V redu je bilo. Zaprosil sem punco. Rekla je da. Bilo je prelepo."

Macky Bagnack se lahko pohvali z novo pričesko. In ko smo že pri pričeskah, tudi trener Safet Hadžić je naredil spremembo: "Preveč sem bil siv, pa sem se moral. Saj bo hitro spet naravna barva."

Tokrat sezono začenja na čelu strokovnega vodstva kot glavni trener, ne kot gasilec: "Tu bi bil raje 10 let. Mogoče pa je tudi, da bom v enemu mesecu odšel. Veste, kako je v Olimpiji."

In kakšen recept ima, da se bo dalj časa zadržal na trenerskem stolčku? "Težil bom k napadalni igri, seveda, in bojem za prvo mesto," odgovarja prvi mož stroke.

Hadžić o poškodbah obrambnih nogometašev

Največji udarec je klub doživel z odhodom Roka Kronavetra, ki je odšel v Maribor. Ko beseda nanese nanj, govorijo s cmokom v grlu. "Ne vem, kaj bi rekel. Vsakemu fantu iz slačilnice želim vse najboljše v nadaljevanju kariere. Vsak dela, kar misli, da je najboljše zanj," je dejal vezist Goran Brakić.

Pri Olimpiji poudarjajo, da okrepitve bodo, a denarja ni neomejeno. Nekdanji član Maribora Šme je za zdaj le na preizkušnji. "Upoštevajoč poškodbe, zagotovo potrebujemo izkušenega štoparja – izkušenega branilca. Potreboval bom osrednjega napadalca, kot je Vombergar, ki bo zagotavljal vsaj 15 golov na sezono," poudarja Hadžič.

O okrepitvah

V sklopu priprav na sezono bodo Ljubljančani igrali tudi z zagrebškim Dinamom in beograjskim Partizanom. Z zadnjim šestega julija v Stožicah.

Ne spreglejte