Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2020,
15.00

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NK Gorica NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 2. 12. 2020, 15.00

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Gorica : Domžale

Druga zaporedna zmaga rumene družine #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
NK Domžale | Domžalčani so na zadnjih treh tekmah osvojili sedem točk. | Foto Vid Ponikvar

Domžalčani so na zadnjih treh tekmah osvojili sedem točk.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Gorice so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:0).

NK Olimpija NK Maribor
Sportal Večni derbi: Olimpija ustavila pohod Maribora in ga spet ujela #video

Novogoričani so dobili novo zaušnico, Domžalčani so jim po boljšem drugem polčasu zadali že deveti poraz, tako da Primorci ostajajo na dnu lestvice in nadaljujejo svoj najslabši izkupiček v zgodovini. Za Gorico je bil to tretji zaporedni poraz, že šest tekem pa je brez zmage. Domžale pa so tretjič zapovrstjo neporažene in so se vsaj začasno prebile na peto mesto.

Prvi polčas ni postregel z zadetkom, čeprav so imeli domači nekaj (pol)priložnosti, potem ko je v 12. minuti poskusil Rok Grudina, v 16. in 21. pa Semir Smajlagić, ki je bil prvič premalo natančen, drugič pa je njegov strel z 20 metrov uspešno obranil Grega Sorčan. Najbližje golu pa so bili Domžalčani v 32. minuti, ko je Sven Šoštarič Karič sprožil malo z leve strani z dobrih desetih metrov, a je zadel vratnico.

Vuklišević je potrdil zmago Domžal:

V 50. minuti je Šoštarič Karič znova preigraval na levi strani, a njegov strel takrat ni bil tako natančen, tako kot ne Zenija Husmanija po kotu malce pozneje. Za razliko od prvega polčasa so bili v uvodu drugega dela odločnejši gosti, prišli še do nekaj (prešibkih) strelov, Novogoričani pa so prvič resneje poskusili v 63. minuti, ko je sprožil Adis Hodžić, a meril točno v nekdanjega vratarja Gorice Sorčana.

V 69. minuti pa so gosti povedli. Dario Kolobarić je z leve strani kazenskega prostora podal pred vrata, kamor je vtekel Arnel Jakupović in zadel za 1:0. V 77. minuti bi lahko Domžalčani spet nevarneje zagrozili, saj se je na robu kazenskega prostora v ugodnem položaju za strel znašel Tamar Svetlin, a na koncu slabo zaključil, tako da je žoga zletela mimo vrat.

So pa prednost podvojili v 82. minuti, ko je Senijad Ibričić z desne strani izvedel prosti strel in žogo poslal na oddaljeno vratnico, kjer jo je z nogo v mrežo potisnil Damjan Vuklišević za končnih 2:0.

Gorica bo v 16. krogu v nedeljo gostovala v Mariboru, Domžale pa bodo dan prej gostile Koper.

Gorica : Domžale 0:2 (0:0)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Glažar, Gabrovec, Šprah.

Strelca: 0:1 Jakupović (69.), 0:2 Vuklišević (82.).

Gorica: Likar, Bjelica, Tomiček, T. Kavčič, Širok, Nkama (od 72. Oyewusi), Grudina, Hodžić (od 80. Begić), Cvijanović, Smajlagić, Velikonja (od 69. Colley).

Domžale: Sorčan, Šoštarič Karič, Vuklišević, Dobrovoljc, Urbančič (od 58. Svetlin), Žinič, Husmani, Ibričić, Pišek, Sikimić (od 58. Jakupović), Podlogar (od 58. Kolobarić).

Rumeni kartoni: Cvijanović, Tomiček; Šoštarič Karič.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Novi Govici:

KONEC TEKME!

82. minuta: GOOOL! 0:2! Domžale so še okrepile vodstvo. Po prostem udarcu, ki ga je priboril Jakupović, je Ibričić lepo podal v kazenski prostor, kjer je povsem sam Vuklišević darilo izkoristil in zadel v polno. 

69. minuta: GOOOL! 0:1! Domžalčani vodijo v Novi Gorici! Domačo obrambo je premešal Dario Kolobarić in poslal uporaben predložek v sredino, tam pa se je lepo znašel Arnel Jakupović in ugnal vratarja Uroša Likarja.

Video: zadetek Jakupovića:

64. minuta: Strel v okvir vrat Gorice, a lahko rečemo, da res samo to. Hodžić je lepo prodrl, a sprožil naravnost v naročje Sorčana.

50. minuta: Domžalčani so spet zapretili. Lepo je preigraval Karić in lepo sprožil, na drugi vratnici goriških vrat pa je za nekaj mili sekund zamudil Podlogar in ostalo je pri začetnem izidu.

Video: nevarno pred vrati Gorice:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Srečanje za zdaj nadaljuje tudi Nkama.

KONEC PRVEGA POLČASA!

43. minuta: Prvi rumeni karton. Nigerijcu Chinwenduja Johana Nkami je po posredovanju Šoštariča Karića grdo obrnilo nogo in vprašanje je, če bo lahko nastopil v drugem polčasu. Branilec Domžal je prejel rumeno opozorilo.

Video: prvi rumen karton na tekmi:

32. minuta: Najlepša akcija na tekmi. Podlogar je prodrl v kazenski prostor na desni strani. Poslal je nizek predložek  na drugo vratnico, kjer je bil povsem sam Šoštarič Karić, a sreča mu je obrnila hrbet. Zadel je le vratnico.

Video: vratnica Domžal:

21. minuta: Goričani so veliko bolj nevaren tekmec. Tukaj je še tretji poskus. Ponovno je sprožil Smajlagić, tokrat z večje razdalje, a Sorčan je žogo uspešno odbil in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Video: Smajlagić ogrel Sorčanove dlani:

16. minuta: Nova priložnost za Gorico. Z desne je oster predložek v kazenski prostor poslal Matija Širok, do strela pa je prišel Semir Smajlagić, a ob odlični obrambi rumenih ni bil dovolj natančen.

12. minuta: Po začetnem otipavanju smo dočakali prvi poskus. Lepo je prodrl nogometaš Gorice Rok Grudine in lepo streljal, a Grega Sorčan ni imel nobenih težav. Strel je šel vendarle preveč po sredini. Ostalo je pri začetnih 0:0.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

⚽️ | Začetna enajsterica Gorice za današnji obračun z NK Domžale. #NašeMestoNašPonos  #GoričaniSmoMi

Objavil/a ND Gorica dne Sreda, 02. december 2020

Začetnih 11 za 78. medsebojni spopad z ND Gorica! ⬅️ Sikošek, Svetlin, Kolobarić, Jakupović ➡️ Urbančič, Vuklišević, Sikimić, Podlogar   #Plts #GORDOM

Objavil/a NK Domžale dne Sreda, 02. december 2020

Pred tekmo: 

Pestra nogometna sreda, ko je večino Slovenije pobelil sneg, se bo začela v Novi Gorici. Za točke se bosta najprej - začetek bo že ob 13. uri - pomerili ekipi, ki sta v Sloveniji kraljevali sredi prejšnjega desetletja. Takrat sta skupaj osvojili kar pet zaporednih državnih naslovov zapored (Gorica tri, Domžale dva), osvajanje lovorik, nazadnje sta se veselili v pokalu, pa nadaljevali tudi v zadnjem desetletju. V tej sezoni vrtnicam ne kaže najboljše, saj so po 14 nastopih na repu razpredelnice.

V Novi Gorici na dan srečanja z Domžalami sneži:

"Želimo pokazati, da zadnji rezultati niso realen odsev ekipe. Tudi sebi želimo dokazati, da znamo igrati nogomet. Prepričan sem, da bo tega krča, s katerim se spopadamo, kmalu konec," sporoča napadalec Gorice Mathias Oyewusi. "Če želimo nekaj iztržiti iz tekme, bomo morali biti zbrani v fazi obrambe, predvsem pa konkretnejši v napadu," meni Afričan. Novogoričani so torej krču, tako da bi bila današnja domača zmaga vredna zlata.

Djuranović napovedal menjave

Dejan Djuranović z Domžalami trka na vrata zgornje polovice razpredelnice. | Foto: Vid Ponikvar Dejan Djuranović z Domžalami trka na vrata zgornje polovice razpredelnice. Foto: Vid Ponikvar Domžalčani, ki bodo danes pogrešali kaznovanega Gregorja Sikoška, prihajajo v mesto vrtnic s ponosnim nasmeškom, saj so v nedeljo pokvarili načrte favorizirani Olimpiji. Pod vse zadetke so se podpisali mladi igralci, ki bi lahko rumeno družino kmalu popeljali v zgornjo polovico razpredelnice. To bi bil velik napredek glede na bolj ali manj ponesrečeno sezono 2019/20. Trener Dejan Djuranović je zaradi norega ritma tekem - ne gre pozabiti, da bodo Domžalčani 9. decembra odigrali tudi zaostalo srečanje z Bravom - napovedal nekatere menjave v ekipi.

"S soigralci smo odločeni, da želimo v Novi Gorici doseči drugo zaporedno zmago in se pomakniti po lestvici navzgor," ne skriva želje Zeni Husmani, eden izmed najbolj izkušenih nogometašev Domžal, ki bodo lahko danes računale tudi na Tonćija Mujana. V napadu bi bila lahko znova za tekmeca najbolj nevarna vroči golgeter Dario Kolobarić in povratnik Arnel Jakupović, ki sta se izkazala proti Ljubljančanom.

Ne spreglejte