Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2022,
17.30

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

NK Rudar Velenje NK Aluminij NK Nafta Lendava NK Krka NK Rogaška NK Ilirija Druga liga

Nedelja, 20. 11. 2022, 17.30

1 leto, 5 mesecev

Druga liga, 17. krog

Pevniku spopad nekdanjih trenerjev Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
, Robert Pevnik | Robert Pevnik, ki se je večkrat preizkusil v vlogi trenerja Olimpije, je v soboto z Aluminijem slavil v Ljubljani.  | Foto Vid Ponikvar

Robert Pevnik, ki se je večkrat preizkusil v vlogi trenerja Olimpije, je v soboto z Aluminijem slavil v Ljubljani.

Foto: Vid Ponikvar

Drugoligaški klubi ne poznajo počitka. Če bo 1. SNL zaradi reprezentančnega premora in začetka SP 2022 mirovala do konca meseca, pa so drugoligaši ta konec konec tedna na delu. V 17. krogu je bil v ospredju derbi v Ljubljani, kjer je ambiciozna Ilirija v soboto gostila drugouvrščeni Aluminij, a mu morala priznati poraz z 2:3. To je bil tudi spopad nekdanjih trenerjev Olimpije. 

Vodilna Rogaška, ki žanje uspehe pod vodstvom Oskarja Drobneta, je s 5:3 premagala velenjski Rudar, zelo zanimivo pa je bilo tudi v Novem mestu, kjer je bila Krka z 2:1 boljša od Nafte.

V nedeljo sta se zmag veselila še Primorja in Jadrana iz Dekanov, dvoboj Vitanest Bilje - Fužinar Vzajemci se je končal z neodločenim izidom, tekma med Krškim in Brinjem pa je bila zaradi poplavljenega igrišča prestavljena.

Drugoligaške zelenice bodo aktivne še ta mesec, potem pa sledi dolg premor, vse do 5. marca, ko se bo začel spomladanski del. Kdo bo prezimil na prvem mestu? Po soboti je že jasno, da sta glavna kandidata za to vodilna Rogaška in Aluminij, ki zaostaja zgolj za točko. Oba sta zabeležila novi zmagi, Aluminij s 3:2 v Ljubljani pri Iliriji, Rogaška s 5:3 doma proti Rudarju. Če bi Aluminij danes izgubil v Šiški, bi se naslova jesenskega prvaka že veselila Rogaška, tako pa se bo o jesenskem prvaku odločalo naslednji konec tedna, ko bo Rogaška gostovala v Kidričevem.

Aluminij je sicer v derbiju 17. kroga gostoval pri Iliriji, to pa je bil tudi obračun nekdanjih trenerjev Olimpije. Goranu Stankoviću tokrat ni uspelo prelisičiti Roberta Pevnika, ki za zdaj izpolnjuje tisto, kar je napovedal pred začetkom sezone, saj so Kidričani pri vrhu. Aluminij se želi ekspresno vrniti v prvo ligo.

NŠ Mura : NK Maribor
Sportal Navijači Mure prekinili tekmo, črno-belim 1000 evrov kazni

Najboljši strelci:

13  Bamba Susso (Bilje), Matej Poplatnik (Ilirija), 
12 – Nik Marinšek (Aluminij),
8 – Nejc Gradišar (Rogaška), Gašper Černe (Roltek Dob),
7 – Dejan Djermanović (Ilirija), Gal Grobelnik (Beltinci), Faris Zubanović (Fužinar), Anel Hajrić (Rogaška, Triglav Kranj)
...

Ne spreglejte