Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 11. 2018,
15.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Triglav NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 25. 11. 2018, 15.15

5 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Domžale

Domžalčani so se znesli nad Triglavom #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Nogometaši Triglava so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:4 (0:2).

Triglav Domžale Prva Liga Telekom Slovenije
Sportal Domžale so plesale v Kranju, Aluminij poglobil krizo Gorice #video

Domžalčani so niz neporaženosti podaljšali na šest tekem, petkrat so zmagali in enkrat remizirali. Kranjčanom pa danes ni uspelo presenetiti favoriziranih Domžal, tako kot so jih septembra, ko so ob Kamniški Bistrici zmagali.

Na razmočenem igrišču v Kranju so bili Domžalčani celo tekmo boljši tekmec, mrežo gostiteljev pa so načeli v 11. minuti. Adam Gnezda Čerin je streljal z roba kazenskega prostora in zadel vratnico, potem pa je odbito žogo v gol pospravil Dario Melnjak.

Kranjčani so imeli najlepšo priložnost prvega polčasa v 20. minuti, ko je po predložku iz kota streljal Egzon Kryeziu, a je žoga po rahlem posredovanju domžalskih nogometašev zletela čez prečko.

V 26. minuti pa so gostje povišali vodstvo z zadetkom Senijada Ibričića, ki je iz neposredne bližine gola žogo poslal v desni spodnji kot gola.

Fotogalerija s tekme v Kranju, fotograf Žiga Zupan/ Sportida:

Fotogalerija
1 / 57

Razmere na igrišču slikovito opiše dogodek iz 32. minute, ko je Tonči Mujan ob strelu na gol dobesedno ostal vkopan na razmočenem terenu. Do konca polčasa so imeli Domžalčani še nekaj priložnosti, a je rezultat ostal nespremenjen.

V 48. minuti je do strela z glavo po predložku Ibričića iz kota prišel Gaber Dobrovoljc, a se je izkazal Luka Čadež. Kmalu zatem je imel lepo priložnost za nov zadetek še Mujan, ki se je po napaki Triglavove obrambe znašel ena na ena s Čadežom, a je streljal prek gola.

V 70. minuti je Ibričić nevarno streljal, a je žoga zletela mimo gola, so pa Domžalčani znova zadeli v 72. minuti. Gnezda Čerin je po podaji Mujana spretno obšel branilca Triglava in se razveselil svojega drugega gola v letošnji sezoni.

V 78. minuti pa je domačim uspelo znižati zaostanek. Luka Majcen je streljal z desne strani v levi spodnji kot, Mulalić je bil že premagan, žogo pa je v gol potisnil Dickson Afoakwa. Kranjčani so imeli potem še nekaj priložnosti, a mreže Domžal niso več uspeli zatresti.

Je pa Ermin Alić v 89. minuti po strelu Andraža Kirma slabo posredoval in žogo preusmeril v svoj gol za končnih 4:1 za Domžale, ki so se tako s šesto zmago v sezoni povzpeli na tretje mesto lestvice, Kranjčani ostajajo na osmem.

Domžale bodo v 18. krogu prihodnji konec tedna gostile vodilni Maribor, Triglav pa bo gostoval pri Rudarju.

Triglav : Domžale 1:4 (0:2)

Športni center, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Mežnar (Maribor) in Mijatović (Velenje).

Strelci: 0:1 Melnjak (11.), 0:2 Ibričić (26.), 0:3 Gnezda Čerin (72.), 1:3 Afoakwa (78.), 1:4 Alić (89./avtogol).

Triglav: Čadež, D. Kryeziu (od 66. Križaj), Kumer, Alić, Arh Česen, Mlakar, Udovič, Tijanić, E. Kryeziu, Žurga (od 61. Afoakwa), Majcen.

Domžale: Mulalić, Kirm, Dobrovoljc, Melnjak, Sikosek, Vetrih, Gnezda Čerin, Mujan (od 75. Belima), Ibričić (od 85. Hodžić), Lazarevič (od 67. Nicholson).

Rumen karton: Vetrih, Dobrovoljc.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Kranju:

Konec tekme!

89. minuta: GOOOL! 1:4! Nov zadetek. Domžale so le potrdile zmago in nove tri točke. Po ostrem predložku Andraža Kirma, iskal je Shamara Nicholsona, je žogo v lastno mrežo nesrečno preusmeril Ermin Alić.

Nesrečni Alić postavil končni rezultat:

78. minuta: GOOOL! 1:3! Triglav je prišel vsaj do častnega zadetka. V hitrem protinapadu je Luka Majcen lepo zaposlil rezervista Dicksona Afoakwo, ki je žogo potisnil v prazno mrežo.

Triglav je po lepi akciji znižal izid na 1:3:

72. minuta: GOOOL! 0:3! Po lepi podaji Tonći Mujana je žoga prišla do Adam Gnezde Čerina, ki je nato še lepo preigral Kristjana Arha Česna in v slogu največjih mojstrov povišal prednost Domžal na 3:0.

Med strelce se je vpisal tudi Gnezda Čerin:

70. minuta: Nova zapravljena priložnost za Domžale. Lepo žogo je spet dobil kapetan Ibričić, a je žogo poslal čez vrata Kranjčanov.

Kapetan Domžal ni bil natančen:

49. minuta: Veliko priložnost za rumene! Po podaji s kota je z glavo streljal Gaber Dobrovoljc, a se je vratar Čadež izkazal z izjemno obrambo. Ostalo je pri 2:0 v prid gostov iz Domžal.

Izkazal se je vratar Tirglava:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

26. minuta: GOOOL! 0:2! Gostje iz Domžal so še povišali prednost. Po podaji strelca prvega zadetka Melnjaka je tokrat v polno meril kapetan Senijad Ibričić.

20. minuta: Kakšen strel! Triglav je imel po kotu izjemno priložnost za izenačenje. Kot iz topa je sprožil Egzon Kryeziu, a se je izkazal vratar Domžal Ajdin Mulalić. S konicami prstov je žogo odbil v nov kot.

Kakšen strel Kryeziuja:

11. minuta: GOOOL! 0:1! Po odličnem udarcu Adama Gnezda Čerina je žoga zadela vrartnico, odbitek pa je nato za hrbet vratarja Kranjčanov Luke Čadeža pospravil Dario Melnjak.

Domžale so hitro povedle:

Začetek tekme!

Začetni postavi v Kranju:

 

Ne spreglejte