Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2023,
19.30

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

Natisni članek

NŠ Mura FC Koper NK Radomlje NK Rogaška NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 26. 11. 2023, 19.30

5 mesecev

1. SNL, 3. KROG

"Muraša" za zmago Celja, Šimundža se iz Sobote vrača s točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57
NK Bravo NK Celje Žan Karničnik | Žan Karničnik, ki je bil gost Sportalovega sobotnega intervjuja, je zadel za vodstvo Celja z 1:0. | Foto www.alesfevzer.com

Žan Karničnik, ki je bil gost Sportalovega sobotnega intervjuja, je zadel za vodstvo Celja z 1:0.

Foto: www.alesfevzer.com

Po nepozabnih dnevih proslavljanja velikega uspeha članske reprezentance, uvrstitve na Euro 2024, se nadaljuje prvoligaški maraton. Vrhunec je bil na Fazaneriji, kjer je prvič po tem, ko je zapustil Muro, gostoval Ante Šimundža, zdaj trener Maribora. Gola nismo dočakali (0:0). Vodilni Celjani so z 2:0 premagali Bravo, zadela sta nekdanja člana Mure, Žan Karničnik in Nino Kouter. Krog sta sklenila Aluminij in Koper (3:2). Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik je v soboto tekmo z Radomljami začel na klopi, aktualni prvaki so povedli šele v 62. minuti, štiri minute pozneje pa potrdili deseto zmago sezone (2:0). Zaradi poplav prestavljeni tretji krog se je sicer začel v Rogaški Slatini, kjer so z 2:1 zmagale Domžale.

Žan Karničnik Slovenija Kazahstan
Sportal Ko je v šoli gledal prvo Kekovo pravljico, si ni mislil, da bo nekega dne to doživel tudi on

1. SNL, 3. krog:

Sobota, 25. november:

Nedelja, 26. november:

Celja pa Bravo doma ni premagal

Nino Kouter za 2:0 | Foto: www.alesfevzer.com Nino Kouter za 2:0 Foto: www.alesfevzer.com Nedeljski spored se je začel v Spodnji Šiški, kjer sta igrala Bravo in Celje. Mladi ljubljanski klub je med reprezentančnim premorom okrepil svoje vrste, pridružil se jim je 19-letni Nigerijec Victor Gidado, štajerski klub pa je v sredo izpadel iz pokalnega tekmovanja. Zanimivo: Šiškarji so v tej sezoni premagali vse slovenske udeležence v Evropi (Olimpijo, Maribor in Domžale), zdaj pa so želeli zbirko dopolniti še s Celjem. A da vodilna ekipa lige tega ne bo dovolila, je bilo jasno že v sedmi minuti, ko je za vodstvo z 1:0 zadel slovenski reprezentant Žan Karničnik, ki smo ga gostili v Sportalovem sobotnem intervjuju. V drugem polčasu je – le deset minut po vstopu v igro – prednost Celja povišal še en nekdanji zvezdnik Mure, Nino Kouter.

Brez golov v Fazaneriji

Ante Šimundža | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Ante Šimundža Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Ante Šimundža si je v obdobju, ko je vodil Muro, pri privržencih črno-belih prislužil posebno mesto v srcu. Z Muro je v Sloveniji osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, zdaj pa se je prvič vrnil v Mursko Soboto kot trener tekmeca. "Derbi je velik izziv za nas, vendarle treniramo za takšne tekme. Tisti, ki nerad igra derbije in se ga boji, nima mesta v nogometu," je pred tekmo dejal srbski strateg Mure Vladimir Vermezović, ki je prvič v trenerski karieri občutil moč prekmursko-štajerskega spektakla. Šimundža je seveda ponosen na obdobje, ki ga je preživel v Fazaneriji, a je pred derbijem dejal: "Zdaj sem v klubu, ki mi je dal največ v igralski in trenerski karieri. Ni vprašljivo, kaj si želim v nedeljo." A zmage in treh točk ni dobil.

Zaradi prekrška gol Marka Kolarja ni veljal. Končalo se je z 0:0. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Zaradi prekrška gol Marka Kolarja ni veljal. Končalo se je z 0:0. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Končalo se je z 0:0, pa je imel Maribor več priložnosti. Štirikrat so streljali v znotraj okvira vrat, Muraši le enkrat, a se je takrat izkazal Ažbe Jug. Takrat se je po samostojnem prodoru Dardan Shabanhaxhaj odločil za strel z leve strani, odbita žoga je padla na glavo Nikole Jovićevića, a je njegov strel vratar Maribora refleksno ubranil. Vijoličasti so sicer v prvem polčasu zatresli mrežo nasprotnika, a gol Marka Kolarja ni veljal. Hilal Soudani je dobro streljal, vratar Klemen Mihelak je žogo odbil do Kolarja, ta je v prvem poskusu zadel vratnico, v drugo pa zadeli. A Maribor se je veselil le kratek čas, oglasil se je VAR, po ogledu posnetka pa so sodniki dosodili predhodni prekršek Arnela Jakupovića.

Tom Kljun
Sportal Kljun je nova okrepitev Aluminija

Koper v ligi prvič izgubil v Kidričevem

Robert Pevnik | Foto: Vid Ponikvar Robert Pevnik Foto: Vid Ponikvar Tretji krog, prestavljen zaradi poplav, ki so pred tremi meseci prizadele številne dele Slovenije, se je končal v Kidričevem. Aluminij je potreboval točke v boju za obstanek, Koprčani pa v boju za vrh. Štajerci so se nedavno okrepili s Tomom Kljunom, nekdanjim upom Celja, ki se je vrnil v domovino po dokazovanju v Lecceju. In prišli do odmevne zmage, zmagali so s 3:2, sploh prvič so na domači zelenici v prvi ligi premagali Koper, ki je tako izgubil na drugi zaporedni tekmi.

Primorci so z golom Nika Omladiča sicer povedli že v 14. minuti, a so domači z goloma Tina Matića in Tina Martića tekmo preobrnili že v nadaljevanju prvega polčasa. Sredi drugega polčasa je mladi branilec Rok Schaubach zadel za vodstvo s 3:1. Gostje so se z golom Mateja Palčiča ob koncu tekme sicer vrnili, imeli v zadnjih naletih še nekaj priložnosti, najlepšo pa je zapravil Bede Osuji.

Druga zaporedna zmaga Domžal

Danijel Šturm je zadel in podal za drugo zaporedno zmago Domžal. | Foto: www.alesfevzer.com Danijel Šturm je zadel in podal za drugo zaporedno zmago Domžal. Foto: www.alesfevzer.com Domžale se po slabem začetku sezone, tudi po menjavi trenerja lep čas ni in ni šlo, zdaj le pobirajo. Varovanci Dušana Kosića so na prvi tekmi zaostalega tretjega kroga z 2:1 premagali zadnjeuvrščeno Rogaško. Za zmago sta v drugem polčasu zadela Danijel Šturm in Jošt Pišek. Domžale so tako zmagale na drugi tekmi zapored, kar jim ni uspelo že vse od maja. Takrat so premagale Koper in Olimpijo, zdaj Koper in Rogaško. Zdaj imajo tako le nekoliko varnejšo prednost pred zadnjeuvrščenimi, šest točk.

Miral Samardžić
Sportal Maribor, Mura in Olimpija brez težav, Jesenice izločile Rudar

Generalka zmajev za spektakel z Lillom

Zmaga Olimpije z 2:0 | Foto: www.alesfevzer.com Zmaga Olimpije z 2:0 Foto: www.alesfevzer.com Zmaji so odigrali generalko za četrtkov evropski spektakel, ko bo v Stožice prišel francoski Lille. Radomlje so želele obuditi niz neporaženosti, ki je do nepričakovanega poraza z Rogaško (1:3) trajal kar osem tekem. A jim ni uspelo. Več kot uro igre je bila to tekma zapravljenih priložnosti na obeh straneh, pravzaprav so bili nevarnejši mlinarji. Nato pa se je vse postavilo na glavo v 62. minuti, ko je po veliki napaki Radomljanov v obrambi za vodstvo Olimpije zadel Nemanja Motika. Njegov četrti gol v sezoni.

Domači se po prejetem zadetku niso takoj zbrali in kazen je sledila le štiri minute pozneje. Prvi strelec lige Rui Pedro je dosegel še deseti gol sezone. Po vodstvu z 2:0 je Zoran Zeljković opravil tri menjave in na zelenico poslal tri Slovence, kapetana Timija Maxa Elšnika, Marka Bresta in Mustafo Nukića. V zaključku tekme so Radomljani spet zapretili, a jim je še naprej branil Denis Pintol. Ob odsotnosti poškodovanega Matevža Vidovška se ta 23-letni vratar dokazuje iz tekme v tekmo.

Agustin Doffo
Sportal Argentinec podaljšal zvestobo Olimpiji

NK Triglav Kranj
Sportal Nafta jesenski prvak, Ajdovci znižali zaostanek

1. SNL, 3. krog:

Sobota, 25. november:

Nedelja, 26. november:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 – Rui Pedro (Olimpija),
– Aljoša Matko (Celje), Dardan Shabanhaxhaj (Mura),
– Matej Poplatnik (Bravo), Madžid Šošić (Radomlje),
4 – Marko Božić (Maribor), Edmilson (Celje), Arnel Jakupović (Maribor), Timothe Nkada (Koper), Nemanja Motika (Olimpija), 
3 – Maks Barišić (Koper), Saar Fadida (Olimpija), Nejc Gradišar (Rogaška), Sandro Jovanović (Aluminij), Mario Krstovski (Domžale), Amadej Maroša (Mura), Mustafa Nukić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Martin Pečar (Bravo), Marcel Ratnik (Olimpija), Jan Repas (Maribor), Gašper Trdin (Bravo), Mark Zabukovnik (Celje)

Ne spreglejte