Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 12. 2023,
16.25

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Natisni članek

FC Koper NK Celje NK Aluminij NK Rogaška Prva liga Telemach 1. SNL

Sobota, 16. 12. 2023, 16.25

4 mesece, 2 tedna

1. SNL, 17. krog (prestavljeni tekmi)

Celjani Olimpiji pobegnili na +10, sladka zmaga Aluminija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08
Valerij Kolotilo | Predsednik Celja Valerij Kolotilo je danes zaploskal že peti zaporedni zmagi Krznerjeve čete v 1. SNL, po kateri bodo Celjani na lestvici prezimili na vrhu s kar desetimi točkami prednosti pred branilko naslova Olimpijo. | Foto Rok Plestenjak

Predsednik Celja Valerij Kolotilo je danes zaploskal že peti zaporedni zmagi Krznerjeve čete v 1. SNL, po kateri bodo Celjani na lestvici prezimili na vrhu s kar desetimi točkami prednosti pred branilko naslova Olimpijo.

Foto: Rok Plestenjak

Jesenski prvaki Celjani so v sklepnem dejanju jesenskega dela 1. SNL gostili Koprčane in jih premagali z 2:0. Dvoboj se je z začetnim rezultatom 0:0 nadaljeval od 31. minute, izbranci Damirja Krznarja pa so z novo zmago Olimpiji pobegnili na deset točk razlike. Na derbiju začelja je Aluminij zadal boleč udarec Rogaški. Kidričani so nadaljevali tradicijo gostujočih zmag med omenjenima tekmecema in zadnjeuvrščeni ekipi 1. SNL ušli na +7.

Slovan Bratislava : NK Olimpija Ljubljana. konferenčna liga
Sportal Olimpija evropsko sezono končala z lepo zmago

1. SNL, 17. krog (prestavljeni tekmi):

Sobota, 16. december:

Celjani in Koprčani so vendarle dokončali svoj dvoboj. Po vremenskih nevšečnostih je tokrat ekipi pozdravilo sonce in tako omogočilo zadnjo uro nogometa v jesenskem delu slovenske prvoligaške sezone. Ekipi sta namreč nadaljevali obračun, ki so ga pred 14 dnevi prekinili po pol ure zaradi močnega sneženja. V tej uri nogometa so bili uspešnejši Celjani, ki imajo zdaj deset točk prednosti pred Olimpijo ter že 17 pred Koprom.

Pred 14 dnevi sta se ekipi po pol ure razšli pri 0:0, danes so tako v prvem polčasu igrali zgolj 15 minut. V teh so bili za malenkost boljši domači, a prave priložnosti ni bilo.

Koprčani, ki so tako kot Celjani nastopili nekoliko oslabljeni, tudi brez kaznovanih Ahmeda Ankraha in Nardina Mulahusejnovića, bodo po ne posebej prepričljivih nastopih v zadnjih tednih najverjetneje posegli po trenerski zamenjavi in Safeta Hadžića zamenjali bržkone z Aleksandrom Radosavljevićem.

Tudi v uvodu drugega dela so bili Koprčani nenevarni, pobuda je bila na strani Celja, ki pa mu tudi ni uspelo priti do pravega zaključka. Šele v 67. minuti je Celje resno zagrozilo, ko je takoj po vstopu v igro premalo natančno meril Jegor Prucev.

V 73. minuti je bil po kotu z desne strani z glavo neuspešen Klemen Nemanič, v 75. minuti pa je z vrha kazenskega prostora Mark Zabukovnik žogo poslal čez gol.

V 84. minuti pa je Celje vendarle prišlo do zasluženega vodstva, potem ko je iz bližine zadel Tamar Svetlin. Ta je do žoge prišel po neuspešnem izbijanju Maja Mittendorferja. Dve minuti pozneje je Prucev stekel v protinapad, se poigral z Markom Pabaijem, a iztržil le kot.

Gregor Bajde je v 89. minuti potrdil celjsko zmago, potem ko je s 15 metrov zadel z ne posebej močnim strelom.

Kidričani vrnili udarec črno-belim

Prestavljeni derbi začelja 17. kroga je osrečil nogometaše Aluminija. Tako se je nadaljevala zanimiva tradicija. Že v prejšnji sezoni sta drug drugega premagovala v gosteh. Tako je bilo tudi v tej sezoni, ko so varovanci Oskarja Drobneta 16. septembra zmagali v Kidričevem z 2:1 in se v sedmem nastopu v krstni prvoligaški sezoni razveselili prve zmage. Kidričani so vrnili udarec črno-belim in se na zimski počitek odpravili z zmago z 1:0.

Robert Pevnik je v jesenskem delu popeljal Aluminij do osmega mesta. | Foto: www.alesfevzer.com Robert Pevnik je v jesenskem delu popeljal Aluminij do osmega mesta. Foto: www.alesfevzer.com

Zmagoviti zadetek je v 66. minuti dosegel Bamba Susso. Gambijec se je podpisal pod drugi zadetek v tej sezoni. Gostitelji so imeli veliko smole, saj so v drugem polčasu kar dvakrat zatresli prečko. Najprej jo je zadel Rok Pirtovšek, v izdihljajih srečanja pa še Vice Miljanić. Izbranci Roberta Pevnika so si z uspehom v Rogaški Slatini še kako olepšali božično-novoletne praznike. Prezimili bodo namreč na osmem mestu. Prehiteli so Radomlje, Rogaški pa ušli na kar +7.

Maks Barišič Barišić
Sportal Uradno: Maribor se je okrepil z Maksom Barišićem

 

Sezona Jesenski prvak Državni prvak
2022/23 Olimpija Olimpija
2021/22 Maribor Maribor
2020/21 Maribor Mura
2019/20 Olimpija Celje
2018/19 Maribor Maribor
2017/18 Maribor Olimpija
2016/17 Maribor Maribor
2015/16 Olimpija Olimpija
2014/15 Domžale Maribor
2013/14 Maribor Maribor

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 – Rui Pedro (Olimpija)
7 – Nejc Gradišar (Rogaška), Matej Poplatnik (Bravo), Dardan Shabanhaxhaj (Mura), Madžid Šošić (Radomlje)
– Arnel Jakupović (Maribor), Mario Krstovski (Domžale), Aljoša Matko (Celje), Danijel Šturm (Domžale)
– Edmilson (Celje), Nemanja Motika (Olimpija), Jan Repas (Maribor),
4 – Marko Božić (Maribor), Amadej Maroša (Mura), Timothe Nkada (Koper), Mustafa Nukić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Martin Pečar (Bravo), Marcel Ratnik (Olimpija), Hilal Soudani (Maribor), Mark Zabukovnik (Celje)
3 – Maks Barišić (Koper), Saar Fadida (Olimpija), Raul Florucz (Olimpija), Josip Iličić (Maribor), Enej Jelenič (Koper), Sandro Jovanović (Aluminij), Nino Kouter (Celje), Tin Martić (Aluminij), Nardin Mulahusejnović (Olimpija), Jošt Pišek (Domžale), Denis Popović (Celje), Tamar Svetlin (Celje), Luka Štor (Bravo), Gašper Trdin (Bravo)

 

Ante Šimundža
Sportal V Mariboru ne skrivajo jasnega nezadovoljstva
Ne spreglejte