SiolNET. Sportal Olimpizem
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Zmrzovanje na snegu ali dekleta v kopalkah? Presodite sami."

3

termometer

Ameriška manekenka in odbojkarica na mivki Morgan Miller je tudi na olimpijskih igrah zvesta spremljevalka svojega moža Bodeja Millerja.

Bode Miller je sicer stari maček velikih tekmovanj in tisti, na katerega velja staviti. Tudi v Sočiju ne skriva izjemne osredotočenosti, za katero se skriva jasen cilj – naslov olimpijskega prvaka. Potem ko je izpustil celotno zadnjo sezono, se je jeseni vrnil nekoliko spremenjen. Izgubil je nekaj telesne teže, omejil svojo smučarsko vihravost, postal nekoliko bolj dostopen za sedmo silo, predvsem pa deluje nadvse pomirjeno. Neskromen del k novemu Millerju je prav gotovo prispevala tudi žena Morgan Miller, ki je z novo sezono postala tudi stalna spremljevalka svetovnega pokala. Tudi v Sočiju oziroma smučarskem središču Rosa Hutor v ciljni areni zre v strmino in čaka na nastop svojega izbranca. "Vsak športnik ima svoj sistem dela, svojevrstno rutino. Dobila sem občutek, da je žena v cilju zanj nova rutina. Moja prisotnost ga osrečuje. Ko je srečen, smuča dobro. Upam, da se bo to poznalo tudi pri rezultatih," pravi gospa Miller.

V Londonu je stiskala pesti za Damirja Dugonjiča

Za Morgan olimpijska izkušnja v Sočiju ni prva. Z Bodejem sta bila namreč del olimpijskega spektakla v Londonu. Takrat sta pesti stiskala predvsem za slovenskega plavalca Damirja Dugonjiča. "Njegova žena je moja najboljša prijateljica. Na prvi poroki je bila celo moja priča. Ko pa sva si večno zvestobo obljubila z Bodejem, sva povabila le najino mačko. Smo pa dobri prijatelji. Škoda, ker je Soči tako oddaljen od Kalifornije. V nasprotnem primeru bi skupaj pripotovali v Rusijo in navijali za Bodeja in kakšnega vašega smučarja," pripoveduje manekenka, ki se že vrsto let ukvarja tudi z odbojko na mivki.

Ob njenih tekmah sta vlogi zamenjani, Morgan pa sprašuje, kdo bolj uživa. "Pa poglejmo, jaz stojim na snegu pri temperaturah pod lediščem in gledam, kako moj mož drvi s hitrostjo sto kilometrov na uro in več. On pa v kratkih hlačah in majici brez rokavov sedi na soncu in spremlja dekleta v kopalkah. Kdo je na boljšem, pa presodite sami," z značilnih smehom pravi Millerjeva, ki pa ima bržčas malo možnosti, da bi tudi sama kdaj nastopila na olimpijskih igrah.

"Z Bodejem se soočava z novimi izzivi. Skrbiva tudi za njegovega otroka. To je posebna odgovornost, ki prinaša tudi svojevrstno žrtvovanje. Morda bom morala žrtvovati prav svojo športno kariero."

Kitzbühel na prvem mestu

"Igre v Sočiju bodo lepe. Sem prijetno presenečena, saj sem videla fotografije blata in kamenja, zdaj pa tu stojijo objekti. Del Rdeče Poljane celo spominja na Beverly Hills (smeh). Še lepše pa bo, če bo Bode dobro nastopal. Vem, da želi tekmecem vzeti mero in, kot pravimo Američani, izprašiti nekaj zadnjic," je prve olimpijske vtise povzela postavna svetlolaska iz Kalifornije, ki je že spoznala dobršen del prizorišč svetovnega pokala.

V srcu ji je najbolj ostal Kitzbühel, predvsem zaradi tradicije in navijaških množic. Toda … "Bode bi tako rad dobil tisti smuk. Letos ni šlo. Kot kaže, se bova morala vrniti," je krajši pogovor sklenila Morgan, sicer v ciljni areni pravi magnet za televizijske kamere.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin