SiolNET. Sportal Olimpizem
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Znana reprezentanca za olimpijski festival evropske mladine

V Bakuju bo Slovenijo zastopalo 63 mladih športnikov

0,12

termometer

V Bakuju bo med 21. in 27. julijem potekal olimpijski festival evropske mladine (Ofem). V osmih od desetih športnih panog bodo tekmovali tudi mladi slovenski športniki, stari med 14 in 18 let. V prestolnico Azerbajdžana bo odpotovalo 63 mladih slovenskih športnikov, ki so se danes predstavili v Podčetrtku. Slovenijo bo zastopalo 40 športnikov in 23 športnic.

V atletiki bodo tekmovali Nika Dobovšek, Zala Istenič, Veronika Sadek, Manca Starašinič, Neža Dolenc, Tjaša Zajc, Vid Botolin, Filip Dominković, Jan Emberšič, Matic Ian Gucek, Jernej Gumilar in Rok Makuc.

V cestnem kolesarstvu bodo slovenske barve zastopali Klara Čemažar, Vita Pilih, Nuša Moroz, Nino Polovič, Jaka Špoljar in Fabijan Kralj, v gimnastiki pa Zala Benedik, Neža Erpič, Hana Golob, Tim Jambriško in Gregor Turk.

V judu bodo nase poskušali opozoriti Diana Šterman, Lana Gregorič, Nicki Norčič, Staša Kolar, Tjaša Rozman Muha, Urban Kuhar, Blaž Emeršič, Gašper Kokalj, Miha Rudolf in Nace Herkovič.

V plavanju bodo tekmovali Sara Mihalič, Hana Podbregar, Zala Pogačar, Tia Primc, Maks Jereb, Matjaž Krek Bašelj, Vid Lovšin, Črt Perme Modrijančič, Jaka Pušnik in Miha Vintar.

V rokoborbi bo Slovenija imela enega predstavnika, to bo Nikola Šimunković, v tenisu pa štiri, Petjo Drame, Pio Marijo Rebec, Bora Artnaka in Maja Premzla.

Na Ofemu bo potekal tudi rokometni turnir, na katerem bo tekmovala tudi slovenska moška mlada izbrana vrsta. V njej so: Nik Čirović, Matej Galina, Matija Gliha, Leon Gregorič, Mitja Janc, Tim Kocijančič, Mark Lipovac, Vid Miklavec, Sandi Muminović, Vid Rajh, Jakob Pelko, Denis Škrinjar, Simon Vidmar, Aleš Zemljič, Luka Zupančič, Denis Strašek, Tarik Hlivič in Jaka Soršak.

Poleg tega bodo mladi športniki tekmovali še v košarki in kanuju na mirnih vodah.

Na otvoritveni slovesnosti bo slovensko zastavo nosil kolesar Jaka Špoljar. "Zelo sem vesel, treme nimam, saj gre za vesel dogodek. V veliko čast mi je, da bom popeljal slovensko reprezentanco na igre in da so izbrali mene. Sem še vedno brez besed. To mi bo zagotovo dalo tudi dodatno motivacijo," je ob tem dejal Špoljar.

Skupno bo na Ofemu nastopilo okoli 3500 športnikov iz 50 držav.

Prvi Ofem je bil organiziran leta 1991 v Bruslju, od takrat pa se mladi športniki na različnih koncih Evrope srečujejo vsake dve leti. Pred dvema letoma je festival potekal v Györu, slovenska odprava pa se je domov vrnila s sedmimi kolajnami.

Preberite še:

Tjaša Ristić Minsk Sportal Tjaša Ristić srebrna v Minsku: Prvi dve tekmici se z mano nista hoteli boriti Teja Belak Minsk Sportal Teja Belak v Minsku do uspeha kariere: Zlata nisem pričakovala Anja Osterman Sportal Ostermanova v Minsku četrta na 200 in sedma na 500 metrov Toja Ellison Sportal Slovenka premagala tekmice in glavobol ter osvojila zlato

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin