Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
21. 1. 2014,
22.19

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Soči 2014

Torek, 21. 1. 2014, 22.19

2 leti, 3 mesece

Tudi zmaga v Kitzbühlu ne prinaša Sočija?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lahko kakšnega slovenskega športnika, ki se ni znašel med potniki na zimske olimpijske igre, ob vrhunskem rezultatu pet minut pred dvanajsto reši dopolnitev seznama?

Manjša ali večja nesoglasja ob imenovanju olimpijskih odprav so pravzaprav že del slovenske športne folklore. Tudi razdeljevanje letalskih vozovnic športnikom in spremljevalcem za Soči ni prineslo kaj prida drugačne prakse. Ob robu debatnega tehtanja med zagovorniki strogega držanja pravil, enakopravnih kriterijev in dokončnega izkoreninjanja "olimpijskega turizma" na eni strani ter nekoliko bolj popustljivega koncepta s poudarkom tudi na kopičenju izkušenj in naložbah za prihodnost na drugi strani pa se poraja vprašanje, ali je seznam 66 slovenskih športnikov in športnic za ZOI 2014 dokončen.

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije je na torkovi seji vrata priprta pustil le za športnike, ki bi se na letalo za Soči prebili ob večji naklonjenosti mednarodne panožne zveze ali Mednarodnega olimpijskega komiteja. V takšnem položaju so denimo deskar Tim Mastnak, ki bi lahko ob razširitvi državne kvote na eni od dveh olimpijskih paralelnih preizkušenj zamenjal Izidorja Šušteršiča, ali pa biatlonka Andreja Mali in nordijski kombinatorec Matic Plaznik, ki bi se lahko "rešila" na račun štafete. A prva realnih možnosti nima, rahlo večje upanje pa lahko goji član štafete v nordijski kombinaciji.

Po besedah Bogdana Gaborvca, podpredsednika OKS in predsednika odbora za vrhunski šport, pa je vlak že odpeljal za vse tiste, ki bi v zadnjih dveh tednih pred Sočijem na tekmah svetovnega pokala morda vknjižili ustrezen rezultat. Za "zamudnike" namreč dopisna seja ni predvidena. Po tem tolmačenju se denimo smukač Andrej Šporn, verjetno najbolj znan obraz med "izbrisanimi," na seznam potnikov ne bi prebil niti z morebitnimi novimi stopničkami na sobotni tekmi v Kitzbühlu. "Izvršni odbor možnosti dopisne seje in naknadnega uvrščanja na seznam potnikov ni omenil," komentira direktor odbora za vrhunski šport Blaž Perko in dodaja, da priprava končnega seznama vselej prinaša tudi nehvaležne reze.

Ne spreglejte