SiolNET. Sportal Olimpizem
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
TOKIO 2020

Tudi slovenske olimpijske roke ne bodo povsem zvezane

0,13

termometer

Tokio 2020 olimpijske igre
Foto: Reuters

Po mehčanju Mednarodnega olimpijskega komiteja in spremembah znamenitega pravila 40 bodo lahko športniki že v Tokiu tudi v času olimpijskih iger unovčevali sodelovanje z osebnimi pokrovitelji.

Ko bodo športniki prihodnje leto v Tokiu vkorakali v olimpijsko areno, bodo njihova oblačila znova sponzorsko povsem "čista". Tudi pred tem v olimpijskih kolekcijah na fotografijah ne bodo smeli pozirati s čepicami svojih pokroviteljev. Mednarodni olimpijski komite ne tem področju ostaja neomajen.

A nekaj se vendarle spreminja. Znamenito pravilo 40, ki obravnava in predvsem omejuje oglaševanja, vendarle ni več tako strogo, kot je bilo do sedaj. MOK je namreč potrdil reformo, ki tudi v času olimpijskih iger dovoljuje oglaševalske akcije, v katerih nastopajo športniki.

Spremembe potrjujejo tudi pri Olimpijskem komiteju Slovenije. "MOK globalno odpira generično oglaševanje, zato ga bo tudi OKS. Zdaj že usklajujemo podpisovanje pogodb, ob tem pa bomo športnike obvestili o vseh novostih," pravi namestnik generalnega sekretarja za področji financ in marketinga Matic Švab.

In kaj to pomeni v praksi? Konkretno, plezalka Janja Garnbret in kajakaš Peter Kauzer bosta lahko tudi v času olimpijskih iger nastopala v oglasnih kampanjah svojih osebnih pokroviteljev. A ti oglasi se ne bodo smeli nanašati na olimpijske nastope. Pravilo pa velja zgolj za osebne pokrovitelje, in ne sponzorje zvez ali reprezentanc.

Luka Dončić Sportal Dončić bi lahko olimpijsko vozovnico lovil v Splitu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin