SiolNET. Sportal Olimpizem
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
sprejem japonskega veleposlaništva v sloveniji

V Ljubljani se je začelo odštevanje do OI v Tokiu 2020

0,01

termometer

Tokio 2020
V Ljubljani se je začelo odštevanje do Tokia. Foto: Daniel Novakovič/STA

S sprejemom japonskega veleposlaništva v Sloveniji se je danes začelo odštevanje do poletnih olimpijskih in paraolimpijskih iger v Tokiu prihodnje leto. Predstavniki obeh držav so poudarili možnost za sodelovanje, ki jih največji športni dogodek predstavlja na različnih področjih.

Gafur Rahimov Sportal Rešitev za boks na OI? Kontroverzni predsednik Aibe odstopil.

Olimpijske igre v Tokiu leta 2020 so priložnost za dodatno krepitev že tako dobrih in vse globljih odnosov med državama, je poudaril japonski veleposlanik v Sloveniji Masaharu Yoshida.

Na športnem področju sta olimpijska komiteja obeh držav že lani podpisala sporazum o sodelovanju, ki krepi medsebojno izmenjavo znanj in dobrih praks. Na njegovi podlagi že poteka intenzivna izmenjava na področjih juda in smučarskih skokov.

bakla tokio Sportal Olimpijska bakla v znamenju češnjevega cveta, japonskega nacionalnega simbola

Kot je poudaril generalni sekretar OKS Blaž Perko, bo sporazum pomagal slovenskim športnikom tudi pri aklimatizaciji na razmere v Tokiu za olimpijske igre.

"Ko smo pred dobrim letom, med zimskimi olimpijskimi igrami v Pyeongchangu, v slovenski hiši podpisali sporazum o sodelovanju med olimpijskima komitejema Slovenije in Japonske, je bil to za podpisnika velik dan, za mednarodno olimpijsko gibanje pa en kamenček več v mozaiku krepitve olimpijskih vrednot," je dejal Perko.

Priložnost za poglobitev gospodarskih odnosov

Olimpijske igre v Tokiu bodo priložnost za poglobitev odnosov tudi na drugih področjih, vključno z gospodarskim. Tudi s tem namenom bo delovala slovenska hiša v Tokiu, je izpostavil minister za šolstvo, znanost in šport Jernej Pikalo.

Na današnjem dogodku, na katerem so se spomnili tudi osvojene zlate kolajne Miroslava Cerarja na olimpijskih igrah v Tokiu 1964, so predstavili tudi prizorišča prihodnjih iger in publikacijo s pregledom slovenskega olimpijskega športa.

Preberite še:

Janja Garnbret RD Sportal Konec najstniških let za Janjo Garnbret in poseben rojstni dan

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin